İçeriğe Yönlendir

2010 Fiesta 1.4 TDCI Elektrik Kaçağı Sorunu

Emrecan Koç

Recommended Posts

Emrecan Koç

Herkese merhaba, aracımda ciddi bir kaçak problemi var. Senelerdir DESİ marka alarm takılıydı, ondan şüphelenip söktürdüm. Başta çözülür gibi oldu fakat zaman geçtikçe 3-4 ay sonra tekrarlamaya başladı. Son 2 senede 2 kez akü değiştim. En son Pazar kullandığım aracım Salı zor çalıştı, bugün ise çalışmıyor. Takviyeyle düzeliyor fakat akü ömründen yediğimin farkındayım. Şu anda araca sonradan takılan sadece bluetooth var, cihaz normalde çakmaklıkla çalışıyor fakat kablosunu kesip arkadan araca bağlatmıştım, kontağı açınca cihaza elektrik gidecek şekilde ayarlatmıştım sorunun ondan olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak araç içi tüm lambalarım da beyaz led, ampule göre daha az elektrik çekiyor sonuçta bundan da olmaz diye düşünüyorum. Bu sorunu kökten çözmem gerekiyor artık yılmış durumdayım. İstanbul anadolu yakasında kaçağı tespit edip düzeltebilecek iyi bir ustaya ihtiyacım var. Bu sorun başına gelen ve çözen olduysa tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ölçü aleti varsa (10mA hassasiyetili pens olursa daha rahat olur) kendiniz de yapabilirsiniz kontrolü.

Sigorta kutusundan sigortaları tek tek çekip hangi hatta fazla akım çekiliyor tespit edilebilir. 

Aracı kitleyip bir süre bekleyince maksimum 30 mA falan çekmeli. Benim araç 10mA civarı çekiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrecan Koç

Merhaba, cevap için teşekkürler. Ölçü aleti maalesef yok, o yüzden bu işi ehli bir ustaya yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu yakasında önerileriniz varsa bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Ölçü aleti varsa (10mA hassasiyetili pens olursa daha rahat olur) kendiniz de yapabilirsiniz kontrolü.

Sigorta kutusundan sigortaları tek tek çekip hangi hatta fazla akım çekiliyor tespit edilebilir. 

Aracı kitleyip bir süre bekleyince maksimum 30 mA falan çekmeli. Benim araç 10mA civarı çekiyor.

Güzel öneri.  

Ölçü aleti kutup başına bağlandıktan sonra 

Sigortalar tek tek sökülerek daha kolay yapılır bu işlem.  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emrecan Koç yazdı:

Merhaba, cevap için teşekkürler. Ölçü aleti maalesef yok, o yüzden bu işi ehli bir ustaya yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu yakasında önerileriniz varsa bekliyorum.

yukarıdaki kontrolü yapacak elektrikçi bulursanız paylaşın nimet gibi birşey olur

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Ucuz bi ölçü aleti var evde onunla yapılabilir mi bu işlem

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...