İçeriğe Yönlendir

Yeni aracım

Erol Güven

Recommended Posts

Erol Güven

Malum geçenlerde bizim 2016 Focus için ilan açmıştım bu aracın 120 Bg 1.5 dizel otomatik modeline geçmek için. Aslında aracımdan oldukça memnun idim malum evdekileri 6 ay zor salladım illa otomatik diye tutturdular. Geçenlerde müşterisi çıktı verdik gitti alan ayrını görsün.

Gelelim yeni alınan araca araç 2018 Model 1.5 dizel 120bg 11 Ay Çıkışlı servis bakımlı 47 Bin Km güzel hatasız bir Focus.

Focusun otomatiğini kullanmadım bu aracın kullanma stili nasıl bilen kullanan bilgi verirse sevinirim.

Resimler gelecek.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

hayırlı olsun, güzel seri bir araç, 

bence en sorunlu tarafı 60.000 de bir şanzıman yağı değişimi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

manuele göre performanslı ve kullanması keyiflidir, her 45 binde şanzıman yağını ve filtresini değiştir bu çok önemli, orjinal yağı castrol transmax dual 7 litreye yakın alır, teknik konularına girmeyeyim önemli yani kavrama ve mekatronik açısından, benim araç 2017 titanium 108 binde, volanttan az bi ses gelmeye başladı siparişini verdik önümüzdeki hafta değişiyor, şanzıman yağı 90 binde değişmişti yine değiştiriyorum, kaputun altında teknik şartmameyi karşılayan 0/30 yağ kullanın der, servisler 5/30 da koyuyor, spor modda normal moda göre gaz tepkimeleri epeybi canlı, ne sakin ne performanslı çok kasmıyorum Bodrum trafiğinde 7.5 litrelerde yakıyor.

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl
(düzenlendi)

araştırmayı seviyorsanız şanzıman getrag üretimi mps6 dct450 kodlu şanzıman bu şanzımanın mekatroniği ve kavraması revizyon olabiliyor.

tarihinde Adem Kazıl tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Hayırlı uğurlu olsun abi

darısıda bize diyelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven
Ümit Türk yazdı:

Erol abi hayırlı olsun. 

Teşekkür ederim allah razı olsun abi.

Adem Kazıl yazdı:

manuele göre performanslı ve kullanması keyiflidir, her 45 binde şanzıman yağını ve filtresini değiştir bu çok önemli, orjinal yağı castrol transmax dual 7 litreye yakın alır, teknik konularına girmeyeyim önemli yani kavrama ve mekatronik açısından, benim araç 2017 titanium 108 binde, volanttan az bi ses gelmeye başladı siparişini verdik önümüzdeki hafta değişiyor, şanzıman yağı 90 binde değişmişti yine değiştiriyorum, kaputun altında teknik şartmameyi karşılayan 0/30 yağ kullanın der, servisler 5/30 da koyuyor, spor modda normal moda göre gaz tepkimeleri epeybi canlı, ne sakin ne performanslı çok kasmıyorum Bodrum trafiğinde 7.5 litrelerde yakıyor.

Sanzuman yağ ile az da olsa bilgi edindim lakin henüz km 47 binde bir sonraki bakımda değişim yapmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:nazar: ben olsam bu modele focus ismini takmazdım, Sierra oalbilirdi veya yepyeni bir isim, muhteşem bir üretim sadece tuzu biberi biraz eksik , tekniği kozmetiğinden misli güzel

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Hayırlı uğurlu olsun.

2016 1.5 Dizel Otomatiğini dayıma aldırmıştım, yıllardır biniyor çok memnun.

Araç gaz pedalını güzel okuyor, ona göre tepki veriyor.

Mesela VW DSG şanzımanı sürekli ekonomi yapmaya çalışır, ayağı gaza koyunca sürekli üst vitese geçmeye meyillidir, devirsiz ilerler hep, performanslı kullanım için sürekli gazı topuklamak gerekir.

Powershiftte öyle değil, manuel dizel bir aracı bana verseler, devrini aldırarak nasıl vites yükseltirsem, powershift de öyle yükseltiyor, yeşil ışık yandığında gaza hafif dokunmanıza rağmen akar gider, yanda yönde kimse olmaz :)

45k da bir şanzıman yağı değişimi gerekir, o kadar.

Saat gibi çalışır.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Fotoğraf bekleniyor acil

Araç yeni kasa mı eski makyajlı kasa mı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

d6ab6c19-a2ec-4278-b60e-a50148c6af66.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Erol Güven yazdı:

d6ab6c19-a2ec-4278-b60e-a50148c6af66.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

İlerleyen zamanlarda daha kapsamlı resimler gelecek inşallah.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Erol Güven
Celal Aydın yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun.

2016 1.5 Dizel Otomatiğini dayıma aldırmıştım, yıllardır biniyor çok memnun.

Araç gaz pedalını güzel okuyor, ona göre tepki veriyor.

Mesela VW DSG şanzımanı sürekli ekonomi yapmaya çalışır, ayağı gaza koyunca sürekli üst vitese geçmeye meyillidir, devirsiz ilerler hep, performanslı kullanım için sürekli gazı topuklamak gerekir.

Powershiftte öyle değil, manuel dizel bir aracı bana verseler, devrini aldırarak nasıl vites yükseltirsem, powershift de öyle yükseltiyor, yeşil ışık yandığında gaza hafif dokunmanıza rağmen akar gider, yanda yönde kimse olmaz :)

45k da bir şanzıman yağı değişimi gerekir, o kadar.

Saat gibi çalışır.

Teşekkür ederiz bir sonraki bakımda şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Hayırlı uğurlu olsun , ford parçacısı sevdiğim bir abim , alacaksan sizin tercih ettiğiniz kombinasyonu önermişti .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Eğer çok özel değilse kaça aldınız?

Yorum bağlantısı
Erol Güven
Çağatay Kılınç yazdı:

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Eğer çok özel değilse kaça aldınız?

Abi rakam bende kalsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Dct250 her an masraf açabilecek bir şanzımandır ama. Bilginiz olsun. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Hayırlı olsun. duruşu çok güzel bu kasanın . kazasız belasız binmenizi dilerim :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal

Hayırlı olsun ,Allah kaza bela vermesin güle güle kulanın inşallah. Güzel bir makina.

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Dct250 her an masraf açabilecek bir şanzımandır ama. Bilginiz olsun. 

Bu dct450 ama o kadar anlattık eşofmanlı Şevket hoca gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...