İlyas Çeliksümer 9 Aralık 2022 Paylaş 9 Aralık 2022 (düzenlendi) Kışın turbo dizel araç çalışır çalışmaz, belli bir süre beklemeden hemen bayır aşağı vites boşta 30 saniye vs. gittikten sonra direkt 2-3. vitese geçmenin zararı var mıdır? 9 Aralık 2022 tarihinde İlyas Çeliksümer tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Aralık 2022 Paylaş 9 Aralık 2022 Yoktur. Marş anından itibaren motorun her yeri yağ olur. Sakince gitmek kâfi bir kaç dakika 7 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Sakince 4000 devir iyi mi? Dizel araç. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Önder Özcan yazdı: 4000 devir iyi mi? Dizel araç. yazılımsızsa normal, ben 2500 e çıkınca çevrem tedirgin oluyor 4 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Önder Özcan yazdı: 4000 devir iyi mi? Dizel araç. Motor çabuk ısınır iyidir bence. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: yazılımsızsa normal, ben 2500 e çıkınca çevrem tedirgin oluyor Noluyoo yahu Herkeşte bir yazılım herkeşlerde bir horspawa cılgınlığı 😄 Vesile ile Yazılımlı araclarınız 😂 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Alpay Sumer yazdı: Noluyoo yahu Herkeşte bir yazılım herkeşlerde bir horspowa cılgınlığı 😄 Vesile ile Yazılımlı araclarınız 😂 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Önder Özcan yazdı: 4000 devir iyi mi? Dizel araç. Hangi viteste? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 İlkay Başaran yazdı: Hangi viteste? 4 olsun bizim olsun 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 İlkay Başaran yazdı: Hangi viteste? 2 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Aralık 2022 Paylaş 10 Aralık 2022 Önder Özcan yazdı: 4000 devir iyi mi? Dizel araç. 🍆 2 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 7 Eylül 2023 Paylaş 7 Eylül 2023 İlyas Çeliksümer yazdı: Kışın turbo dizel araç çalışır çalışmaz, belli bir süre beklemeden hemen bayır aşağı vites boşta 30 saniye vs. gittikten sonra direkt 2-3. vitese geçmenin zararı var mıdır? Turbo dizel arabalarda kalkarken değil de duruca hemen stop etmemeli 20 saniye kadar beklemekte fayda var. Yağlama sistemi motorun çalışmasına bağlı olduğundan sen motoru durdursan bile turbo dönmeye devam eder. Yağlanma kesildiğinden zamanla turbo zarar görür. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 İbrahim Aslıoğlu yazdı: Turbo dizel arabalarda kalkarken değil de duruca hemen stop etmemeli 20 saniye kadar beklemekte fayda var. Yağlama sistemi motorun çalışmasına bağlı olduğundan sen motoru durdursan bile turbo dönmeye devam eder. Yağlanma kesildiğinden zamanla turbo zarar görür. Sadece bir kaç sn döner turbo. Ve mil yatağında yağ havuzu var. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Motor çalıştığı sürece turbo döner. Bu sebeple beklemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. 4 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Servet Aydın yazdı: Sadece bir kaç sn döner turbo. Ve mil yatağında yağ havuzu var. Olimpik mi, yari olimpik mi? Mehmet Ozyurek yazdı: Motor çalıştığı sürece turbo döner. Bu sebeple beklemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sürücü kursunda her zaman söylenir, ne ilk calistirmada ne de stop ederken beklenmez. Bekleme aninda motorun calisiyor olmasi zaten yasak. Yetkilileri gectim, vatandas bile gelip uyariyor kapat motoru diye. Ha teslayi uyaran kendini bilmezler de var tabi 😂 1 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Erdem Doğan yazdı: Olimpik mi, yari olimpik mi? 😂 Şu pişmiş kelle gibi olan sırıtma emojisini silemedim çok ta şaapma. Yakında iken böyle lakırtı etmezdin 🍆 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 İlk çalıştırmada biraz gaz vermek lazım ki hem marşı iyi alsın hem de iyi ısınsın. İlk kalkışta da yüksek devirde vites atılır bunun için. Stop ederken de 2-3 kere tam gaz yapıp devir 2-3 bin arasındayken stop mandalını çekin. İçeride mazot kalsın ki sabah daha rahat çalışsın. Bütün 50NC’lerimizi böyle kullandık hiç problem olmadı. 1 7 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Selim Bilgin yazdı: İlk çalıştırmada biraz gaz vermek lazım ki hem marşı iyi alsın hem de iyi ısınsın. İlk kalkışta da yüksek devirde vites atılır bunun için. Stop ederken de 2-3 kere tam gaz yapıp devir 2-3 bin arasındayken stop mandalını çekin. İçeride mazot kalsın ki sabah daha rahat çalışsın. Bütün 50NC’lerimizi böyle kullandık hiç problem olmadı. D1210 da da işe yarayabilir. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Motor çalıştığı sürece turbo döner. Bu sebeple beklemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. motor çalıştğı sürece dönen süperşarz olanllar (mercedes kompresör) değil mi. Kontak açılınca çalışmaya başlar, kapatınca dururlar; her devirde devrede olurlar. Eksoz gazıyla çalışanlar belli bir devre çıkınca ( 1750 gibi) çalışmaya başlamalılar. 8 Eylül 2023 tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Selim Bilgin yazdı: İlk çalıştırmada biraz gaz vermek lazım ki hem marşı iyi alsın hem de iyi ısınsın. İlk kalkışta da yüksek devirde vites atılır bunun için. Biz de böyle öğrenmiştik, ısınsın diye gaz basardık. Devri sona yaklaştırmadan vites atmazdık. Bu yüzden ben halen çevremin en çok yakıt yakan sürücüsüyüm. Arkadaşım gazlı şahinle benden az yakardı. Benim brodwayım vardı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 İbrahim Aslıoğlu yazdı: motor çalıştğı sürece dönen süperşarz olanllar (mercedes kompresör) değil mi. Eksoz gazıyla çalışanlar belli bir devre çıkınca çalışmaya başlamalılar. Hep döner ama verimi olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Motor çalışmadan hareket edenler ne yapsın Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Motor çalışmadan hareket edenler ne yapsın https://amzn.eu/d/3pl50FL Bundan alsınlar 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 İbrahim Aslıoğlu yazdı: motor çalıştğı sürece dönen süperşarz olanllar (mercedes kompresör) değil mi. Kontak açılınca çalışmaya başlar, kapatınca dururlar; her devirde devrede olurlar. Eksoz gazıyla çalışanlar belli bir devre çıkınca ( 1750 gibi) çalışmaya başlamalılar. marş anında birkaç bin d.d. ile başlayan pervane turu yapısal özeliğe göre 150-200.bin dd olabilir ancak stop anında hava akışı durur ve bir kaç sn içinde türbin de durur yine yapısı gereği 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Eylül 2023 Paylaş 8 Eylül 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Motor çalışmadan hareket edenler ne yapsın caponlar para kazanmayı biliyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts