İçeriğe Yönlendir

Ankara'nın Ölüm Yolu

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Manken Özge Ulusoyun babasının da burada araç çarpması sonucu ölümü bu yolu tekrar gündeme getirdi. Turan Güneş bulvarı yıllardır yaya ölümleri ile gündemde, bu yolun sıkıntısı , yokuş aşağı ve hafif virajlı olması , araçların çok hızlı seyretmesi ve yayaların yolu sürekli kontrol etmeden geçmeye çalışması. Daha medeni bir ülke olsak , yaya çizgilerini görünce yavaşlamamız lazım ama bu yolu kullananlar pek de bunu önemsemiyor. Hatırladığım kadarı ile bu yolda tek üst geçit var ve yayalar tarafından tercih edilmiyor.. 2-3 yıl önce arkadaşımın eşine de burada araç çarpmış ve uzun süre yoğun bakımda yatmıştı. Bu olay umarım son olur da artık yetkililer bu yol için önlem alırlar.

baskentte-turan-gunes-bulvari-olumlu-kaz

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir çok sürücüde yol genişse hızlı gidilir mantığı var. Yaya falan olması önemli değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Evren Erakçora yazdı:

Bir çok sürücüde yol genişse hızlı gidilir mantığı var. Yaya falan olması önemli değil.

Bazı bölgelerde sabit radar sistemleri gerekiyor. Basana yapıştıracaksın cezayı olacak bitecek. Yol darsa da hatta ara sokakta bile basıyorlar hocam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Bu kadar genis yolda yaya gecidi olmamali. Ust/alt gecit veya isik sart bence. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erdem Doğan yazdı:

isik

Kamera polis falan yoksa durmaz kimse...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Murat Sahın yazdı:

Ankara trafiği çok garip. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Arabayla giderken bile kaza yapma riski yüksek bir yol. O caddede işim varsa aşağıda ki ışıktan karşıya geçip hallediyorum işimi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

yaya geçidi gerçekten bu genişlikte bir yolda sıkıntı biri dursa sağındaki araç durmayabilir vs. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Evren Erakçora yazdı:

Ankara trafiği çok garip. 

Biz alıştık, bize normal geliyor. Sanırım zamanla uyum sağlıyor insan. Ters yönden gelen at arabasına bile şaşırmıyorum artık. 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Arabayla giderken bile kaza yapma riski yüksek bir yol. O caddede işim varsa aşağıda ki ışıktan karşıya geçip hallediyorum işimi.

Bir insanın orada ne işi olabilir ki? Ben 37 yıldır hiç gitmedim :) 

Mehmet Cihat yazdı:

yaya geçidi gerçekten bu genişlikte bir yolda sıkıntı biri dursa sağındaki araç durmayabilir vs. 

Bizde yaya geçidinde durulmaz ki, yayaya korna çalınıp üzerine araba sürülür. Bu konuda çok ciddiyim bu arada. Yaya geçidinde durup ilkokul öğrencilerine yol verdim diye kavga edeceklerdi benle. 

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Bir gün beraber de gideriz görersin :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Murat Sahın yazdı:

EDS olursa güzel gelir kaynağı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ankara da her kavşağın kendi habitatı var gibi geliyor bana, atmosfer oranı bile ayrı

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Murat Sahın yazdı:

Biz alıştık, bize normal geliyor. Sanırım zamanla uyum sağlıyor insan. Ters yönden gelen at arabasına bile şaşırmıyorum artık. 

Bizde yaya geçidinde durulmaz ki, yayaya korna çalınıp üzerine araba sürülür. Bu konuda çok ciddiyim bu arada. Yaya geçidinde durup ilkokul öğrencilerine yol verdim diye kavga edeceklerdi benle. 

Bakanlar ,vekiller,  müfettişler, genel müdürler vs büyük başlar :)  var orada ya , şaşırıyor insan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Evren Erakçora yazdı:

Bakanlar ,vekiller,  müfettişler, genel müdürler vs büyük başlar :)  var orada ya , şaşırıyor insan. 

Onlar bizden beter trafikte. "Sen benim kim olduğumu biliyon mu lan?" diye iniyorlar arabadan.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Hayrettin Bahadir yazdı:

Toplu olarak Cimere mi yazsak?

Cimer: Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Siz hiç Reisi Cumhurun konvoyunu gördünüz mü? Ama uzaktan değil, sivil vatandaş olarak o konvoy ile aynı trafikte yer aldınız mı? Ben en son denk geldiğimde 4 tane escalade beni yoldan atıyordu. Bürokratlar falan, keşmekeş. Düzelmez. Kaç kaza oldu bu Ankara'da çakarlılar yüzünden. Kimi kime şikayet edeceğiz?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Bu yaya geçitleri işine gıcık oluyorum zaten 

Sincan'da 12. Caddede ışıkların 50 metre ilerisinde yaya geçidi var biraz ileri gidiyorsun bir yaya geçidi daha var 20 metre ilerisinde de ışıklar var tam bi saçmalık 

Bundan bir kaç ay önce bir araç ışıklar yeşil yanınca oraya odaklandığı için yaya geçidinden geçmeye çalışan kadına çarptı gözümüzün önünde trafik lambasının 20 metre gerisine yaya geçidi olurmu

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ersen şahin yazdı:

Bu yaya geçitleri işine gıcık oluyorum zaten 

Sincan'da 12. Caddede ışıkların 50 metre ilerisinde yaya geçidi var biraz ileri gidiyorsun bir yaya geçidi daha var 20 metre ilerisinde de ışıklar var tam bi saçmalık 

Bundan bir kaç ay önce bir araç ışıklar yeşil yanınca oraya odaklandığı için yaya geçidinden geçmeye çalışan kadına çarptı gözümüzün önünde trafik lambasının 20 metre gerisine yaya geçidi olurmu

yasa diyor ki, 

"Kara Yolları Trafik Kanunu'na göre 50 metre mesafede yaya ve okul geçidi, alt ve üst geçit, trafik işaret cihazları vb. varsa karşıya geçmek için yayalar buraları kullanmak zorundadır."

Yani yaya geçidine 50 metreden az varsa yaya geçmeye çalışırken kaza olursa yaya suçlu oluyor mu demek 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erhan Doruk yazdı:

yasa diyor ki, 

"Kara Yolları Trafik Kanunu'na göre 50 metre mesafede yaya ve okul geçidi, alt ve üst geçit, trafik işaret cihazları vb. varsa karşıya geçmek için yayalar buraları kullanmak zorundadır."

Yani yaya geçidine 50 metreden az varsa yaya geçmeye çalışırken kaza olursa yaya suçlu oluyor mu demek 

öyle ucu çok açık olur. Her zaman yaya haklı olur. 

istanbul trafiğinin sebeplerinden biri yaya geçitleri ve sadece yayalar için yapılmış trafik ışıkları. Üst geçit denen şey artık yapılmıyor. 

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

burası yolun  2 tarafındada dalma çıkma var,yani alt geçitten çıkan tam gaz çıkıyor,yol geniş,hız en 90 la gidiliyor,orada yayaların tuşa basması suretiyle yanan kırmızı ışık var,ve 90 la giderken birden hızını alıp gelen araç duramıyor,ya da hızı yüksekse kırmızıda yansa,yaya gelene kadar ben geçerim diyor,yol geniş olduğu için kırmızıda bir araç dursa yanından geçen araç durmuyor,yayada o duran araçtan dolayı gelen aracı görmüyor.

Kendim doğma büyüme Ankaralıyım,tüm Türkiyeyi gezdim,Ankara kadar agresif ve kurallara uymayan bir trafik hiçbir şehirde yok,burada kimse sinyal vermez,kimse kırmızıda durmaz,emniyet şeridi falan kimsenin umrunda değil,ve trafikte herkes makas ata ata gider.Herkesin aracında çakar var,adam bembayaz bmw ye çakar takmış,yol istiyor

Buraya üst geçit yada alt geçit şart,yol çok geniş ve virajlı,

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Türkiye'de yaya geçitlerinin bir çoğunun konumu sıkıntılı. 

tarihinde O.Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Evren Erakçora yazdı:

ankara sürücüleri bir tuhaf. hepsi VIP insanların sanki! çayyoluna gelin bir görün. ağlarsınız.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Bulvardaki refüje çit çekmişler.

Bu seferde refüjün yanından yürüyorlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...