Çözüm Çağlar Bayur 7 Aralık 2022 Çözüm Paylaş 7 Aralık 2022 ilandaki bence makul kış ve suv tipi grand cherokee de kullanılmadı ise alınır 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: baktığınız lastikler suv tipi mi binek mi? mesela crossclimate binek tipi lastik Yük endeksi doğru olduğu sürece suv ya da binek lastik olması fark eder mi? Zaten bindiğimiz araç da yüksek binek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Yük endeksi doğru olduğu sürece suv ya da binek lastik olması fark eder mi? Zaten bindiğimiz araç da yüksek binek. taban aşınması çok artıyor, Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 İlke Demir yazdı: 215 60 17 Bu arada düşünüp yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bilgi ve tecrübe her zaman değerlidir. Benim aracın orjinal ebadı da bu. Daha ucuz olmasını isterseni 215 65 17 bakmanızı öneririm. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: taban aşınması çok artıyor, Farklı hamur mu oluyor ki. Ben 4 senedir binek araç lastiği kullandım, 50-55 bin km yaptım, aşınmadan değil sertlikten değiştireceğim. Bizim araçlar sonuçta altı yüksek binek araç. Yorum bağlantısı
İlke Demir 7 Aralık 2022 Yazar Paylaş 7 Aralık 2022 Sani Gerşon yazdı: Benim aracın orjinal ebadı da bu. Daha ucuz olmasını isterseni 215 65 17 bakmanızı öneririm. Siz bu ebatta kullandınız mı? Sıkıntı olmaz mı? https://www.polatlastik.com/sayfa/lastik-hesaplama Burada üreticinin verdiği ebatlar dışına çıkılacaksa, toplam lastik çevresi farkının %3 oranını geçilmemesi tavsiye edilmektedir, denmiş ve hesaplama robotu eklenmiş. Ben hesapladığımda % 3,02 tam sınırda çıkıyor yani olabilir gibi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Farklı hamur mu oluyor ki. Ben 4 senedir binek araç lastiği kullandım, 50-55 bin km yaptım, aşınmadan değil sertlikten değiştireceğim. Bizim araçlar sonuçta altı yüksek binek araç. yanağı da farklıdır, suv olarak sınıflandırılanların dayanımı yüksek , yüksek binek gibi ama ama satarken suv diye satıyorlar Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 İlke Demir yazdı: Siz bu ebatta kullandınız mı? Sıkıntı olmaz mı? https://www.polatlastik.com/sayfa/lastik-hesaplama Burada üreticinin verdiği ebatlar dışına çıkılacaksa, toplam lastik çevresi farkının %3 oranını geçilmemesi tavsiye edilmektedir, denmiş ve hesaplama robotu eklenmiş. Ben hesapladığımda % 3,02 tam sınırda çıkıyor yani olabilir gibi. 215/60/17 yerine 225/55/17 kullandım, bir sorun olmamıştı. Çağlar Bayur yazdı: yanağı da farklıdır, suv olarak sınıflandırılanların dayanımı yüksek , yüksek binek gibi ama ama satarken suv diye satıyorlar Satma işin karıştırma abi, tekniğe bak. Yanak dayanımı dediğin zaten yük endeksine bağlı. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 İlke Demir yazdı: Siz bu ebatta kullandınız mı? Sıkıntı olmaz mı? https://www.polatlastik.com/sayfa/lastik-hesaplama Burada üreticinin verdiği ebatlar dışına çıkılacaksa, toplam lastik çevresi farkının %3 oranını geçilmemesi tavsiye edilmektedir, denmiş ve hesaplama robotu eklenmiş. Ben hesapladığımda % 3,02 tam sınırda çıkıyor yani olabilir gibi. Olur, sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: 215/60/17 yerine 225/55/17 kullandım, bir sorun olmamıştı. Satma işin karıştırma abi, tekniğe bak. Yanak dayanımı dediğin zaten yük endeksine bağlı. Aynen. Yük endexi tutuyor ise ve yanında sos olarak hız da tuttu ise sorun olmaz. Önceden yanak kat sayısı farkı vardı. Ha suv diye satılan araçlar suv değil zaten. 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 (düzenlendi) Denizli gibi bir memlekette siniz ben olsam yazlık lastik alır bagajada bi zincir atardım 7 Aralık 2022 tarihinde Ersen şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Crossclimate2 takın. Başınız soğuk havada ağrımaz. Kış lastiği kar için takılmaz zaten Servet Aydın yazdı: İki aracımda var. Şaşırtıcı şekilde iyi iş görüyor Abi hangi şehirde iş görüyor? Ben yoruldum yazlık lastik kışlık lastik uğraşından. Kutluay Selçuk yazdı: yıllardır 4 mevsim lastik karşıtı birisiydim,geçen kışın aldığım aracın üstünde 4 mevsim lastik vardı,o lastikle kışı geçirmek durumunda kaldım,üstelik Ankaranın en yüksek yeri incekte yaşıyorum,tüm fikrim değişti,ıslak zeminde frenlemesi ve yol tutuşu gayet iyiydi,markası kormoran dı karar sizin Ben cesaret edemedim yine. Halbuki güzergahın %75'i Çubuk Saray arası düz bölünmüş yol. Çağlar Bayur yazdı: paylaşın ne sıknıtısı bişi olmaz bizbizeyiz Bende bişi paylaşacaktım, hazır bizbizeyken paylaşim mi? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Cross ile karla kaplı her yolda araçlar yürüdü. Kartepe, Kartalkaya, Erikli yaylası. Sert buz üstü yumuşak karda zorlandılar. Orada iyi kışlık gerekiyor. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Aynen. Yük endexi tutuyor ise ve yanında sos olarak hız da tuttu ise sorun olmaz. Önceden yanak kat sayısı farkı vardı. Ha suv diye satılan araçlar suv değil zaten. Kat sayısı nedir diye bakınca şunu buldum. Önemli olan yük endeksi. Bence bu suv lastiği hikayesi yine ticari amaçlı, daha pahalıya satmak için. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 (düzenlendi) Mert Gülkokan yazdı: yaşadığınız şehir yazları çok sıcak olmuyorsa kışlarıda çok sert geçmiyor ise sağa sola giderken başım ağrımasın diyorsanız 4 mevsim oldukça ideal denizli aşırı sıcak olan biryer 7 Aralık 2022 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Yılda bir geçerim dediğiniz Afyon taraflarında %5 ihtimal dahilinde rezil olmak varsa kışlık lastiği kesin alırım. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Kat sayısı nedir diye bakınca şunu buldum. Önemli olan yük endeksi. Bence bu suv lastiği hikayesi yine ticari amaçlı, daha pahalıya satmak için. Birçok markada desenler de fark ediyor. Binek tip. SUV tip Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Kat sayısı nedir diye bakınca şunu buldum. Önemli olan yük endeksi. Bence bu suv lastiği hikayesi yine ticari amaçlı, daha pahalıya satmak için. Pejo 3008 suv geçiyor misal. Kangoo ticari geçiyor misal. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Kangoo ticari ferrari 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Denizli tam karasal iklimde değil. Kışın sorun yaşamazsınız ama yazın asfalt çok ısınacaktır. Bu biraz düşündürücü. Yavaş giderim derseniz 4 mevsim derim Yıllık ortalama yüksek sıcaklık 34 Cº, ortalama düşük sıcaklık ise 2 Cº civarındadır. Bu değerler yaz aylarında 40 Cº'ye kadar yükselir, kışın ise -10 Cº'ye kadar düşer. Esasen Denizli, iklimi yönünden İç Anadolu Bölgesine yakın değerler vermektedir. İlde, genel olarak, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. ama 4 mevsim alacaksanız kaliteli marka alın. Zaten teknolojik bir lastik 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Crossclimate2 takın 2 sini bilmiyorum ama ilk çıkan berbattı abi. Daha dişler yarım iken parçalandı 35k kullanamadım değiştirdim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 Parçalanma o kadar geniş ve derin diş olan lastikten beklenir. Asfalt lastiği gibi strese dayanamaz. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 Tamer Topaç yazdı: Birçok markada desenler de fark ediyor. Binek tip. SUV tip Doğrudur ama suv denilen nissan qq, 3008, tiguan falan yıllardır hep binek lastik kullanır. Araçlar da aslında binek araç. Yorum bağlantısı
İlke Demir 8 Aralık 2022 Yazar Paylaş 8 Aralık 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Yılda bir geçerim dediğiniz Afyon taraflarında %5 ihtimal dahilinde rezil olmak varsa kışlık lastiği kesin alırım. Biraz ekonomik durum biraz da Metin Bey'e hak verdiğimden kendimce en mantıklı çözüm olarak ikinci el 5bin km yapmış Goodyear lastikleri almış bulunuyorum. Hayırlısı diyelim. Dört mevsim merakımı başka mevsimlere bırakarak yola devam edeceğim. Cevap veren tüm üyelere tekrar teşekkürler. Burada verdiğiniz fikirleri aklımın bir köşesine not ettim. Gün gelir lazım olur. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts