İçeriğe Yönlendir

1997 1.6 CLX EFI Kanister Depo Havalandırma Sistemi

Mustafa Alatay
Çözüme git Mustafa Alatay tarafından,

Recommended Posts

Mustafa Alatay

Kıymetli ustalarım merhaba,

1997 1.6 clx aracımda uzun zamandır benzin kokutma olayı var, bilhassa sıcak havalarda ve araç sallandığında artan bir benzin kokusu. Bu aralar sabah ilk bindiğimde içerisi benzin kokusu dolu oluyor.

Yaptığım kontrollerde şamandıra contasında kaçak yok, depo üzerindeki contada kaçak yok. ( başka nereleri kontrol edebilirim )

Depo etrafını kaçaklar için kontrol ederken arka sağ çamurluk içerisindeki bu depo havalandırma valfinin borusunun kırılmış olduğunu fark ettim.

Bu depo havalandırma sisteminin borusu açıkta kalınca bu kadar koku yapar mı?  Bir de sistemde buharın birikip tutulduğu plastik depo/kutu bulunuyormuş, bu kutu aracın neresindedir?

Valf ve kutu haricinde sistem ile alakalı nereleri kontrol etmeliyim, bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

FB_IMG_1670317030540.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gördüğünüz havalandırma borusu kırık olduğu için muhtemelen bu kadar koku oluyor. Başıma gelmişti KA'da. Hortum çalışır hale gelirse %90 bu sorun düzelecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

o hortumu ya plastik kaynak yaptırın, ya da filtre komple satılıyor o şekilde değiştirin. başka yerde sorun yoksa koku gider büyük ihtimalle.

kanister kutusu motor suyu genleşme deposunun alt tarafında bulunuyor ama 97 modellerin ikinci yarısında üretilenlerde bulunur. yani her 97 modelde bulunmaz. motor resmi varsa olup olmadığını yazabilirim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Alatay
Coşku Mert yazdı:

o hortumu ya plastik kaynak yaptırın, ya da filtre komple satılıyor o şekilde değiştirin. başka yerde sorun yoksa koku gider büyük ihtimalle.

kanister kutusu motor suyu genleşme deposunun alt tarafında bulunuyor ama 97 modellerin ikinci yarısında üretilenlerde bulunur. yani her 97 modelde bulunmaz. motor resmi varsa olup olmadığını yazabilirim.

Coşku bey, genleşme deposunun altına baktım, plastik siyah kutu vs benzeri bişey yok o bölümde.

Bendeki kırık havalandırma subabı bulunan fakat kanister kutusu olmayan model mevcut mudur araçlarımızda?  Motorun resmini çekmeyi unuttum o esnada, efı döküm manifold olan model bendeki, İnternetten benzer olanın resmini bulup ekledim fikir olması açısından. 

images.jpeg

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

döküm manifold olması önemli değil. kanister kutusu yoksa sizin araç 97 nin ilk aylarında üretilen serilerdendir o halde, benim araç 96 model bende de yok. sadece benzin depo havalandırma fitresi var. sizinki de öyle.

Mustafa Alatay yazdı:

Coşku bey, genleşme deposunun altına baktım, plastik siyah kutu vs benzeri bişey yok o bölümde.

Bendeki kırık havalandırma subabı bulunan fakat kanister kutusu olmayan model mevcut mudur araçlarımızda?  Motorun resmini çekmeyi unuttum o esnada, efı döküm manifold olan model bendeki, İnternetten benzer olanın resmini bulup ekledim fikir olması açısından. 

images.jpeg

Yorum bağlantısı
Mustafa Alatay
Coşku Mert yazdı:

döküm manifold olması önemli değil. kanister kutusu yoksa sizin araç 97 nin ilk aylarında üretilen serilerdendir o halde, benim araç 96 model bende de yok. sadece benzin depo havalandırma fitresi var. sizinki de öyle.

Merakımı mazur görün, malum bizim araçlarda bişeyleri söküp atma gibi yerine farklı bişeyler monteleme gibi durumlar ile çok karşılaşıyoruz.

Daha önce bu kutuyu söküp atmış olabilirler mi 

Coşku Mert yazdı:

motor resmi varsa olup olmadığını yazabilirim.

motor kısmına bakarak bunu nasıl tespit edebiliriz acaba, size zahmet tarif edebilirseniz gidince bi kontrol edeyim.

Yorum bağlantısı
Fatih Poyraz

@Mustafa Alatay

Kanister (depo havalandırma) sistemi sorunluysa araba özellikle yaz aylarında çalışmama problemi yapar. Siz de böyle bir sıkıntı oldu mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Alatay
Fatih Poyraz yazdı:

@Mustafa Alatay

Kanister (depo havalandırma) sistemi sorunluysa araba özellikle yaz aylarında çalışmama problemi yapar. Siz de böyle bir sıkıntı oldu mu?

Fatih Bey,

Çalışmama problemi olmadı hiç, benin kokusundan muzdaribim :)

Coşku Mert yazdı:

https://www.hizliresim.com/bfsc852

resimde sarı ile işaretlediğim hortumlar kanister sisteminin hortumlarıdır. depodan kanister kutusuna, oradan da manifoldun arkasındaki hava çıkışlarına girer. bu hortumlara göre kontrol edersiniz

Coşku Bey buna göre kontrol edeceğim, yardımınız için çok teşekkür ederim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Çözüm
Mustafa Alatay

Havalandırma valfini değiştirince sorun çözüldü, artık benzin kokusu gelmiyor, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...