Murat Yirmibeş 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Merhabalar daha önce konuyu açıp fikir alışverişinde bulunmuştum uzun süre geçti ama anca bazı aksilikler geçirdim sağlık yönünden neyse sonunda yaptırdım Bazı arkadaşlar farklılıkları sormuştu;uzun yol yapmadım ama gaz pedalında bir rahatlama var şuan sade bir şekilde yazılım veya downpipe olmadan biraz fark hissediyorum ama yazılım ve downpipe yaptık mı tekrar paylaşımda buluncam 2 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Turbo ve enjektör degişimi olmadan güç artacakmı 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Geçmiş olsun Murat bey,aracınızı da iyi günlerde kullanın . 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Maliyet nedir? Tamer Topaç yazdı: *O güçte ki bir araç hiç bir farkı olmaz. *Slikon renkli borular var ve görüntüleri çok hoş. *İntercoolerın çapına göre borular kullanılması gerekirken, intercoolerın çapı ve büyüklüğü çok teknik detay bir bilgi. Bu işi yapan profesyonel firmalar yapılacak olan modifiyenin durumuna göre hesaplamalar yapmalı. Gelelim tavsiyeye. Çok para harcayacaksınız. Turbo, downpipe, egzoz, yazılım ve yakıt sistemi. Öncelikle profesyonel bir modifiye firması ile görüşülecek ve yazılan reçetenin fiyatları gözden geçirilecek. Tüm bunlarla birlikte fren sistemi ve alttakım işine de girilmeli ki sağda solda kara tren gibi gezip oraya buraya patlayan araçlar dolu. Bu işler 5' e de 15' e de yapılır. Birinde sanayiden çıkmazsınız, birinde mutlu mesud gezersiniz. Sonuç ise, ortalama 100 ps güçte 1,6 turbo dizel bir araç alıp stage 1 yazılım yaptırmak daha mantıklı. Bunlar dahil olacak mı? 1 Yorum bağlantısı
Murat Yirmibeş 7 Aralık 2022 Yazar Paylaş 7 Aralık 2022 * Cem IŞIK ; ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim sağolun... * Erkan IŞIK ; benim önceliğim performansa dayalı veya kaynaklı değil aracı turbosunu daha verimli ve sağlık uzun kullanmak tabi diyeceksin şimdi oda dolaylı yoldan dediğime performans çıkıyor haklısın ama benim amacımda performans 2. planda kısaca bundan sonra downpipe+stage 1 düşünüyorum yazılımı downpipe montajı olacağı için mecburen sensörler için yaptıracam sonrasını pek düşünmüyorum çünkü araç 1.5 tdcı fazla bir şeyler beklememek gerek *Tamer TOPAC ;Evet işin sonucu şuan için yapılan masraf maliyetim 3000tl gibi bir rakam harcadım bu projede sadece(yedek parça+işçilik) 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 İntercooler sonrası, psikolojik durum harici araçta bir değişiklik oldu mu? Örneğin alt devirler cansızlaştı mı? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 yazın uzun yolda tempolu gidişite çok rahatlar 2 Yorum bağlantısı
Murat Yirmibeş 8 Aralık 2022 Yazar Paylaş 8 Aralık 2022 Tamer TOPAÇ ; Şuan içi alt devirlerde hissedilir bir fark yok ama bahsettiğim gibi gaz pedalında hafifte olsa bir rahatlama var hissedilen Çağlar BAYUR; Düşüncenize katılıyorum bende tahminimce aynı fikirdeyim sıcak havada uzun yolda çok etkili olacağını düşünüyorum turbo ve motor açısından 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 Yazılımı araca özel yaptırın. Hatta, tüm mekanik işlemler bittikten sonra yaptırın. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 Kafamda biraz canlandırma yaptım da, ilave olarak 205/40/17 Lastik Koni amortisör (Mümkünse Sarı Koni) Vogtland ya da, Eibach Pro Kit EBC Sport seri disk ve Green Stuff balata, Dot 4+ Hidrolik Çelik fren hortumları Çift taraflı Hibrit turbo ve genişletilmiş emiş. Downpipe + düz boru Enjektör Custom yazılım 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 Tamer Topaç yazdı: Koni amortisör (Mümkünse Sarı Koni) Vogtland ya da, Eibach Pro Kit bulursan haber et 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 Murat Yirmibeş yazdı: Düşüncenize katılıyorum bende tahminimce aynı fikirdeyim sıcak havada uzun yolda çok etkili olacağını düşünüyorum turbo ve motor açısından Motor tamam da turbo açısından nasıl bir fark olacak? Turbodan çıktıktan sonra intercooler e gidiyor hava oradan motora, turboya bir artısı olmaz gibi geliyor bana. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bulursan haber et çaglar abi amazon.de ye gir orada var türkiyeye de yollyor amazon buradaki şifrenle 8 Aralık 2022 tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2022 Paylaş 8 Aralık 2022 Erkan Işık yazdı: çaglar abi amazon.de ye gir orada var türkiyeye de yollyor amazon buradaki şifrenle en son gümrükten amortisör çekmeye çalışan hayata küsmüştü , bir de avro meselesi var 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 12 Aralık 2022 Paylaş 12 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: bulursan haber et E bu işlere girişti isek, parayı dert mi edeceğiz? Hepsi Maslak' ta öğlene kadar halledilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Aralık 2022 Paylaş 12 Aralık 2022 Tamer Topaç yazdı: E bu işlere girişti isek, parayı dert mi edeceğiz? Hepsi Maslak' ta öğlene kadar halledilir. bazen paranla mal bulamazsın o derece 1 Yorum bağlantısı
Murat Yirmibeş 15 Aralık 2022 Yazar Paylaş 15 Aralık 2022 TAMER TOPAÇ; Aracımda şuanda extra; *Eibach Pro Kit yay var *k&n kutu içi hava filtresi var *downpipe hazır eklenecek bekliyor *205/40/17 michelin pilot sport 4 lastikler *ford fiest st orjinal 17 jantlar var bunlar harici yazılımdan sonra tabikide fren sistemine dokunuş düşünüyorum EBC Sport seri disk ve Green Stuff balata, Dot 4+ Hidrolik kısaca şart olacak tahmimce Ahmet İhsan Akşen ; turbo açısından sıcak havalarda uzun yolda bizim araçlarda yüklendiğinde veya kullanımda belli sürede ısınmalar oluyor soğutma yeterli gelmediği için bu sistemle bu işe dokunuş yapmış oluyoruz fazla ısıda metaller ve birleşenler ister istemez daha hızlı deforme yoluna gidiyor 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 15 Aralık 2022 Paylaş 15 Aralık 2022 Turbo ve enjektörsüz 100-120 hp, onlar da dahil olunca 150 hp üzeri çok rahat yürür. 1 Yorum bağlantısı
Murat Yirmibeş 15 Aralık 2022 Yazar Paylaş 15 Aralık 2022 TAMER TOPAÇ; Katılıyorum ama 150 HP üstü bizim araçlar için çok, diyeceksiniz var orjinal st lerde dahada fazla HP olan var ama herşey farklı extraları çok olur bedel açısından değilde bulmak açısından zor olur mesala koni amortisör demişsiniz bulmak biraz uğraştırır bu tarz ürünleri bizim ülkemize getirmek yaptırmak kolay şeyler değil anlatabildim mi bilemedim ama uğraşmak gerçekten güzel bakalım bu işlere girince fikirler hayaller sürekli değişiyor zaten 1 Yorum bağlantısı
Murat Yirmibeş 16 Aralık 2022 Yazar Paylaş 16 Aralık 2022 Okay kaygusuz ; teşekkür ederim... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts