İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Rolantide Oynama, Stop Etme ve Fan Açma Sorunu

Seçkin Şenvardar

Recommended Posts

Seçkin Şenvardar
(düzenlendi)

Herkese merhabalar. 

Ford Fiesta 1.4 TDCI (142 bin km'de) aracımda geçen haziran ayında rolantide dalgalanma (900 ile 1000 arası gidip gelmesi, motor sesinde değişme, sarsıntı, gaz yemeyip istop etme ve fan açma) şikayetim vardı. Ortalama tüketim de artmıştı. Ustaya götürdüm sökülen EGR ile emme manifoldu ile map sensörü temizlendi. Aracı genelde kısa mesafe ve hafta da bir kullanıyorum. Usta 2bin 300 ile 2bin500 devirlerde vites geçişleri yapmamı söyledi. Sonrasında tüketim 4.7'ye kadar düştü. (Şu an ortalama 5.0) ancak dün ışıklarda kalkış yapacakken araba boğulup istop etti. Rölanti tekrar 900 ile 1000 arası dalgalanma yapmaya başlayınca gaz yemeyip tekleme sorunu oluştu ve beşinci denemede aracı kaldırıp hareket ettikten sonrauygun bir yerde bekledim. Tüm bunlar olurken fan açıldığını fark ettim 10 dk içinde fan susup rölanti normal haline döndü. Yakın zamanda 600 km yol yaptım ve 4'ncü vites 3000 devir üzeri on dakika kadar kullandım. Gçen ay aracın bakımı yapılıp yağı, mazot filtresi, yağ filtresi, hava filtresi değiştirildi. Ustayı arayıp durumu izah ettim salı günü gidip göstereceğim ama sizin de değerli görüşlerinizi almak isterim. Teşekkür ederim.

tarihinde Seçkin Şenvardar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Seçkin Şenvardar
Çağlar Bayur yazdı:

dpf var mı?

Evet Çağlar Bey dpf var araçta

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu bir arıza, yağ filtre vs. değişmekle düzelmez, motora göz ile bakmala da olmaz. önce güzel doğru gerçek bir ford arıza teşhis cihazına bağlanmalı, ben olsam ilk olarak dpf kurum ve kül birikimine baktırır, manuel rejnereasyon yaptırıdım , sonrası devam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seçkin Şenvardar
Çağlar Bayur yazdı:

bu bir arıza, yağ filtre vs. değişmekle düzelmez, motora göz ile bakmala da olmaz. önce güzel doğru gerçek bir ford arıza teşhis cihazına bağlanmalı, ben olsam ilk olarak dpf kurum ve kül birikimine baktırır, manuel rejnereasyon yaptırıdım , sonrası devam...

Teşekkürler Çağlar Bey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...