Kazım Yıldırım 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Herkese iyi günler, İlk defa bir forum sitesine kaydoldum, yanlışım olursa affola. 2000 model Ford Focus 1 2.0 motor araca sahibim. Araçta Atiker LPG var ve 280.000 km'de. Aracı tam 1 yıl önce aldım ve kendisi ilk aracım. Aracı kullanmaya başladığımda 1200km de 1litre yağ eksilttiğini farkettim. Gittiğim ustayla konuştuğumda yağ eksiltme daha da arttığında rektefiye yaptırırsın demişti. Bu arada arabayı bir yılda 3000 kilometre kullandım ve külbütör kapağından yağ kaçırdığı için contasını değiştirttim. Conta değiştikten sonra ilk çalışıtrmada araba egzosdan çok yoğun beyaz duman çıkardı. Usta ise bu duman zamanla kesilir benzinde kullan dedi. 1 ay benzinde kullandım ve duman geçmedi. İlk çalıştırmada yaklaşık 40 saniye yoğun duman atıyor daha sonra kesiliyordu ve araç 400km de 1litre yağ yakmaya başladı. Ustaya sorduğumda ise ilginç bir şekilde ben hiçbir şey yapmadım dedi. Açıkçası külbütör contası değiştikten sonra böyle bir sorun olacağını ben de zannetmiyorum. Araca rektefiye yaptırmam gerekecek. Aklıma takılan sorular ise: sizce yaklaşık ne kadar bir rektefiye ücreti çıkar? Adana'da bu iş için usta tavsiyesi olan var mı? 2.0 olduğu için parça konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Araba konusunda yeniyim ve sanırım şanssız bir başlangıç yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler! Ek olarak: Aracın çalışmasında ve çekişinde sorun yok. Hararette ortada sabit. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Merhaba, hoş geldiniz. Hem aracınız hayırlı olsun, hem de geçmiş olsun. Şu an adam akıllı bir rektefiye 30binTL gibi rakamlara çıkıyor. Adana'dan üyelerimiz mutlaka usta konusunda yardımcı olacaklardır. Beyaz dumanın sebebi, muhtemelen conta yanık ya da üst kapak yamuk, su kaçırıyor pistonlara. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Hoş geldiniz. Usta değişimi ile işe başlamanız iyi olur. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Evet.. beyaz duman su. mavi duman yağ. Ancak o kdar çok yağ yakıyorsa seyir halinde de mavi duman görmeniz gerekir. Yağ bir yerden akıyor olmasın. Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Adana da Any Adana Ford özel servisi var otogarın arkasında. Uzmanlar. Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 28 Kasım 2022 Yazar Paylaş 28 Kasım 2022 Cevaplarınınız için çok teşekkür ederim. Bende üst kapak contasından şüphelenip baktırmıştım ama sorun olmadığını söylediler su eksiltmede yok şu an. Duman beyaz gibi ama tam anlayamadım maalesef. Müsait olduğumda fotoğrafını da çekebilirim sizler için. Yağ dumanı olduğunu düşünüyorum, çünkü ilk çalıştırmada egzosdan çıkan duman kötü kokuyor. Yaklaşık 10km kullandıktan sonra hiç duman yok sadece 4bin devire kadar gaz verirsem hafif geliyor. Motorun külbütör kapak contası değişirken resmini çekmiştim. Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 28 Kasım 2022 Yazar Paylaş 28 Kasım 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Evet.. beyaz duman su. mavi duman yağ. Ancak o kdar çok yağ yakıyorsa seyir halinde de mavi duman görmeniz gerekir. Yağ bir yerden akıyor olmasın. Aracın alt kısmından herhangi bir yağ damlaması yok şu an. Sürekli aynı yere park ediyorum. Yorum bağlantısı
Emre Demir 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 (düzenlendi) Sübap lastiklerinden kaçırıyor, piston üzerine gece boyu birikiyor ilk marş yapmada benzinle beraber yakıyor . Ayrıca rektefiye Sani Bey'in dediği gibi tutar. 28 Kasım 2022 tarihinde Emre Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 28 Kasım 2022 Yazar Paylaş 28 Kasım 2022 Emre Demir yazdı: Sübap lastiklerinden kaçırıyor, piston üzerine gece boyu birikiyor ilk marş yapmada benzinle beraber yakıyor . Ayrıca rektefiye Sani Bey'in dediği gibi tutar. Teşekkür ederim yanıtınız için. Ben de sizinle aynı şekilde düşünüyorum. Peki siz rektefiye yaptırdıktan sonra memnun kaldınız mı? Tavsiyeniz var mı acaba? Tecrübenizden yararlanmak isterim. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 İlk çalıştırma derken mesela gece araba bekledi sabah ilk işe giderken marşa bastınız. Sadece bu şekilde mi oluyor. Yoksa motor sıcakken bakkala durdunuz 3dk su aldınız geri geldiniz tekrar çalıştırdınız. O zaman da oluyor mu? Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 28 Kasım 2022 Yazar Paylaş 28 Kasım 2022 Emrah Altun yazdı: İlk çalıştırma derken mesela gece araba bekledi sabah ilk işe giderken marşa bastınız. Sadece bu şekilde mi oluyor. Yoksa motor sıcakken bakkala durdunuz 3dk su aldınız geri geldiniz tekrar çalıştırdınız. O zaman da oluyor mu? Sabah çalıştırmada oluyor. 1 saat sonra tekrar çalıştırdımda olmuyor. Yorum bağlantısı
Emre Demir 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 @Kazım Yıldırım hocam iyi usta iyi sonuç kötü usta , zaman ,para kaybı ; moral bozukluğu. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 (düzenlendi) Kazım Yıldırım yazdı: Sabah çalıştırmada oluyor. 1 saat sonra tekrar çalıştırdımda olmuyor. Üstadlar daha iyi bilir ama... Sabah ilk çalıştırmada duman gelmesi normal değil mi? (özellikle kış aylarında) bir süre sonra kesilmesi lazım Eğerki araç ısındığında halen geliyorsa bu bir sorun tabi Ayrıca araçta yağ kaçakları olabilir mi? 28 Kasım 2022 tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Kış şartlarında hele lpgli araçlarda eksozdan buhar ve su damlacıkları gelmesi normal kabul edilir. Bu güne kadar lpgli olup kışın eksozundan buhar gelmeyen aracım olmadı. Hatta Astra G ile usta usta gezmiştim bunun için. Su eksiltmiyor ama buhar ve su damlacıkları atıyorsa eksoz sisteminde yoğunlaşan suyu atıyormuş, öyle demişlerdi 400 km'de 1 litre yağ yakan aracın böcek ilaçlama aracı gibi gezmesi gerekir, bende bir yumurta kasa hyundai vardı karbüratörlü, o baya yakardı mesela, hele motor yüke binince aynadan arkada ne olduğu görünmezdi. Yani bu eksilen yağ akıyorsa damlaması gerekir, yanıyorsa da duman olması gerekir. E bu yağ eksiliyorsa illaki bir yere gidecek... 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Kasım 2022 Paylaş 28 Kasım 2022 Kazım Yıldırım yazdı: 400km de 1litre yağ yakmaya başladı yağ seviye ölçüm yöntemi tam olarak nasıl yapıldı? Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 28 Kasım 2022 Yazar Paylaş 28 Kasım 2022 Çağlar Bayur yazdı: yağ seviye ölçüm yöntemi tam olarak nasıl yapıldı? 1 ay önce aracın yağı ve yağ filtresi değişti. Değişimden sonra yağ maximumdaydı. Bu arada yağ Castrol 10-40. 400 kilometre yaptım ve bugün baktığımda yağ minimum seviyesindeydi. Murat Sahın yazdı: Kış şartlarında hele lpgli araçlarda eksozdan buhar ve su damlacıkları gelmesi normal kabul edilir. Bu güne kadar lpgli olup kışın eksozundan buhar gelmeyen aracım olmadı. Hatta Astra G ile usta usta gezmiştim bunun için. Su eksiltmiyor ama buhar ve su damlacıkları atıyorsa eksoz sisteminde yoğunlaşan suyu atıyormuş, öyle demişlerdi 400 km'de 1 litre yağ yakan aracın böcek ilaçlama aracı gibi gezmesi gerekir, bende bir yumurta kasa hyundai vardı karbüratörlü, o baya yakardı mesela, hele motor yüke binince aynadan arkada ne olduğu görünmezdi. Yani bu eksilen yağ akıyorsa damlaması gerekir, yanıyorsa da duman olması gerekir. E bu yağ eksiliyorsa illaki bir yere gidecek... Haklısınız hocam, bizde yazın hava sıcakken de aynı şekilde mevcuttu maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 29 Kasım 2022 Yazar Paylaş 29 Kasım 2022 Kani Kaya yazdı: kompresyon değerlerine bakıldı mı? Henüz baktırmadım ama en kısa sürede baktıracağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 29 Kasım 2022 Paylaş 29 Kasım 2022 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Merhaba, hoş geldiniz. Hem aracınız hayırlı olsun, hem de geçmiş olsun. Şu an adam akıllı bir rektefiye 30binTL gibi rakamlara çıkıyor. Adana'dan üyelerimiz mutlaka usta konusunda yardımcı olacaklardır. Beyaz dumanın sebebi, muhtemelen conta yanık ya da üst kapak yamuk, su kaçırıyor pistonlara. Sani abi arabadan arabaya farkedermi bu tutar örneğin ford ka rektefiye olsa 30 bin tutuyor mu? 29 Kasım 2022 tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2022 Paylaş 29 Kasım 2022 Mehmet Dagdeviren yazdı: Sani abi arabadan arabaya farkedermi bu tutar örneğin ford ka rektefiye olsa 30 bin tutuyor mu? Neredeyse aynı çıkacaktır. Sonuçta işçilik zaten aynı. Parçalar da 3 aşağı 5 yukarı aynı tutacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 4 Aralık 2022 Paylaş 4 Aralık 2022 10/40 yağda o kadar yakması ciddi sorun. Ya ciddi bir yağ kaçağı var ancak öyle olsa görürdünüz diye düşünüyorum. Bursada uludağ otomotiv var. Bir gün sabahdan çıkıp gidin 😁 Yılbaşından önce benzinli rektifiyesini 20-25 civarına yaptırırsınız. 30 tutacağını sanmıyorum. Youtubedan videolarını takip edebilirsiniz. Özellikle eski araçlarda rektifiye işini çok temiz yapıyorlar. Uzun yıllar kafanız rahat binersiniz. Hem de rektifiye sırasında eksik gedik sorun sıkıntı gördüler mi onunda onayını alarak tertemiz yapıyor adamlar. Video çekiyorlar bide (genellikle). Reno fiat olsaydı 18-22 arası ford ww de 21-25 arası tutar diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 18 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2023 Arkadaşlar iyi günler, buraya daha sonra yaşadıklarımı açıklamak istedim. Biraz geç oldu kusura bakmayın. Araç 2 hafta falan bu şekilde kaldı bütçem yeterli olmadığı için sadece acil durumlarda kullandım. Deprem olduğu gün Hatay'a gitmek zorunda kaldım ve motor bu haldeyken gittim. Çok şükür yolda bırakmadı ama geldikten sonra motor teklemeye başladı. Tanıdık vasıtasıyla başka bir ustaya gittim. Aracin subap yaktığını söyledi 3. Gözde kompresyon yoktu bu yüzden motorun rektefiye olmasını istedim zaten yağ yakma durumu da çok fazlaydı. İşin üzücü olan kısmı ise daha önce bahsettiğim kulbutor kapak contası değişirken usta 3. Göz buji yi sökerken kırmıştı ve o esnada bujinin ufak bir parçası motorun içine kaçırmış bana da bu durumu söylemedi maalesef. Ben bir şey yapmadım gibi söylemlerde bulunmuştu. Yeni gittigim usta motoru soktugunde 3. Göz subapın kırılmis olduğunu söyledi. Yani anladığım kadarıyla motorun içine kaçan parça subapı kırmış ve araç çalıştıkça yağ oradan yanma odasına kaciyormus. Şu an motoru rektefiye ettirdim ve sonuctan memnunum açıkçası. Son durumu açıklamak istedim. Olaylar bu şekilde olmuştu. İyi günler! Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Temmuz 2023 Paylaş 18 Temmuz 2023 Geçmiş olsun. Ne kadar tuttu maliyet? Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 18 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2023 Teşekkür ederim. Nisan ayında yaptırdım. Baskı balata dahil 32bin TL tuttu 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts