Mehmet Muhip Yılmaz 23 Kasım 2022 Paylaş 23 Kasım 2022 Acayip arabadır. CZT olanları daha bir yamandır 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Kasım 2022 Paylaş 24 Kasım 2022 Böyle yaptıklarınızı not alıp paylaşmanız güzel olmuş. Vlog tadında okudum Kazasız Belasız 🧿 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 24 Kasım 2022 Paylaş 24 Kasım 2022 1.5 lpg li olanını kullanmıştım, güzel arabaydı. Güzel günlerde kullanınız 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 24 Kasım 2022 Yazar Paylaş 24 Kasım 2022 Servet Aydın yazdı: Selâm Gebze'den yazıyorum. Bozuk bu araba. Öldüm parasına alırım. Bu konuya 2 tabutcu fazla abi Ali Cihangiroğlu yazdı: Hayırlı olsun, sevdim keratayı, tam uğraşmalık, aslında şanzıman biraz akılsızda olsa ben severim bunu kullanmayı, yarı ototmatik tanımı aslında tamda buna uyuyor bence, şanzıman işin yarısını yapıyor düşünme ve hamle yapma kısmını sen yapıyorsun, daha ne olsun uzun yolda giderken dokunmana gerek yokta sollarken ve rampa çıkarken elle müdahale şart, birde alışınca tam devri bulduğunda anlık gaz kesyorsun şanzıman şak diye hissettirmeden vites değişiyor, esas sevdiğim kısımda bu zaten, denk getirmede uzmanlaşmak zevkli oluyor Bencede aynen böyle abi. Ben otomatik sevmiyorum normalde ama bu yarı olduğu için sevebilirim Çağlar Bayur yazdı: colt deyince çok aradın mı? Yok en ölü ilan buydu abi. İlana şanzıman kırık diye girilmişti. Piyasadaki en düşük ilanın %40 altına aldım. Alpay Sumer yazdı: hayırlı olsun.. Bi ara cekici üstündeydi bi baktım trafikte 😂 Hızlı adamın hali baska yaa 😎 Ustalar beni bitiriyor. Sözde o kadar tanıdık var gören sanayide çekici üstünde dolaştık Hamit inan yazdı: Önce araca baktım. Sonra bunları beceren kim diye hesaba baktım hayirli olsun Tamir eden arkadaşda kırık bir abiye benziyorsun dedi Emrah Altun yazdı: Hayırlı olsun. Ekonomik kriz çıkalı şöyle araç toplama konuları göremez olmuştuk. İlaç gibi geldi. Bol bol güncelleyin konuyu nasipleneblim. Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Acayip arabadır. CZT olanları daha bir yamandır Bir facebook grubunda gördüm manueli ile baya arabanın içinden geçti 2 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Kasım 2022 Paylaş 24 Kasım 2022 Hayırlı olsun. Rengi, boyutları şekli ve araç toplamadaki heves birleşince tam bir yetişkin oyuncağıymış. Maşallah diyelim nazar değmesin. 1 Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 24 Kasım 2022 Paylaş 24 Kasım 2022 Aktüatör kömür revizyonu ile mi şanzıman işini hallettiniz ? 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 24 Kasım 2022 Paylaş 24 Kasım 2022 1911 Colt duyunca başka bir şeyler sandım 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 24 Kasım 2022 Yazar Paylaş 24 Kasım 2022 Mert Üçkaleler yazdı: Aktüatör kömür revizyonu ile mi şanzıman işini hallettiniz ? Gerek kalmadı aktüvatör durumu şuanda iyi gözüküyor. Vites geçişlerinde bir sorun ile karşılaşmadık. Emre Demir yazdı: 1911 Colt duyunca başka bir şeyler sandım 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Kasım 2022 Paylaş 24 Kasım 2022 Severim bunları. Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 25 Kasım 2022 Paylaş 25 Kasım 2022 Hayırlı olsun, Facebook rollingci tayfanın sayfasında bir tane colt var 1.3 gelene geçene acımıyor . Hacim ve gücüne göre seri bir araba sanıyorum, hafiflik işte 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 25 Kasım 2022 Yazar Paylaş 25 Kasım 2022 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Hayırlı olsun, Facebook rollingci tayfanın sayfasında bir tane colt var 1.3 gelene geçene acımıyor . Hacim ve gücüne göre seri bir araba sanıyorum, hafiflik işte Söylenene göre sadece filtre ve egzoz varmış Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 25 Kasım 2022 Paylaş 25 Kasım 2022 Erdem Dertsiz yazdı: Bu sefer bir Japon mucizesi dicem ama merso ile ortak yapım, tüh ya yine Almandan kaçamadık her yerde karşıma çıkıyorlar Aracı geçen hafta aldım 2008 model 139 binde şanzıman kırık diye alıp aksı dağılmış bir araç aldım. 1.3 mivec motormuş tanışıklığım yok ama sağlam diyorlar. Şanzıman amt olup getrag. Genelde korkulan bir yarı otomatik şanzıman. Mekanik olarak sorunsuz olsada ama robot tarafında debriyaja basan aktivatörü ömürlü parça. Arabaya bakmaya gittik tabi yürümüyor. Sağına soluna bakıp aldım Kaporta tarafında baya birşey var ama o sonranın konusu Yolda çekici hızlı çıktı adamı zor yakaladım. Evet yıkayalım gereksiz etiketlerden kurtulalım bakalım neymiş bu. Niye 2 teyp takarsın ki. Ojinalin soketleri çok kötüydü bende dağıtıp içinden kartını aldım yol bilgisayarı teyp üzerinden tek tuş ile geçiş yapıyor. Çerçevede aldım ama fotosunu çekmemişim Arkasıda ayrı bir güzel gözüküyor. Pazar günü yolda kaldık. Kontrol ettiğimde araca yakıt gelmiyordu. Heralde şamandıra bozuk diye düşünüp yakıt aldım bidonla tam rezillik ama yine çalışmadı Meğerse sorun bu arkadaşdaymış. , Soketi delip içinden kablo geçirip direk şamandıraya lehim nedir ya. Küfür etmedim desem yalan olur. Yeni soket makaron be lehim ile gayet güzel oldu. Ama akıllılar müdahale etmek için ayrıca saçıda kesmişler oraya ayrıca bir müdahale lazım olacak. Son olarak dörtlü ve sinyallerimiz çalışmıyordu. Ampül sigorta tesisat kontrollü sağlam çıktı. Sonra araştırınca bunlardada Etacs diye bir konfor modülü varmış söküp bakınca durum belli oldu. Beyin sigorta kutusu ile bir ama söküp takması kolay. Arızalı komponent bu arkadaş ayak kopmuş direk üzerinde mum gibi bişey vardı temizleyince ne oldugu ortaya çıktı. Direk Karaköy 'e parçayı bulmaya Yerine monte ettikten sonra gayet güzel çalıştı. Biraz değişik bir araç smart forfour ile aynı platformu paylaşıyorlar. Kaporta harici her parçası aynı gibi. Şanzıman diye alıp basit bir sorun çıkınca oraya ayırdığım bütçe ile ön takım fren bakımını yaptırdım hemen. Ön takımda değişmeyen tek parça sağ porya ile yaylar oldu. Yaylarıda sağolsunlar 4.5mm spor yay ile değişmişler. Onlarda yakında değişir basık olmasına gerek yok. Bunlar harici güzel yol tutan bir araç. AMT şanzımana biraz alışmak gerekli. Mesela; hızlanmak istiyorsan dip gaz yerine manuele çekip kendin vites değiştirsen daha iyi. Yoksa araç önce öne yığılıyor sonra 5000 devir gibi uzamaya başlıyor. 1.3 motor fazlası ile yeterli geldi. Utanmasa 2. viteste de sarayım mı diye soracak Daha çok işi var kapı döşemeleri toplanacak Tavan kaplanacak ıvır zıvır işler. En son kaportayı elleyeceğim. Hem hanım biraz alışsın hemde havalar ısınsın. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim En son resimdeki değişen lnbp invertör entegresi güzelce tinerle temizlenir ve sıvı flux kullanılıp lehimlense daha şahane olur... Güle güle kullanın inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 25 Kasım 2022 Yazar Paylaş 25 Kasım 2022 Murat Kırçal yazdı: En son resimdeki değişen lnbp invertör entegresi güzelce tinerle temizlenir ve sıvı flux kullanılıp lehimlense daha şahane olur... Güle güle kullanın inşallah. Tiner ile temizleyip flux kullanarak istasyon ile lehimledim. Daha önce görmediğim reçine tarzı bir madde ile kaplı tüm kart. Etraftaki pasta kalıntısına benzeyen şeyler ısı tabancasının sökerken yaktığı reçinemsi şeyin donmuş hali. Alkol ve tiner ile fırçaladım ama çıkmadı. Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 26 Kasım 2022 Paylaş 26 Kasım 2022 Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Kasım 2022 Paylaş 26 Kasım 2022 Erdem Dertsiz yazdı: Daha önce görmediğim reçine tarzı bir madde ile kaplı tüm kart. Sıvı temasına karşın alınan bir önlem olduğunu düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 27 Kasım 2022 Paylaş 27 Kasım 2022 Erdem Dertsiz yazdı: Tiner ile temizleyip flux kullanarak istasyon ile lehimledim. Daha önce görmediğim reçine tarzı bir madde ile kaplı tüm kart. Etraftaki pasta kalıntısına benzeyen şeyler ısı tabancasının sökerken yaktığı reçinemsi şeyin donmuş hali. Alkol ve tiner ile fırçaladım ama çıkmadı. Üzerindeki sert madde sıvı temasından korumak nem , oksit yapmaması için kullanılan izalasyon malzemesi genelde selülozik tiner çıkartabiliyor. Hayırlı olsun güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 27 Kasım 2022 Yazar Paylaş 27 Kasım 2022 Sani Gerşon yazdı: Sıvı temasına karşın alınan bir önlem olduğunu düşünüyorum. Aynen aracın tüm beyinlerinde aynı maddeden var. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 27 Kasım 2022 Paylaş 27 Kasım 2022 Erdem Dertsiz yazdı: Aynen aracın tüm beyinlerinde aynı maddeden var. Selülozik vernik, nem ve sıvı temasından korumak için, outdoor ürünlere uygulanır. Onarımını yaptığınız bölgeye, ya sprey vernik yada fırça ile vernik uygulayın uzun ömürlü olsun. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 7 Aralık 2022 Yazar Paylaş 7 Aralık 2022 Kolaylardan başlayıp hadi modlayalım Ucuz yollu ayak aydınlarma bu krizde en ucuz ve güzel mod gibi geliyor bana Cost: 5.36 $ Geri kalan; gösterge, yol bilgisayarı, klima paneli ve teyp ışıklarını mavi yada mor yapma düşüncem var. Aracın sahibi karar verince çalışmaya başlarım. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2022 Paylaş 7 Aralık 2022 foto çekme sabrına hayranım sonra da kolaj 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 7 Aralık 2022 Yazar Paylaş 7 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: foto çekme sabrına hayranım sonra da kolaj Video çekmek daha zor abi 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 3 Şubat 2023 Yazar Paylaş 3 Şubat 2023 https://youtube.com/shorts/-AYH3GDD1qo?feature=share Çarşamba günü motordan ses geldi işe giderken. Kaputu açtığımda alternatörden videodaki gibi ses ve kıvılcım gördüm. O tarafta alev alabilecek birşey olmadığı için maslağa doğru yola koyuldum. Bu arada OBD üzerinden şarjı kontrol ederken bir anda sesde gitti şarjda Dinamocunun önünde aracı kapattığımda akü 11 volttu. Tabi yolda şarjı kesince aküden çalıştı bir süre. Neyse söktüm verdim 1 saat sonra geri aldım. 600 tela sıkışmış 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Şubat 2023 Paylaş 3 Şubat 2023 Erdem Dertsiz yazdı: https://youtube.com/shorts/-AYH3GDD1qo?feature=share Çarşamba günü motordan ses geldi işe giderken. Kaputu açtığımda alternatörden videodaki gibi ses ve kıvılcım gördüm. O tarafta alev alabilecek birşey olmadığı için maslağa doğru yola koyuldum. Bu arada OBD üzerinden şarjı kontrol ederken bir anda sesde gitti şarjda Dinamocunun önünde aracı kapattığımda akü 11 volttu. Tabi yolda şarjı kesince aküden çalıştı bir süre. Neyse söktüm verdim 1 saat sonra geri aldım. 600 tela sıkışmış yangın çıkarma ihtimali var mıdır? Yorum bağlantısı
Recommended Posts