İçeriğe Yönlendir

Fren Diski Marka Seçimi

Erkan Işık
Çözüme git Erkan Işık tarafından,

Recommended Posts

Erkan Işık

Selam arkadaşlar fiestaya disk alacagım fakat disk olarak bosch 650 feredo (federal mogol) 850 hangisini alalım 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Algıda seçicilik. Disk deyince, hard disk ya da ssd diye geldim konuya :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 10
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Sani Gerşon yazdı:

Gelmişken onu da soralım boşa gitmesin abi :D 
Playstation 4 için hangi Taşınabilir Harddisk alayım?

1 TB yeterli.

Erkan Işık yazdı:

Selam arkadaşlar fiestaya disk alacagım fakat disk olarak bosch 650 feredo (federal mogol) 850 hangisini alalım 

Bosch taktı servis benim fiestaya, memnunum.
Ford Otosan Balata ile güzel ikili oldular.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Balata seçimi diskten daha önemli, kalitesiz balata diskleri aşırı ısıtıp yamuk yumuk yapıveriyor. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Sani Gerşon yazdı:

Aynen 😄😄

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Celal Aydın yazdı:

Gelmişken onu da soralım boşa gitmesin abi :D 
Playstation 4 için hangi Taşınabilir Harddisk alayım?

1 TB yeterli.

Seagate'ten şaşmayın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ben kendi kombinasyonumu öneririm, 

Bosch disk (23 mm kalınlık olmalı dikkat edin) 

Ferodo balata

Eğer imkan varsa diski de ferodo alabilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Sani Gerşon yazdı:

Yalnız değilmişim. Ben de hdd/ssd gibi bir konu diye daldım. Konu başlığını Fren Diski şeklinde düzelttim :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Sani Gerşon yazdı:

Seagate'ten şaşmayın.

Tamam sani bey teknoloji sizin işiniz

Serkan Toker yazdı:

Balata seçimi diskten daha önemli, kalitesiz balata diskleri aşırı ısıtıp yamuk yumuk yapıveriyor. 

Valla sorun çabuk disk bozulması evde yedek bir takım vardı onları tornalattım çaglar abi önceki zamanlarda yazmıs poryayı komprötörle  ölçtürün diye poryaya salgı varmı ona baktırcam tornacıda ölçtürcem malzemeyide şipariş vereyim gelsin dedim tercih feredo olacak bu sefer 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Ü.Emre Kartal yazdı:

Ben kendi kombinasyonumu öneririm, 

Bosch disk (23 mm kalınlık olmalı dikkat edin) 

Ferodo balata

Eğer imkan varsa diski de ferodo alabilirsiniz

farklı olanlarımı var 0nu bilmiyordum 

Serkan Toker yazdı:

fiestalarda arka kampana hemen hemen tüm yük önlere biniyor çok çabuk kızıyor

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Erkan Işık yazdı:

fiestalarda arka kampana hemen hemen tüm yük önlere biniyor çok çabuk kızıyor

Bakımlı kampana fren diski aratmaz, onlara da iş düşüyordur. Yoksa araba düzgün frenlemez.. Kaliteli balata tercih edersen diskler bozulmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

BOSCH isimli disk (çöp) sakın almayın. Diğer aracımızda 3 kez garanti dahilinde değişti. TRW,FERODO,BREMBO bu markalar önerim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

21 mm ve 23 mm çaplı fiesta diski var. 23 mm orjinal ebat ve bu kasa için. Diğeri eski kasaların. Kod lazım olursa verebilirim hangi marka isterseniz 🙂

Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

BOSCH isimli disk (çöp) sakın almayın. Diğer aracımızda 3 kez garanti dahilinde değişti. TRW,FERODO,BREMBO bu markalar önerim. 

Yaklaşık 25000 km oldu hiçbir problem yok. Ki kaç defa ani su birikintisine maruz kaldı. Sorunun sebebi farklı bence, ya takılan araç için olan üründe tasarım hatası var ya ürün orjinal değil ya da araçta başka sorun var(bilya vs vs) 

25000 km dediğim uzun yol değil bu arada, %40-50 uzun yol gerisi şehiriçidir. Ömür konusuna yorum yapamam ama henüz set belirtisi yok kenarlarda. Tahminim orjinale yakın gidecektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

emre sen at kodu yine bulunsun

0 986 479 S38 BOSCH

DDF1740 FERODO

BG4170 DELPHI

8V51-1125-AD FORD USA

8V51-1125-AC FORD USA

8DD 355 115-371 HELLA

24.0123-0113.1 ATE

09.A968.24 BREMBO

Ben ilk sıradakini aldım. Marka olarak başka isterseniz çapraz koddan listeden verebilirim. Birkaç tanesini ekliyorum şimdilik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Erkan Işık
(düzenlendi)

Dün evde kendim poyrayı sökdüm,  poyra ile bilya birleşim yerinden egrilmiş,  porya yı  taşıyıcı ila beraber tornaya bagladık, tornada ortasından egri döndügünü tesbit ettik dedim torna yapalım  ama olmaz dedi usta,  disk bozma büyük ihtlimal porya egriliginden imiş deneyip görecez , bu yüzden eski diskleri tornalattım 100 tl+porya 400+bilya400+bilya cakma 40+balata 200+100 lirada mazot yakdık sanayiye git gel =1150 tlye patladı bu işlemler işçilik kendimden )) ha nasıl söküyorsun dersen elle imkansız sakın girişmeyin havalı bir tabanca yoksa , ben sırf sanayıye kızdıgım ıcın bosch gds 1050 somun sökme  makine aldım onla yapıyorum.

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Benim de fren bakımı geldi, disk ve balata en uyumlu kombinasyon ne olur acaba? 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)
O.Yücel Çetin yazdı:

Benim de fren bakımı geldi, disk ve balata en uyumlu kombinasyon ne olur acaba? 

Balata kale al, delphi al fiesta ile diskleri aynı zaten arkadaslarımızın fikirlerini   degerlendir ankaradaki parcacılarda bosch disk 650 feredo 850 iyi olsun dersen feredo dediler bana ,önce kurtarıyorsa 80-100 arası torna yapıyorlar bulabilirsen ate marka al aslında balata bulamassan kale feredo yada orjinal motocraft (700 tl o)

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Erkan Işık yazdı:

Dün evde kendim poyrayı sökdüm,  poyra ile bilya birleşim yerinden egrilmiş,  porya yı  taşıyıcı ila beraber tornaya bagladık, tornada ortasından egri döndügünü tesbit ettik dedim torna yapalım  ama olmaz dedi usta,  disk bozma büyük ihtlimal porya egriliginden imiş deneyip görecez , bu yüzden eski diskleri tornalattım 100 tl+porya 400+bilya400+bilya cakma 40+balata 200+100 lirada mazot yakdık sanayiye git gel =1150 tlye patladı bu işlemler işçilik kendimden )) ha nasıl söküyorsun dersen elle imkansız sakın girişmeyin havalı bir tabanca yoksa , ben sırf sanayıye kızdıgım ıcın bosch gds 1050 somun sökme  makine aldım onla yapıyorum.

Güle güle kullan Erkan abi, somun sökme de efsaneymiş :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

O olmasa zaten yok sökemem elle imkansız sökmek

Köksal Yılmaz yazdı:

Güle güle kullan Erkan abi, somun sökme de efsaneymiş :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...