İçeriğe Yönlendir

Ev Radyatörlerindeki Suyu Musluktan Boşaltmak

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Servet Aydın

Kombi petek temizliği için, sıcak su giriş vanası kapatılır. Sıcak su musluğu açılır. Kombi petek dolum vanası açılır ve yüksek basınçlı petek suyu sıcak su musluğundan boşalır. Boşalma ancak petek basıncı düşünce durur. 

Sıcak su musluğu kapatılır. Sıcak su kombi giriş vanası açılarak peteklere yine su konur. Kombi bir kaç dk çalışır ve kapatılıp yukarıdaki işlem tekrarlanır. Ta ki sistemden pis su gelmeyene kadar. 

Evde yardımcı varsa veyahut üşenmem denirse her petek vanaları kapatılıp tek tek temizliği aynı şekilde yapılır

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Evde yardımcı varsa veyahut üşenmem denirse her petek vanaları kapatılıp tek tek temizliği aynı şekilde yapılır

Kollektörün çıkışına şiber vanalı musluk ekletmiştim, uç kısmına hortum takıp vanaları sırayla açıp temizliyorum. yardımcıya bile ihtiyaç kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Ümit Türk yazdı:

benim sıcak su tazyiği düşük. Filtre geldi ilk aklıma. Ne dersin ?

Kombiye şebeke suyu girişinde vana sonrası şebekeden gelecek tortu vb. engellemek için bir filtre var. Buraya bakılabilir.  

kombi-altinda-vana-ve-borularin-gorevleri.jpg

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mustafa YILDIRIM yazdı:

Kombiye şebeke suyu girişinde vana sonrası şebekeden gelecek tortu vb. engellemek için bir filtre var. Buraya bakılabilir.  

kombi-altinda-vana-ve-borularin-gorevleri.jpg

Aynen benim bahsettiğin filtre yeri de burasıydı. Haftasonu deneyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Servet Aydın yazdı:

Kombi petek suyunu nereden basıyorsun çilekli çizkekim?

Video ile anlatır mısın portakallı muffinim, siz trafikte çok vakit geçiriyorsunuz galiba devreler karışmış.. :D 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Serkan Toker yazdı:

Video ile anlatır mısın portakallı muffinim, siz trafikte çok vakit geçiriyorsunuz galiba devreler karışmış.. :D 

Çayın dozunu arttırmak lazım . :mangal:
Peteklere su nereden basılıyorsa tam tersi şekilde de boşalıyor. Sefkatlim adminim . 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ersen Tapan yazdı:

Çayın dozunu arttırmak lazım . :mangal:
Peteklere su nereden basılıyorsa tam tersi şekilde de boşalıyor. Sefkatlim adminim . 

artırırız o sorun değil de ben mi yanlış anlıyorum, sen aklı başında birine benziyorsun hocam. Peteklerdeki suyu mutfak musluğundan lavaboya akıtmaktan mı bahsediyorlar sen söyle bari ? Kaçak çaya geçiş yapmam gerekecek yoksa.. :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Serkan Toker yazdı:

artırırız o sorun değil de ben mi yanlış anlıyorum, sen aklı başında birine benziyorsun hocam. Peteklerdeki suyu mutfak musluğundan lavaboya akıtmaktan mı bahsediyorlar sen söyle bari ? Kaçak çaya geçiş yapmam gerekecek yoksa.. :D

İlk duyduğunda mantıksız geliyor ama , düşününce olmaması için bir neden yok. 

Peteklerde basınçlı su var. Evin ana vanasını kapattık, peteklere su basmak için gerekli vanayı açtık, çeşmeleride açınca basınçla su açık çeşmeye yöneldi. 

Duble kaçak çay yanına limonlu kek öneriyorum. :nargile:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ersen Tapan yazdı:

İlk duyduğunda mantıksız geliyor ama , düşününce olmaması için bir neden yok. 

Peteklerde basınçlı su var. Evin ana vanasını kapattık, peteklere su basmak için gerekli vanayı açtık, çeşmeleride açınca basınçla su açık çeşmeye yöneldi. 

Duble kaçak çay yanına limonlu kek öneriyorum. :nargile:

Bunu bana ispatlayana bir kutu kola ısmarlayacağım, 330 ml hem de.. Yaz mevsimiyse soğuk olacak.. :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Serkan Toker yazdı:

Bunu bana ispatlayana bir kutu kola ısmarlayacağım, 330 ml hem de.. Yaz mevsimiyse soğuk olacak.. :D

Kombi kullanıyor olsam buz gibi kolanı içerdim ama imkanlar kısıtlı. :seytan:
Biz en iyisi çay içelim sıcak sıcak. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Serkan Toker yazdı:

Kolayı çıkar ısınsın 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Servet Aydın yazdı:

Kolayı çıkar ısınsın 

Olay çözüldü, Servet usta aradı özür diledi. Yaptığının tamamen hatalı ve etik bir şey olmadığını anlattı. Tekrarı olmayacağına dair söz verdi, af diledi. Bende etkin pişmanlık duyguları uyandırdığı için konuyu burada bitirmeyi teklif ettim. Sarılıp ağlaştık, el ele verip gelecek güzel günler için güzel temennilerde bulunarak ayrıldık. Ağaçtan üç elma düşmüş falan filan, hadi herkes dağılsın ne toplaştınız hemen ya.. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Serkan Toker yazdı:

Olay çözüldü, Servet usta aradı özür diledi. Yaptığının tamamen hatalı ve etik bir şey olmadığını anlattı. Tekrarı olmayacağına dair söz verdi, af diledi. Bende etkin pişmanlık duyguları uyandırdığı için konuyu burada bitirmeyi teklif ettim. Sarılıp ağlaştık, el ele verip gelecek güzel günler için güzel temennilerde bulunarak ayrıldık. Ağaçtan üç elma düşmüş falan filan, hadi herkes dağılsın ne toplaştınız hemen ya.. 

Kola ne oldu ?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ersen Tapan yazdı:

Kola ne oldu ?

Sağlığa zararlı olduğuna karar verdik, blue hapı suya atıp eriteceğiz bundan sonra. Sandoz gibi yani, mideye iyi geliyormuş..

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ersen Tapan yazdı:

Kola ne oldu ?

Yerine milli içecekten içmişler. Beyaz renkli.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ümit Türk
Ümit Türk yazdı:

Tansu benim sıcak su tazyiği düşük. Filtre geldi ilk aklıma. Ne dersin ? Soğuk su Allah Allah nidalarıyla güzelce akıyor. 

Sistemin tahliye vanası zaten banyoda oluyor sizde yok mu ?  Bende kollektör sistemi var. Vana yok. 

Sıcak su tazyik sorununu çözdüm :D 

Ana vana çıkışına bağlanan vana yarım bırakılmış ve su da az geldiği için sıcak su az geliyordu.

Vanayı tam açtım hem sıcak su hem soğuk su oldu şelale.  Şükür bunu da çözdük. 

İlla saat mi bağlamak lazımdı bu farketmek için. Bazen üşengeçliğimize araştırmıyoruz :D:D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

Sıcak su tazyik sorununu çözdüm :D 

Ana vana çıkışına bağlanan vana yarım bırakılmış ve su da az geldiği için sıcak su az geliyordu.

Vanayı tam açtım hem sıcak su hem soğuk su oldu şelale.  Şükür bunu da çözdük. 

İlla saat mi bağlamak lazımdı bu farketmek için. Bazen üşengeçliğimize araştırmıyoruz :D:D 

duygular şelale :)  

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Peki ustalara soru. Kombinin basıncı sıcakla soğuk arasında neredeyse 1 bar fark oluyor. Muhtemelen genleşme tankı havası düşük. Bunun yararı zararı nedir, nasıl hava basılır? 12V hava pompasının gücü yeterli olur mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Peki ustalara soru. Kombinin basıncı sıcakla soğuk arasında neredeyse 1 bar fark oluyor. Muhtemelen genleşme tankı havası düşük. Bunun yararı zararı nedir, nasıl hava basılır? 12V hava pompasının gücü yeterli olur mu?

Kombi girişinde basınç ayarlaması yapan regülatör var iç sistemler zarar görmesin diye basınç düşürüyor diye düşünüyorum. Kombinin genleşme tankının üstünde pompa ile hava basmak için bir  yer var el pompası ile veya 12v pompa ile hava basabilirsiniz. Fazla basıncın zararı olmaz ventilden/basınç müşirinden atar, basınç düşük olursa ısıtma suyunun basıncı düşebilir diye tahmin ediyorum. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Bende de aynı durum mevcut arkadaş kombi tamircisi herhangi bir sorun olmayacağını yakıt etkilemeyeceğini belirtti. Fazla bastığında içerideki diyafram zarar alabilir abi belki. PSİölçer varsa o zaman kaç psi olması gerektiğini öğrenirim arkadaştan basarsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

bizimkinin basıncı düştüğünde bisiklet pompası ile şişirmiştik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Gök yazdı:

kombiye havamı basıyorsunuz 1 yaşıma daha girdim

Genleşme tankı var ya. Üstten bak sipop göreceksin. Basınç yükselme arızasında ilk oraya bakılır yeterli basınç var mı diye. Hava basıncı düşük olursa su basıncı aşırı yükseliyor. Bu seferde kombi altındaki tahliyeden su atıyor.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Kombi girişinde basınç ayarlaması yapan regülatör var iç sistemler zarar görmesin diye basınç düşürüyor diye düşünüyorum. Kombinin genleşme tankının üstünde pompa ile hava basmak için bir  yer var el pompası ile veya 12v pompa ile hava basabilirsiniz. Fazla basıncın zararı olmaz ventilden/basınç müşirinden atar, basınç düşük olursa ısıtma suyunun basıncı düşebilir diye tahmin ediyorum. 

Abi tesisatta oynama yapmıştık etkisi olabilir mi? Banyo havlupan yeri falan değişti o zamandan beri bu mevzu oluştu.

Arif Aykın yazdı:

Bende de aynı durum mevcut arkadaş kombi tamircisi herhangi bir sorun olmayacağını yakıt etkilemeyeceğini belirtti. Fazla bastığında içerideki diyafram zarar alabilir abi belki. PSİölçer varsa o zaman kaç psi olması gerektiğini öğrenirim arkadaştan basarsın.

Lastik basınç ölçer var ama temelli havasını kaçırırsak diye korkuyorum bu seferde :) Memnun olurum öğrenirsen.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bizimkinin basıncı düştüğünde bisiklet pompası ile şişirmiştik. 

Gücü yeter mi diye emin olamamıştım teşekkür ettim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Genleşme tankı var ya. Üstten bak sipop göreceksin. Basınç yükselme arızasında ilk oraya bakılır yeterli basınç var mı diye. Hava basıncı düşük olursa su basıncı aşırı yükseliyor. Bu seferde kombi altındaki tahliyeden su atıyor.

Abi tesisatta oynama yapmıştık etkisi olabilir mi? Banyo havlupan yeri falan değişti o zamandan beri bu mevzu oluştu.

Lastik basınç ölçer var ama temelli havasını kaçırırsak diye korkuyorum bu seferde :) Memnun olurum öğrenirsen.

Gücü yeter mi diye emin olamamıştım teşekkür ettim.

ama ben bisiklete 8 bar basıyorum, onu demeyi unuttum :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...