İçeriğe Yönlendir

Ev Radyatörlerindeki Suyu Musluktan Boşaltmak

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Muhakkak çoğu kişi biliyordur ama ben yeni farkettim. Radyatör petek dönüşündeki metal filtreyi temizlemek için su basıncını düşürmem lazım. Petekten yavaş yavaş su almak yerine, evin su vanasını kapatıp, kombi su basıncını artıran vanayı açtım. Basınçlı su musluklardan aktı ve basınç düştü. Tabi biraz siyah renkli aktı. İşlemler bittikten sonra musluğu bir süre açık bırakarak temizletmek lazım. Hayırlı olsun mağaradan çıkmışsın demeyin :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ben direk toyotanın suyunu boşaltıyorsun diye geldim heycanla ev çıktı konu

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

ben direk toyotanın suyunu boşaltıyorsun diye geldim heycanla ev çıktı konu

Olabilir de. Lpg’de km’de 40-50 kuruş yakıyormuş hibrit. Kafamı karıştırıyorlar

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

hybrid lpg li ilanda görmüştüm   bu dönemde 50 kuruş yakan arabam olsa her hafta sonu tarsusa gider gelirdim heralde 1000 km

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Mert Gülkokan yazdı:

candan reis paylaştı adam bakıma gitmiş sanırım 40 kuruş yakıyormuş şu an

Konu değişmişken ben de sorayım, 40 kuruşu hangi yolda yakıyor, ş.içi elektrikle ş.dışı lpg ile gitmiyor mu bu durumda? Lpg de 4 lt mi yakıyor?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Konu değişmişken ben de sorayım, 40 kuruşu hangi yolda yakıyor, ş.içi elektrikle ş.dışı lpg ile gitmiyor mu bu durumda? Lpg de 4 lt mi yakıyor?

şehir içi dışı karma 4,5 yakıyorum ben. Daha az yakan da var. Daha çok yakan da. 4,5 lt benzin yakıyorsa, 5,5 da lpg yakar. 53 kuruş. 

motor suyu 40’ı geçtikten sonra sürekli lpg’li. Motor durup çalışsa da lpg’de ateşliyor yine. Zaten marş motoru yok. Vurdurma ile çalışıyor motor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şehir içi dışı karma 4,5 yakıyorum ben. Daha az yakan da var. Daha çok yakan da. 4,5 lt benzin yakıyorsa, 5,5 da lpg yakar. 53 kuruş. 

motor suyu 40’ı geçtikten sonra sürekli lpg’li. Motor durup çalışsa da lpg’de ateşliyor yine. Zaten marş motoru yok. Vurdurma ile çalışıyor motor

Taksiciler nasıl keşfetmemiş bunu, hayret

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Motor ısınmıyor dememiş miydiniz? 40 derece su sıcaklığı lazım lpg için diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Motor ısınmıyor dememiş miydiniz? 40 derece su sıcaklığı lazım lpg için diye biliyorum.

o kadar düşük olmuyor tabi. 40 derece zaten minimum çalışma sıcaklığı, sistem öyle ayarlıyor. Sorun; kaloriferi açınca motor da az çalıştığı için su sıcaklığının hızlı düşmesi ve su sıcaklığını, içeriyi ısıtacak kadar sürekli sıcak yapmak istemesi. 

@Köksal Yılmaz keşfedenler var

EC3722B6-CB9C-43D9-AF6F-F492555B9F2C.jpeg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

270 liraya tuzla aydınlı mahallesinden ayvalığa geldim. Otoyol ve feribot daha çok tuttu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sorun; kaloriferi açınca motor da az çalıştığı için su sıcaklığının hızlı düşmesi ve su sıcaklığını, içeriyi ısıtacak kadar sürekli sıcak yapmak istemesi. 

sene 1977 murat 131 zamanı, sürüş rüzgarı ile bile içerisi hamam gibi olurdu, çevirmeli cam kolunu açardık, abs de yoktu pandemi de , 1 domattesi kesince ev kokardı

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

O değil de kaloriferde musluk ne arıyor yav

Yok küresel vana

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

O değil de kaloriferde musluk ne arıyor yav

Yok küresel vana

Kombide var ya

Çağlar Bayur yazdı:

sene 1977 murat 131 zamanı, sürüş rüzgarı ile bile içerisi hamam gibi olurdu, çevirmeli cam kolunu açardık, abs de yoktu pandemi de , 1 domattesi kesince ev kokardı

biliyoruz biliyoruz nasıl ısındığınızı :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kaskoya ekletmeyi unutma 😊

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Kaskoya ekletmeyi unutma 😊

Bi de noter var :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hocam öncelikle bilmediğim bir şeydi, mağara varsa bende ordaymışım :) yöntem mantıklı olsa da petekten çıkan su bayağı bayağı yağlı, ağır metalli pis bir su, musluk açık kalsa da ne kadar temizlenmiştir diye içimde şüphe kalırdı. petekten almak daha mantıklı geldi bana temizlik kısmını düşününce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Kombi radyatör konusunda nasıl oldu da km de 40 kuruş yakıyor muhabbetine geldi ya :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ümit Türk yazdı:

Kombi radyatör konusunda nasıl oldu da km de 40 kuruş yakıyor muhabbetine geldi ya :D 

Buluşamadık ya ne zamandır, doğaçlama gidiyor, konu başlığı önemsiz :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Zincirkıran yazdı:

hocam öncelikle bilmediğim bir şeydi, mağara varsa bende ordaymışım :) yöntem mantıklı olsa da petekten çıkan su bayağı bayağı yağlı, ağır metalli pis bir su, musluk açık kalsa da ne kadar temizlenmiştir diye içimde şüphe kalırdı. petekten almak daha mantıklı geldi bana temizlik kısmını düşününce.

biz musluk suyunu tüketmediğimiz yaptım zaten. Yoksa temizlenmesi zor tabi. Ama metal iyidir, kan değerleri düşükse tamamlar :spiteful:

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Tansu benim sıcak su tazyiği düşük. Filtre geldi ilk aklıma. Ne dersin ? Soğuk su Allah Allah nidalarıyla güzelce akıyor. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

biz musluk suyunu tüketmediğimiz yaptım zaten. Yoksa temizlenmesi zor tabi. Ama metal iyidir, kan değerleri düşükse tamamlar :spiteful:

Sistemin tahliye vanası zaten banyoda oluyor sizde yok mu ?  Bende kollektör sistemi var. Vana yok. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Muhakkak çoğu kişi biliyordur ama ben yeni farkettim. Radyatör petek dönüşündeki metal filtreyi temizlemek için su basıncını düşürmem lazım. Petekten yavaş yavaş su almak yerine, evin su vanasını kapatıp, kombi su basıncını artıran vanayı açtım. Basınçlı su musluklardan aktı ve basınç düştü. Tabi biraz siyah renkli aktı. İşlemler bittikten sonra musluğu bir süre açık bırakarak temizletmek lazım. Hayırlı olsun mağaradan çıkmışsın demeyin :)  

Kombideki basınçlı suyla petekteki yağlı suyu nasıl biraraya getirdin merak ettim ? Eşanjör bozuksa anlarım, ikisi birbirinden tamamen farklı sistemler, öyle vana kapatıp musluk açmayla bir araya gelmemeleri lazım ya da anlatımda bozukluk var. Neyse benim kafa bulandı bi çay içeyim bari, iyi değilim ben.. :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Serkan Toker yazdı:

Kombideki basınçlı suyla petekteki yağlı suyu nasıl biraraya getirdin merak ettim ? Eşanjör bozuksa anlarım, ikisi birbirinden tamamen farklı sistemler, öyle vana kapatıp musluk açmayla bir araya gelmemeleri lazım ya da anlatımda bozukluk var. Neyse benim kafa bulandı bi çay içeyim bari, iyi değilim ben.. :D 

kombi 17 senelik ama bunu da dikkate almak lazım :) sorun yok valla her şeyi çalışıyor şu an. Çekvalf olmayınca peteklerdeki basınçlı, vanayı açınca (kombiye basıncı artsın diye açılan vana) su şebekeye yöneldi ve musluktan aktı

@Ümit Türk bizdeki eski düzen. Hiçbir şey yok. Sadede radyatör var. kombilerden çok sınırlı anlıyorum valla, sıcak suya yorum yapamadım

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kombi 17 senelik ama bunu da dikkate almak lazım :) sorun yok valla her şeyi çalışıyor şu an. Çekvalf olmayınca peteklerdeki basınçlı, vanayı açınca (kombiye basıncı artsın diye açılan vana) su şebekeye yöneldi ve musluktan aktı

Radyatörlerdeki su araçlardaki gibi kapalı sistem. Musluklara gelen ise şofben tarzı. İki su hiçbir şekilde birleşmemeli.. Radyatörlerdeki basınç artınca üstteki tahliye vanasından atması lazım musluktan değil. Benim yine kafam karıştı çay içmem lazım.. 😀

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ümit Türk yazdı:

Tansu benim sıcak su tazyiği düşük. Filtre geldi ilk aklıma. Ne dersin ? Soğuk su Allah Allah nidalarıyla güzelce akıyor. 

Bütün musluklardan değilde belirli musluklardan su az akıyorsa musluk içindeki filtreleri temizleyebilirsiniz, yoksa kombinin içinde ayrı bir filtre vardır, onu temizlemek yeterli olacaktır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Serkan Toker yazdı:

Radyatörlerdeki su araçlardaki gibi kapalı sistem. Musluklara gelen ise şofben tarzı. İki su hiçbir şekilde birleşmemeli.. Radyatörlerdeki basınç artınca üstteki tahliye vanasından atması lazım musluktan değil. Benim yine kafam karıştı çay içmem lazım.. 😀

Kombi petek suyunu nereden basıyorsun çilekli çizkekim?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...