Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Sık karşılaşılan bir şikayet gündemde. İkinci el araç alırken yedek anahtarı olmayan arabayı almamak lazım. Çünkü bilerek yedek anahtarı vermiyorlar. Kaybolmuş yokmuş vb bahaneler söylüyorlar. Arabanın gözükmeyen yerine gps veya airtag tarzı bir şey koyuyorlar. Müsait zamanda aracı gelip alıp götürüyorlar ve parçalıyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 (düzenlendi) Çalacak adam bu hesabı yapacağına yedek başka anahtar da yaptırabilir. Hatta gider otoparkta işe girer. Bunun en sağlam çözümü anahtar yenileme ama kimse bununla uğraşmıyor. Yanlış hatırmalıyorsam araç satış kağıdında her iki tarafın da adresi yazıyor. Takibe bile gerek yok. 16 Kasım 2022 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2022 Yazar Paylaş 16 Kasım 2022 Erhan Doruk yazdı: Çalacak adam bu hesabı yapacağına yedek başka anahtar da yaptırabilir. Bunun en sağlam çözümü anahtar yenileme ama kimse bununla uğraşmıyor. böylesi çok kolay hocam. Kendi arabana binip sürer gibi çalıyorlar. Ne kapıları açarken zorlanıyor ne immobilizerle uğraşıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 yani hırsız önceden noterde satışta kimliğini ibraz ediyor? pek iyi bir yol değil gibi 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Size iki anahtarı verip, 3.'yü de yaptırabilir ki? Bunun sonu yok. 6 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 istediğin kilidi değiştir istediğin önlemi al kafaya koyduktan sonra her türlü götürürler Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Geçen bir dolandırıcılık olayını izledim. Dolandırıcı internetten araç buluyor, detaylı fotoları isteyip kendi daha düşük ilan açıyor. Biri ile anlaşıp aracın sahibi ile alıcıyı notere yönlendiriyor, alıcıya kendi ibanını veriyor. Çık işte işin içinden. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Erhan Doruk yazdı: Çık işte işin içinden. Notere imza atanın hesabı hariç başka kimseye para vermem. Elden göndermem, elden almam. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Para alınmadan yada parayı saymadan satış verilmez ki arabayı görmeden para verilmez kapora dahi verilmez insanların bunlara uyanmış olması lazım artık Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2022 Yazar Paylaş 16 Kasım 2022 Çağlar Bayur yazdı: yani hırsız önceden noterde satışta kimliğini ibraz ediyor? pek iyi bir yol değil gibi Hırsızın kim olduğunu bulabilirsek noterde karşılaştırma yaparız ya da galerici der ki” abi ben aracıyım sahibini çok tanımam” Sani Gerşon yazdı: Size iki anahtarı verip, 3.'yü de yaptırabilir ki? Bunun sonu yok. anahtar yaptırırsa polis birkaç sefer sonra yakalar ama. Yapan yerler belli Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: anahtar yaptırırsa polis birkaç sefer sonra yakalar ama. Yapan yerler belli Her yer yapıyor artık. Zaten iş buna kaldıysa, adam da yakalansın bi zahmet 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hırsızın kim olduğunu bulabilirsek scherlock olsa şöyle derdi: aracı kim sattı ise o , sağlam bir avkat şöyle derdi: bizdeki sorun hırsızların fazla akıllı olmaması.. avkata iş düşemiyor Yorum bağlantısı
Murat Sahın 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sık karşılaşılan bir şikayet gündemde. İkinci el araç alırken yedek anahtarı olmayan arabayı almamak lazım. Çünkü bilerek yedek anahtarı vermiyorlar. Kaybolmuş yokmuş vb bahaneler söylüyorlar. Arabanın gözükmeyen yerine gps veya airtag tarzı bir şey koyuyorlar. Müsait zamanda aracı gelip alıp götürüyorlar ve parçalıyorlar. İhtimal dahilinde, özellikle parçası pahalı araçlar için çok ihtimal dahilinde. Erhan Doruk yazdı: Çalacak adam bu hesabı yapacağına yedek başka anahtar da yaptırabilir. Hatta gider otoparkta işe girer. Bunun en sağlam çözümü anahtar yenileme ama kimse bununla uğraşmıyor. Yanlış hatırmalıyorsam araç satış kağıdında her iki tarafın da adresi yazıyor. Takibe bile gerek yok. Ben bir araç alınca önce kendi kilitçime gidip sistemde tanımlı ne kadar anahtar varsa hepsini kaldırtıp sadece bende olan anahtarları tekrar tanımlatıyorum. Yoksa bu aşamada yedek anahtar da yaptırıyorum. Hiç bir aracımın ikiden fazla anahtarı olmadı, hiç bir aracımın sisteminde bende olmayan anahtarın çipi tanımlı kalmadı. Küçük meblağlar ile halloluyor ama tamda söylediğin gibi Erhan hocam, herkes eriniyor gidip bununla uğraşmaya. "Benim başıma mı gelecek" deyip geçiyoruz. Ali Gök yazdı: Bu kadar düşünce insanı yaşlandırır Neler yapıyorlar bir bilsen Sani Gerşon yazdı: Size iki anahtarı verip, 3.'yü de yaptırabilir ki? Bunun sonu yok. Anahtarın kontağa uyması mesele değil ki Sani hocam, immo çipinin sistemdeki tanımlamasını kaldırıyorsun, iş bitiyor. Yarım saatte hallediyorlar. Erhan Doruk yazdı: Geçen bir dolandırıcılık olayını izledim. Dolandırıcı internetten araç buluyor, detaylı fotoları isteyip kendi daha düşük ilan açıyor. Biri ile anlaşıp aracın sahibi ile alıcıyı notere yönlendiriyor, alıcıya kendi ibanını veriyor. Çık işte işin içinden. Çok sahtekarlar çok... Beni arıyorlar terör örgütü ile alakanız tespit edildi diye, camdan baktım pöh yok kapıda diyorum, kapatıyorlar yüzüme. Adamlar savcı dolandırmış terör örgütüyle alakanız tespit edildi deyip Çağlar Bayur yazdı: scherlock olsa şöyle derdi: aracı kim sattı ise o , sağlam bir avkat şöyle derdi: bizdeki sorun hırsızların fazla akıllı olmaması.. avkata iş düşemiyor şerlok gelsin müge anlıda anlatılan aile ilişkilerini çözsün abi Bizdeki sorun suçun cezasının olmaması. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Murat Sahın yazdı: Anahtarın kontağa uyması mesele değil ki Sani hocam, immo çipinin sistemdeki tanımlamasını kaldırıyorsun, iş bitiyor. Yarım saatte hallediyorlar. Ya işte bende diyorum ki, anahtarı kopyalatacaksa eski sahip, immo'yu kopyalatır. O anahtarı kopyalatıp aracı çalmaya akıl koymuşsa zaten vay halimize. İmmo falan hak getire. Amerika'da USB KABLOSU ile araç çalıyorlar. Bu video da yine Amerika'dan. Çalınan araçların nasıl çalındığını ve Afrika'ya nasıl ulaştırılıp satıldığını gösteriyor. 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Sani Gerşon yazdı: Ya işte bende diyorum ki, anahtarı kopyalatacaksa eski sahip, immo'yu kopyalatır. O anahtarı kopyalatıp aracı çalmaya akıl koymuşsa zaten vay halimize. İmmo falan hak getire. Amerika'da USB KABLOSU ile araç çalıyorlar. Bu video da yine Amerika'dan. Çalınan araçların nasıl çalındığını ve Afrika'ya nasıl ulaştırılıp satıldığını gösteriyor. İmmoyu aracın ecusuna tanımlıyorlar. Atıyorum senden aracı aldım, gidip ecuya bağlanıp kaç tane tanımlı immo olduğuna bakıyoruz. 3 var mesela, ama bende 1 yada iki anahtar var. Siliniyor tüm immo kayıtları ecudan. Sonra yeniden programlanıyor. Böylece bende olmayan anahtarın immo çipi artık aracımda tanımsız oluyor. Mesele şu, aracın immo sistemi çalınmasına engel olacak mı? Bir bmw vardı, airbagler, kemerler, göğüs, direksiyon gösterge falan çalınmıştı mesela. Araç sahibinin zararı büyüktü. Far çalıyorlar park halindeki araçtan. Jant lastik çalıyorlar. Bunları nasıl engelleyeceğiz, bunu bulmak lazım. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Murat Sahın yazdı: İmmoyu aracın ecusuna tanımlıyorlar. Atıyorum senden aracı aldım, gidip ecuya bağlanıp kaç tane tanımlı immo olduğuna bakıyoruz. 3 var mesela, ama bende 1 yada iki anahtar var. Siliniyor tüm immo kayıtları ecudan. Sonra yeniden programlanıyor. Böylece bende olmayan anahtarın immo çipi artık aracımda tanımsız oluyor. Mesele şu, aracın immo sistemi çalınmasına engel olacak mı? Bir bmw vardı, airbagler, kemerler, göğüs, direksiyon gösterge falan çalınmıştı mesela. Araç sahibinin zararı büyüktü. Far çalıyorlar park halindeki araçtan. Jant lastik çalıyorlar. Bunları nasıl engelleyeceğiz, bunu bulmak lazım. Bizde katalizör çalanlar başlamadı galiba daha. Avrupada katalizörleri çalıyorlarmış 1 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Bir ata sözümüz derki hırsıza beyler borçlu, diğer ata sözümüz derki hırsıza kilit dayanmaz. İmmoyu vs geçiniz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Tahir İlter yazdı: Bizde katalizör çalanlar başlamadı galiba daha. Avrupada katalizörleri çalıyorlarmış Akü, katalizör, lastik, jant.. ayna, far, cam, stop. Çok gidexrk yolumuz var. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Sani Gerşon yazdı: Notere imza atanın hesabı hariç başka kimseye para vermem. Elden göndermem, elden almam. Bizde biri var. Arabayı daha görmeden hesabına para gönderiyoruz. 3 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Servet Aydın yazdı: Bizde biri var. Arabayı daha görmeden hesabına para gönderiyoruz. Adamın elindeki arabalar bitmiyor ki Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Kasım 2022 Paylaş 16 Kasım 2022 Sani Gerşon yazdı: Adamın elindeki arabalar bitmiyor ki Birde piyasanın üstünde kepirtiyor. Şimdi de tutturdu sedici'yi sana 500'e kitleyeceğim 5 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 17 Kasım 2022 Paylaş 17 Kasım 2022 O zaman otoparklara verdiğimiz anahtarlar büyük risk. Ya da restoranda valelere vs vs uzar gider. Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Kasım 2022 Paylaş 17 Kasım 2022 Tahir İlter yazdı: Bizde katalizör çalanlar başlamadı galiba daha. Avrupada katalizörleri çalıyorlarmış Olmaz mı haberlerde izledim geçende. Adam girdiği yerde 1-2 aydan fazla kalmıyor firmada ne kadar kamyon varsa eksozcuya taşıyıp boşalttırıyor çaktırmadan 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts