Emre Demir 10 Kasım 2022 Paylaş 10 Kasım 2022 İki araç arasında kalınır ise uzun vade kullanımda yılda 30-40 bin km yapılacağı göz önüne alınır ise tercihiniz hangisi olurdu ? 1.6 dCi Sky Pack vs 1.3 DIG-T Sky Pack https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-hatasiz-2018-qashqai-1.6-dci-sky-pack-cam-tavan-servis-bakimli-1051425866/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-inoto-garaj-qashqai-1062053864/detay Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Kasım 2022 Paylaş 10 Kasım 2022 lpg li olanderim. candır lakin bunların sıfırı kaç tl ki zaten? 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Kasım 2022 Paylaş 10 Kasım 2022 (düzenlendi) Senede 30-40 bin km binilecekse benim mevcut durumuma yakın olur. Ben bir çok aracın benzinli ve dizel versiyonlarının yakıt verilerini (reel olanları) bir excell tablosunda aylık ve yıllık km değerleri ile formüle ettiğimde şunu gördüm, 98 model 2.0 lpgli mondeonun km başına yakıt maliyeti 2018 model clio 1.5 dci'den yaklaşık 50-60 kuruş civarı daha düşük. Mevcut akaryakıt fiyatları ile dizelin bir anlamı kalmadı, hatta külliyen zarar. İşten aradılar devam edemedim, km başına bu maliyet yıllık 20 bin liraya yakın ediyor. Bu para ile aracın bakımları sigortası ve kaskosu yapılabiliyor üç aşağı beş yukarı, yani bunlar lpglide bedavaya geliyor Kaldı ki bu farkın hesaplandığı araçlardan biri 98 mondeo 2.0, diğeri 1.5 dci clio. Biri çok yakması ile diğeri az yakması ile bilinen araçlarken fark böyle. Haliyle benzer araçlarda ve benzer model yıllarında, mesela aynı clionun lpgye uyumlu küçük turbo beslemeli motorları ile dci motoru kıyaslandığında fark daha byük çıkıyor. 10 Kasım 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Emre Demir 10 Kasım 2022 Yazar Paylaş 10 Kasım 2022 Murat Sahın yazdı: Senede 30-40 bin km binilecekse benim mevcut durumuma yakın olur. Ben bir çok aracın benzinli ve dizel versiyonlarının yakıt verilerini (reel olanları) bir excell tablosunda aylık ve yıllık km değerleri ile formüle ettiğimde şunu gördüm, 98 model 2.0 lpgli mondeonun km başına yakıt maliyeti 2018 model clio 1.5 dci'den yaklaşık 50-60 kuruş civarı daha düşük. Mevcut akaryakıt fiyatları ile dizelin bir anlamı kalmadı, hatta külliyen zarar. İşten aradılar devam edemedim, km başına bu maliyet yıllık 20 bin liraya yakın ediyor. Bu para ile aracın bakımları sigortası ve kaskosu yapılabiliyor üç aşağı beş yukarı, yani bunlar lpglide bedavaya geliyor Kaldı ki bu farkın hesaplandığı araçlardan biri 98 mondeo 2.0, diğeri 1.5 dci clio. Biri çok yakması ile diğeri az yakması ile bilinen araçlarken fark böyle. Haliyle benzer araçlarda ve benzer model yıllarında, mesela aynı clionun lpgye uyumlu küçük turbo beslemeli motorları ile dci motoru kıyaslandığında fark daha byük çıkıyor. + Tansu Kalafatoğlu yazdı: Araç nasıl nerede kullanılacak Rutin kullanım hocam ev iş şehirler arası . Çağlar Bayur yazdı: lpg li olanderim. candır lakin bunların sıfırı kaç tl ki zaten? 1milyondan biraz fazla abi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Kasım 2022 Paylaş 10 Kasım 2022 Trafikle fazla işiniz yoksa ve seri kullanmıyorsanız benzinli alınır 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Kasım 2022 Paylaş 10 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Araç nasıl nerede kullanılacak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Trafikle fazla işiniz yoksa ve seri kullanmıyorsanız benzinli alınır Aha kibrit önerecek dedim ama yyanıldım 1 2 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 kim ne der bilemem ama 103 benzin bu boyuttaki arabada kesinlikle tat vermez , ben ismini vermeyeyim kullandım 1,3 benzinli araç ( başka bir marka ) benim 1,6 dizel ceed den sonra inanın belediye otobüsü gibi geldi. para harcıyorsanız birazda konforunuzu düşünün derim ben , bu kadar para vereceksiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Murat Öngür yazdı: kim ne der bilemem ama 103 benzin bu boyuttaki arabada kesinlikle tat vermez , ben ismini vermeyeyim kullandım 1,3 benzinli araç ( başka bir marka ) benim 1,6 dizel ceed den sonra inanın belediye otobüsü gibi geldi. para harcıyorsanız birazda konforunuzu düşünün derim ben , bu kadar para vereceksiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. 160 beygir yav torku da yüksektir bunun. Uçurur kaşkayı Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Ben Mart 2022 den beri kullanıyorum 1,2 otomatik olan versiyonunu 2018 model 2019 trafik çıkışlı, hatta satıyorum düşünürseniz görüşebiliriz, henüz 20 bin 500 km de. araçtan memnunum önceki aracım mersedes olmasında rağmen bana daha konforlu geldi, yakıt da güzel özellikle uzun yolda 1 depo ile istanbuldan giresuna çok rahat gidebiliyorum. 1 kez memlekete gittim geldim. benim önceki araç a serisi olduğu içinmidir bilmiyorum ama bu çok çok daha konforlu geldi bana. ihtiyacınız olmayan bile birçok özellik var. Araçta beğenmediğim pek bişey yok açıkcası. merak ettiğiniz bir konu varsa yada aracı incelemek isterseniz istdayım gelip bakabilirsiniz bile. 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 11 Kasım 2022 Yazar Paylaş 11 Kasım 2022 Murat Öngür yazdı: kim ne der bilemem ama 103 benzin bu boyuttaki arabada kesinlikle tat vermez , ben ismini vermeyeyim kullandım 1,3 benzinli araç ( başka bir marka ) benim 1,6 dizel ceed den sonra inanın belediye otobüsü gibi geldi. para harcıyorsanız birazda konforunuzu düşünün derim ben , bu kadar para vereceksiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. Motor Tipi Dizel / 4 silindir Motor Hacmi 1598 cc Maksimum Güç 130 hp (96 kw) / 4.000 rpm Maksimum Tork 320 Nm / 1.750 rpm Hızlanma 0-100 km/saat 11,1 sn Azami Sürat 183 km/saat Yakıt Tüketimi (Şehir içi / Şehir dışı) 6,7 lt / 4,6 lt Motor Gücü 160 hp Şanzıman DCT / 7 Vites / Önden Çekiş Hızlanma 0-100 km/saat 10,1 sn Azami Sürat 198 km/saat Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Murat Öngür yazdı: kim ne der bilemem ama 103 benzin bu boyuttaki arabada kesinlikle tat vermez , ben ismini vermeyeyim kullandım 1,3 benzinli araç ( başka bir marka ) benim 1,6 dizel ceed den sonra inanın belediye otobüsü gibi geldi. para harcıyorsanız birazda konforunuzu düşünün derim ben , bu kadar para vereceksiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. benimki 1,2 eco modda bile iyi çekiyor sebebi turbo beslemeli olması, ecodan alınca çekmesinde hiçbir sorun sıkıntı yok, sizin bahsettiğiniz durumlar eskilerde kaldı artık. önceden 1,0 kia stonic kullandım yokuşlarda birçok aracı tokatladığım oldu buda öyle gayet çekişi vs güzel. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Murat Öngür yazdı: kim ne der bilemem ama 103 benzin bu boyuttaki arabada kesinlikle tat vermez , ben ismini vermeyeyim kullandım 1,3 benzinli araç ( başka bir marka ) benim 1,6 dizel ceed den sonra inanın belediye otobüsü gibi geldi. para harcıyorsanız birazda konforunuzu düşünün derim ben , bu kadar para vereceksiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. 1.3 olanlar iyi gidiyor Murat bey Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bu iki şık arasından beyaz olan benzinliyi tercih ederim. Neden. Çünkü modeli daha yüksek, km düşük, benzin ucuz. Peki ben alırmıyım ?. Net olarak Hayır. Asfaltta gezmek için SUV tarzı araç almak bana mantıklı gelmiyor. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Valla ben corolla conford 1,3 kullandım 1,3 renault yeni kasa megan kullandım ikiside sizin dediğiniz gibi iyi gitmiyordu hadi coralla eski modeldi diyelim renault yeni araç , güç ve tork olarak hiçbir 1,3 benzinli 1,6 dizelin yerini tutacağını zannetmiyorum , 1,3 benzin li 1,2 benzinli araçlar güçlerini turbo dan yiyor bu da turbonun 250 300 binde değil 150 200 binde arıza yapmasına neden olabiliyor. Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 160 beygir yav torku da yüksektir bunun. Uçurur kaşkayı Glb de kullanıyoruz aynı motoru, hiç sanıldığı gibi uçma kaçma üstünden atlama durumu yok malesef :)ya da bizim mötor bozuk:) 1 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 11 Kasım 2022 Yazar Paylaş 11 Kasım 2022 Mustafa Erkan yazdı: Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bu iki şık arasından beyaz olan benzinliyi tercih ederim. Neden. Çünkü modeli daha yüksek, km düşük, benzin ucuz. Peki ben alırmıyım ?. Net olarak Hayır. Asfaltta gezmek için SUV tarzı araç almak bana mantıklı gelmiyor. Abi hanımcılık kazanacak desem sanırım anlarsın , yoksa 1 kasa focus ile mutluyum ben hem de 2.0 ghia Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Murat Öngür yazdı: Valla ben corolla conford 1,3 kullandım 1,3 renault yeni kasa megan kullandım ikiside sizin dediğiniz gibi iyi gitmiyordu hadi coralla eski modeldi diyelim renault yeni araç , güç ve tork olarak hiçbir 1,3 benzinli 1,6 dizelin yerini tutacağını zannetmiyorum , 1,3 benzin li 1,2 benzinli araçlar güçlerini turbo dan yiyor bu da turbonun 250 300 binde değil 150 200 binde arıza yapmasına neden olabiliyor. Corolla atmosferik 1.33 motor, o zaten gitmez ama megane konusunu bilemeyeceğm. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Motorlar aynı dilimde, mtv farkı yok. 30-40 bin km yolu uzun yolda yapıyorsanız tüketimler arası çok fark olmaz. Ancak şehir içi kullanılacaksa dizel 1,5-2 litre az yakar. Bu da yıllık 10-12 bin lira arası yakıt farkı yapar. Bu farka rağmen ben benzinli alırdım. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Kullanım amacı önemli tabi ama, kendi adıma benzinliyi tercih ederdim. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 1,6 Crdi gücü iyi hissettiren bir motor. Sorun orada... Yorum bağlantısı
Emre Demir 11 Kasım 2022 Yazar Paylaş 11 Kasım 2022 (düzenlendi) Tamer Topaç yazdı: 1,6 Crdi gücü iyi hissettiren bir motor. Sorun orada... dci 11 Kasım 2022 tarihinde Emre Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 Kasım 2022 Paylaş 11 Kasım 2022 Murat Öngür yazdı: 1,6 dizel ceed den sonra inanın belediye otobüsü gibi geldi. Emre Demir yazdı: dci DCİ az yakar. CRDİ fena bir motor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts