İçeriğe Yönlendir

Honda CR-V 2019 1.6 Dizel Manuel Çok yakma sorunu

Sezer Ercan

Recommended Posts

Tamer Topaç
Sani Gerşon yazdı:

Mhev'ler

O işin Piri Tansu.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sezer Ercan yazdı:

Ya arkadaşlar yorumları okuyorum şaşırıyorum. Siz iyimisiniz ya? 

Yani x aracın sizin aracınızdan daha az yaktıgı için kuduruyormusunuz? Nedir olay ben havadanmı atıyorum.

Sıfır alınmış araç 2019 dan beri tek kullanıcı tarafından 2-3 yıl kullanılmış kullanan adam ekranda hep 5.5 civarını görmüş (ki ne kadar dogrulugu tartışılır olsa da fabrika tüketimi 5.6 lt şehir içi bu aracın ) bir onarımdan sonra yakıt tüketimi artmış sonuçta x ten y ye büyük değişim olmuş ben size bunu soruyorum nedendir diye. Sizin yazdıklarınıza bakın 1-2 çözüm odaklı cevap harici yok.

Benim 2 yıl önce 2.0 ecoboost mondom vardı yazın 11-12 litreden aşşagı düşmezdi kışın 15 bile görüyordum. Bir gün bir abimizin dodge hellcat 6.2 707 hp aracıyla yolculuk yaptık 15 lt yaktı yine maslak tekirdag arası. Ara ara trafikte klima açık vs o zaman ben isyan etmiştim 6.2 araba benim 2.0 arabayla neredeyse aynı yakıyor diye. Bu araçtan araca değişir.

Al şu an 1.4 tjet bravoya biniyorum şehir içi 9-11 lt arası gidiyor. 1.4 120 hp arabayla 2.0 arabada aynı şu an ? Senin dizel fiestanın yakıtı bu araçtaki sorunu ilgilendirmezki ? Farklı araçlar. 

Ya çok basit şanzıman değişiminden dolayı x yakıt tüketiminden y yakıt tüketimine ortalama 2 litrelik bir yakıt tüketimi artışı oldu diyorum. Bu neden olur yardım bekliyorum siz "ehe ehe zaten o x kadar yakmaz ki normale dönmüş ehe ehe" yapıyorsunuz. Ne alaka yani?  Ne alaka arkadaşlar yazık ya gerçekten yazık. 

Çok yazık.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İstanbul şehir içide dolaşan dizel otomatik crv

Tiguan gibi benzinli suvlar 11 civarı yakıyor. İnternette şu kadar yakıyorum diyenlere pek itibar etmemek lazım. İnsanlar benim arabam neden çok yakıyor diye sorun aramaya başlıyor. 

IMG_0401.jpeg

Dolaşan var dolaşan var. Benim averajım 6.5 uzun dönem hem internette değilim reel adamın istersen misafirim ol ;) arabam tiguan.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tamer Topaç yazdı:

O işin Piri Tansu.

Sucuk olsa da konuşsak :) 

şöyle genelleme yapılıyor dünyada

MHEV: güçlü alternatörü olan sisteme deniyor. Kayışla zincirle motora dışarıdan bağlı

HEV: krank miline kavramayla veya kavramasız bağlı elektrik motoru varsa

PHEV: HEV’in daha büyük pilli hali. 

BEV: Full elektrikli araba 

Start stop: MHEV’in daha küçük alternatörlü hali

@Sezer Ercan sebebi çok şey olabilir. Şanzıman içine çoklu kavrama plakalarını usta eksik koymuşsa çok yakabilir mesela. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Al sana soru. 

2.2 4x4 2010 model dizel SUV ile 2.0 4x4 2023 model Mild Hibrit dizel SUV aynı güzergahta, aynı hızda, aynı yol/hava şartlarında neredeyse birebir aynı yakıtı yakıyor. Araç ağırlıkları eski daha ağır. Neden :crazy: ?

çok teknik düşünme, o yumuşak kipritler Afroalman dünyasında vergi ve teşvik avantajı için çıktı

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şanzıman içine çoklu kavrama plakalarını

wuuu şanzımanlar kavrama plakaları , yakında planet dşiliyi de kabullenirsin, olmauo ama böyle sihri kaçıyor kayışsız motorda

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Yahu hadi hev mev phev çıkarttık onları. Aradaki yaş ve teknoloji farkına bakın. Nerede kaldı Yuro normları :crazy:. Aklıma geldi, Dolu dolu Boogeyman vardı. Son güncellemelerle 200+ ps olmuştu. 4,3 ortalama ile Bodrum' a gidiyordum. Öyle 80-90 falan değil. Bildiğin min. otoban hızları. Araba 2006 modeldi :wub:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sucuk olsa da konuşsak :) 

Yönetim ayarlasın. Biz yiyiciyiz.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tağşişliler ucuzdur şimdi hem. Dana sucuk diye tavuk sucuğu karışık olsa da olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

çok teknik düşünme, o yumuşak kipritler Afroalman dünyasında vergi ve teşvik avantajı için çıktı

wuuu şanzımanlar kavrama plakaları , yakında planet dşiliyi de kabullenirsin, olmauo ama böyle sihri kaçıyor kayışsız motorda

hondacılar düşünsün. Biz karşıyız :) 

toyota v6 motoru yerine 2.4 turbo benzinli koydu. Şanzımanı da 6 ileri otomatik. Tork konvertörlü. Lexus rx ve nx’lerde var. Dandik sistem. Çağ dışı :) 

yine hibrit. Elektrik motoru diğer markalar gibi motorla şanzıman arasında

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İstanbul şehir içide dolaşan dizel otomatik crv

Tiguan gibi benzinli suvlar 11 civarı yakıyor. İnternette şu kadar yakıyorum diyenlere pek itibar etmemek lazım. İnsanlar benim arabam neden çok yakıyor diye sorun aramaya başlıyor. 

IMG_0401.jpeg

Saplamışsın yine :vandal: 

IMG_20241002_080749.jpg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

Saplamışsın yine :vandal: 

IMG_20241002_080749.jpg

Hani kuşlar ağaçlaaaaaaar,

100km’de 3-5 litreleeeeerrr

Nasıl yakalamıştııııııkkk

Ortalamarıııııııııı 

:) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hani kuşlar ağaçlaaaaaaar,

100km’de 3-5 litreleeeeerrr

Nasıl yakalamıştııııııkkk

Ortalamarıııııııııı 

:) 

11 12 diyodun noooolduu :p 

Her araba kendi ceki demirinden sallanırmış :keyifli: 

Ortalama hıza bakarmısın o herseyi anlatıyor :gamer4: 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sen kendini kimlerle mukayese ediyon. Onlar istanbulda :) 

@Alpay Sumer

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tamer Topaç yazdı:

4,3 ortalama ile Bodrum' a gidiyordum. Öyle 80-90 falan değil. Bildiğin min. otoban hızları.

Öhöm

image.png.a059a7d398ea29fa1bd947172ab515e5.png

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Mertol Kip yazdı:

Öhöm

2006 modeldi Abi. Egzoz falan yoktu ama 50' lik 2 boru :kihkih:. Stageler, hibritler, intercooler havalarda uçuşuyordu. Euro kara tren normu. 

Euro demişken, döviz kurunun pek bir önemi yoktu.

IMG_6050.jpg.c9c56017d2747d9af65a59ef0a971695.jpg

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tamer Topaç yazdı:

2006 modeldi Abi. Egzoz falan yoktu ama 50' lik 2 boru :kihkih:. Stageler, hibritler, intercooler havalarda uçuşuyordu. Euro kara tren normu. 

Euro demişken, döviz kurunun pek bir önemi yoktu.

IMG_6050.jpg.c9c56017d2747d9af65a59ef0a971695.jpg

Uzun uzun yazmana gerek yoktu  yaw, Apache Spec desen anlardık :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Mertol Kip yazdı:

Uzun uzun yazmana gerek yoktu  yaw, Apache Spec desen anlardık :)

Ha ha haaaa :biggrin: Apaçiye karşıyız

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...