İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım..

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Ali Darbaz bu arabaya çok dikkat et. Sorunsuz gibi görünmesine aldanma. 

çeteresini özelden yazarmısın

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alptuğ Özcan yazdı:

Daha küçükmüş, daha çabuk etkilenmesi normal

Benim kızın da ciğerleri hassas.

Geçmek bileyen bir öksürüğü oluyo. Antibiyotiğin son demlerinde öksürük biter gibi oluyo şişe bitince tekrar başlıyo. Koşturup hoplayıp zıpladığı zaman da artıyo öksürüğü.

En son gittiğimiz doktor alerjik olabilir dedi. Alerji testleri falan yapıldı.

Pandemi döneminde maske kullanımı etkilemiş olabilir diye düşünüyorum ben de

Geçmiş olsun herkese

Bize de 2 seferdir bunu veriyor doktor.

Kullanınca rahatlatıyor.

Gece öksürük krizleri oluyordu.

Şuan çok şükür iyi :nazar:

Mutlaka her akşam zespira kullanın. Hastalığın Akciğerlere inmesini engelliyor. Deloday gibi ilaçlar da 10 gün verilebiliyor. Geçmiş olsun

Doğan Arşiray yazdı:

bilmiyorum. denemek lazım.  ama aynı gövdede,150 hp 220nm benzin, 140 hp 300 nm dizel desen sonuç belli.

burada şanzıman farkı da etkilidir. Fark çok az. 

mesela arabaları çok fazla yükledik. Güçlü ama torku düşük olan 1.viteste kalktı ama 2’ye geçince torku devir artırmaya yetmiyor. Araba kaldı yolda :) en fazla 1.vites gider. 

ya da 3.vitesten 4’e geçince tork yetmiyor devir artırmaya. En fazla 3.viteste gidebiliyor. Ama 300nm torku olanın torku yetiyor ve 4. Veya 5.vitese geçebiliyor. 

yük yoksa güçlü olan her türlü geçer ama yük durumunda işler değişiyor tabi

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mutlaka her akşam zespira kullanın. Hastalığın Akciğerlere inmesini engelliyor. Deloday gibi ilaçlar da 10 gün verilebiliyor. Geçmiş olsun

Teşekkürler.

Fakat Zespira'nın sanki şurup formu yok. Çocuğun içmesi zor olur onu.

Deloday'ı da daha öncelerde bir kere kullanmıştık

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Ersen Tapan yazdı:

Ventolin kullanan arkadaşlar mutlaka serum fizyolojik  ile seyreltip kullanın ve nabızı kontrol edin kullanırken. Çarpıntı yapar genelde.

Teşekkür ediyirum abi bu bilgiyi bilmiyordun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Alptuğ Özcan yazdı:

Çiğneme tableti ve granül formu mevcut. 

Tüm İlaçları Dr tavsiyesi ile kullanmayı unutmayalım. 

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alptuğ Özcan yazdı:

Teşekkürler.

Deloday'ı da daha öncelerde bir kere kullanmıştık

Toz hocam. Suda eriyor. Doktorlar ciğeri hassas çocuklara kışın veriyor. Çok faydasını gördük biz. Yine de doktora sormak lazım tabi. 

ventolin 2 yaşındaki çocuğun nabzını 155-160’a kadar çıkarıyor bu arada. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

a arabası 100 beygir 300nm tork

b arabası 150 beygir 175nm tork

hyper fantazileri de bir acaip, caponların dediği gibi, yok öle bir araba

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

hyper fantazileri de bir acaip, caponların dediği gibi, yok öle bir araba

Mesela yani :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mesela yani :) 

mesela cinsindense o zaman EQS alacağına şahin al ikisi de 4 teker

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şanzımanın yokuş kalkış ve yokuş tırmanma performansını beğendim. Geri vitesdede aynen sıkıntısız performans sergiledi

958A2EC5-BD59-4847-9F6F-1C1C7D9DBE04.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hep torkun faydaları , ralli ye gerek yok yokuş kafi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Şanzımanın yokuş kalkış ve yokuş tırmanma performansını beğendim. Geri vitesdede aynen sıkıntısız performans sergiledi

Hill holder vardı di mi bu alette?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Hill holder vardı di mi bu alette?

Hill Holder vardır. Geri geri düz yolda kendi gaz vererek gidiyor ama yol eğimli ve yokuş çıkılıyorsa gaza basmadan hareket etmiyor. Hill holder sen gaza basana kadar frenleri sıkıyor. Ayağımı her gazdan çektiğimde hil holder tekrar aktif oluyor ve arabayı rampaya yapıştırıyormuş gibi oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Hill Holder vardır. Geri geri düz yolda kendi gaz vererek gidiyor ama yol eğimli ve yokuş çıkılıyorsa gaza basmadan hareket etmiyor. Hill holder sen gaza basana kadar frenleri sıkıyor. Ayağımı her gazdan çektiğimde hil holder tekrar aktif oluyor ve arabayı rampaya yapıştırıyormuş gibi oluyor. 

Güle güle kullan. Frene tam basmadan da hh devreye giriyor mu?

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu tork olayını anlamadık biz. Herkes tork tork deyip duruyor. Yük çekmiyoruz ki arkadaş. Gemi değil bu. 

gaza basınca sen güç istiyorsun. Yani iş istiyorsun arabadan. Araba da sana güç vermek için devir yükseltiyor. Tork, sabit düşük devirde giderken işe yarar. Az yaktırır vs. Arabayı götüren güçtür, devirdir. 

bu arada istanbul’da 90 hız sabitleyici açarak nasıl yol alıyorsun aklım almadı o işi

senin arabada tork eksik galiba :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ayağımı her gazdan çektiğimde hil holder tekrar aktif oluyor ve arabayı rampaya yapıştırıyormuş gibi oluyor. 

80 le giderken gazı bırakınca fren mi yapıyor yani?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

80 le giderken gazı bırakınca fren mi yapıyor yani?

abi geri geri yokuş yukarı park ederken diyom.

Köksal Yılmaz yazdı:

hatırlayamadım, şimdi bakarım. Birazdan sancaktepeye gideceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Yokuş kalkışın güzelliği hill holder'tan ötürü. Yoksa bildiğimiz düz vites şanzıman bu. Robotikleştirilmiş.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Köksal Yılmaz yazdı:

Benim manuelde oluyor. Geri vitesi taktığın an tutuyor. İleri de de aynı şekilde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Konunun başlığı sanki "Yol Arkadaşım" olsa daha iyi olur gibi geldi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

senin arabada tork eksik galiba :D 

alacam da çok pahalı :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Konunun başlığı sanki "Yol Arkadaşım" olsa daha iyi olur gibi geldi

yok yok bu iyi. Henuz yola gitmedik. Hep iş yaptık. Maaş prim hep bu işlerden.

Arabanın şanzımanının dahi çift kavrama olduğunu yeni öğrendim. Okadar iyi arkadaşız yani.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ümit Türk yazdı:

Benim manuelde oluyor. Geri vitesi taktığın an tutuyor. İleri de de aynı şekilde. 

Benim arabada tam basmazsan devreye girmiyor, ayarı var yani, sürekli tutmasını istemiyorum, bırakırken bekletiyor anında bırakmıyor.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Köksal Yılmaz yazdı:

bırakırken bekletiyor anında bırakmıyor.

Gaza bastığımda bırakıyor bende. Debriyaj basılı halde iken tutuyor boşta kalıp aşağı kaymasını istersem bekletiyor dediğin gibi. Ya bir süre sonra bırakıyor yada vitesi boşa almam gerekiyor. Ama sistem güzel. Emniyetli olması yönünden. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2 ayda 5 şişe antibiyotik bitti. Ayrıca benim kızın akciğerleri çok hassas. Her hastalık bronşit ve hatta zatürreye çevirebiliyor. 

ek gıda olarak kendi yaptığımız bal, meyve özleri, çörek otu ve diğer yağlar, probiyotik, kefir veriyoruz. paket gıda yedirmiyoruz. Her akşam 4-5 çeşit meyve yediriyoruz. Yemesi kilosu iyi. 

mecbur vücudu toparlasın diye aldım kreşten. 2 hafta sonra devam edecek. Büyük kızım da ilk dönem hasta olmuştu ama bu kadar değildi. Garip bi salgın var bu sıralar. Ben pandemide maske kullanımına bağlıyorum. Bağışıklığı düştü herkesin. acısı böyle çıkıyor. O yüzden maskeye karşıyım ben. İnsan vücudunu sürekli koruyarak zararlardan koruyamayız 

https://www.hurriyet.com.tr/amp/dunya/temizligin-hastaliga-neden-olacagini-dusunuyordu-70-yildir-yikanmayan-adam-yikandiktan-sonra-oldu-42159156

özetle soralım. 

a arabası 100 beygir 300nm tork

b arabası 150 beygir 175nm tork

iki arabaya da 5 kişi oturduk. Yokuşa vurduk. Hangisi önce çizgiye varır? 

Tork devir bandi beygir devir bandı bunlar farkettirir.  İkisini ayni egimde rampaya vurunca fark belli eder . Şanzıman faktörü de var tabi.

1750 dd de rampaya vurunca dizel eğimi tinlamazken 150 ps motor ayni rampada 4000 dd üzerine çıkması gerekebilir benzer çekiş için 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...