İçeriğe Yönlendir

Cam Suyu Nasıl Yapılır?

Macit Aliyev

Recommended Posts

Macit Aliyev

Merhabalar. Kendi aracıma cam suyu hazırlamak istiyorum.

Nelerden ne kadar eklenirse daha iyi sonuç verir? Kışın Ankara soğuğunda donmaması da önemlidir.

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Nasıl bir su? Distile mi yoksa çeşme suyu mu? 

Metanolun yerine başka alkol türevi konur mu?

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Ali Gök yazdı:

bimde 45 liramı neydi dün gördüm şaşırdım vay be 5 liraya alırdık

Bim miydi A101 miydi hersene alırdım ama o boyası bir leke bırakıyor camda çıkarması zor benim araçta. 

Selim Bilgin yazdı:

Ben her sene şundan bir kaç tane alıp 1-1 karıştırarak hazırlıyorum

https://www.hepsiburada.com/wurth-konsantre-cam-suyu-plus-1000-ml-p-OTEV02332840

Malzeme bol abi ben kendim yapamak istiyorum o yüzden sordum

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Macit Aliyev yazdı:

Nasıl bir su? Distile mi yoksa çeşme suyu mu? 

Metanolun yerine başka alkol türevi konur mu?

kireci düşük herşey olur bence. metanol yerine etanol olabilir ancak etanolün kauçuk contaları zamna içinde aşındırma ihitmali vardır.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Doğan Arşiray yazdı:

kireci düşük herşey olur bence. metanol yerine etanol olabilir ancak etanolün kauçuk contaları zamna içinde aşındırma ihitmali vardır.

Çamaşır kurutma makinesin su tankının içinden çıkan su bildiğim kadarıyla kireçsiz sudur. Bu bilgi doğru mudur? Eğer öyleyle kullanılabilir mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Çağlar Bayur yazdı:

kalwax hazır yapıyor, nevşehir de bile donmadı

Doğrudur abi, ofiste malzemeler var kendim hazırlamak istiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Sani Gerşon yazdı:

Ne yaparsanız yapın, sakın deterjan ve türevlerini atmayın. Mutlaka ki tıkıyor sistemi.

En son bunu kullanabilirsiniz. Hem güzel koku veriyor hem de tıkamadan sistemi camı temizliyor:

https://www.hepsiburada.com/wurth-konsantre-cam-temizleme-sabunu-32-ml-pm-otev4045989823222

Ben yazın su kışın antifirizli su kullanıyorum. 5 litreye 1 çay bardağı fairy koyup iyice çalkaladıktan sonra arabaya dolduruyorum. Hiç tıkanma veya olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ben yazın su kışın antifirizli su kullanıyorum. 5 litreye 1 çay bardağı fairy koyup iyice çalkaladıktan sonra arabaya dolduruyorum. Hiç tıkanma veya olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

Buşalık deterjanı bence silecekleri bozuyor. Ayrıca camda deterjan lekesi de kalıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Mahmut Yıldız yazdı:

Buşalık deterjanı bence silecekleri bozuyor. Ayrıca camda deterjan lekesi de kalıyor. 

Dediğim gibi hiç sıkıntı yaşamadım. Camda leke olmadı. Ama silecek konusunda bir şey diyemeyeceğim zaten ömrü 1 sene olan silecekler kullandım hep.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Macit Aliyev yazdı:

Çamaşır kurutma makinesin su tankının içinden çıkan su bildiğim kadarıyla kireçsiz sudur. Bu bilgi doğru mudur? Eğer öyleyle kullanılabilir mi?

içinde parçacıklar olursa sıkıntı. Tıkanmaya yol açabilir. Ütü için düşünmüştüm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzkan Erışık yazdı:

Şöyle paylaşayım, tecrübe edenimiz var:

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/264771-silecek-suyu-pompası-tıkanıklığının-giderilmesi/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Oğuzkan Erışık yazdı:

Dediğim gibi hiç sıkıntı yaşamadım. Camda leke olmadı. Ama silecek konusunda bir şey diyemeyeceğim zaten ömrü 1 sene olan silecekler kullandım hep.

Camdaki leke silinen yerde değil de kenarda kalan cam suyu kuruyunca leke yapıyor. Ben de kullandım, ondan biliyorum. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Sani Gerşon yazdı:

Mahmut Yıldız yazdı:

Camdaki leke silinen yerde değil de kenarda kalan cam suyu kuruyunca leke yapıyor. Ben de kullandım, ondan biliyorum. :)

Tamam tamam cam suyuna deterjan koymak da neymiş olur mu öyle şey 😅

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Macit Aliyev yazdı:

cam suyu hazırlamak istiyorum

Satın almaktan pahalıya gelir.

Ha uğraşı olsun istiyorsan o ayrı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Macit Aliyev yazdı:

İçinde partiküller var tıkar bir yerleri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Icme suyu, biraz camsil ve antifiriz nasil olur?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Çağlar Bayur yazdı:

kalwax hazır yapıyor, nevşehir de bile donmadı

Geçen adı aklıma gelmemişti, aldık bakalım, havalar soğudu burada.

https://ty.gl/h92pkvogum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Macit Aliyev yazdı:

Aynen hemen hemen saf su. Ütülere falan kullanabilirsiniz diyorlardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Macit Aliyev yazdı:

Arıtıcı suyu kullanılabilir. Nerede ise akü suyu gibi.

Kendim olcmustum.

Şebeke suyu 200-300

Hazır sular 60-90

Aritici 8-10 arası sertlik

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...