Görkem Karakaş 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Merhabalar. Bi arkadaşımın kira olan evine 1600 TL gibi bi doğalgaz faturası gelmiş. Memleket Denizli. Havalar daha soğumadı bile. Yaz gibi sadece ocak ve sıcak su için çalışıyor. Yani gelse gelse 50-60 tl geliyormuş. Bu problem olduğu besbelli. Abonelik ev sahibine ait. Ev sahibiyle iletişime geçip Enerya dağıtıma itirazda bulunmak istiyorlar. Ev sahibi de "Pazartesi Aboneliği üstünüze alın daha sonra da itiraz mı edecekseniz ne yaparsanız yapın" der gibi absürt bi cevap veriyor. Şimdi benim tahminim bu fatura bedeli duruyorken abonelik taşınamaz. Bu bedel kiracıya ibraz edilemez fakat ev sahibinin bu kadar umursamaz olması kışın geldiği bu günlerde doğalgaz kesilirse arada yaşanacak mağduriyet korkutuyor. Olayın sıcaklığıyla biraz yüksek tansiyon ile konuşulmuş. Ben sakinleşip tekrar konuşma telkininde bulundum tabiki. Yani ortak hareket etmeden ya da resmi abonenin bu işin içinde olmadan çözülmeyeceği apaçık. Ama ben yine de sormak istedim. Ne yapılabilir? Abone sahibi olmadan kira sözleşmesi vs ile doğalgaz dağıtım şirketine itirazda bulunulabilir mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 bulunabilir ama ev sahibinin cep teline gelen mesaja onay vermesi lazım, ev sahibindeki de ne garip bir hal tavır davranış, insanlığı unuttuk 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Eve ne zaman girdi? Kira sözleşmesi ne zaman imzalandı? Eve girdikten sonra kaç fatura dönemi geçti? 1600 lira bugün mü geldi yoksa eski borç mu? Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Bana da oldu, sayacı okurken bir rakamı fazla girmişler. Müşteri hizmetlerini arayınca aynı gün içinde düzeltmişlerdi; uğraştırıcı bir süreç olmadı, abonelik kimin üstüne muhabbeti de geçmedi. Bir şansınızı deneyin isterseniz. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 Muhammet Ölmez yazdı: Bana da oldu, sayacı okurken bir rakamı fazla girmişler. Müşteri hizmetlerini arayınca aynı gün içinde düzeltmişlerdi; uğraştırıcı bir süreç olmadı, abonelik kimin üstüne muhabbeti de geçmedi. Bir şansınızı deneyin isterseniz. +1 100 lira gelecek fatura 2 bin tl gelmiş. Aradım son fatura endeksiyle şimdiki sayaçtaki endeksi teyit ettirdi ertesi gün fatura düzeldi. Ödemeye itiraz etmeye gerek yok 1 Yorum bağlantısı
Hakan Tarım 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 Denizli için aşırı yüksek bir tüketim. En soğuk zamanda dubleks eve bu fatura gelmez bana. Yüksek ihtimalle hatalı faturalama var. Geçen ay aydemden elektrik faturalarında hatalı yazmadan dolayı geri iade almıştım. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 Aşırı gelen fatura için faturadaki endeksler kontrol edilmeli,geçen aylardaki tüketimle alakası olmayan bir tüketim gözüküyorsa mutlaka bir yerde yanlışlık vardır,çok büyütülecek bir sorun değil ve kimseylede papaz olmayada gerek yok...sayaçlar ve faturayı bir daha kontrol edin tez zamanda..geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 Bahse konu fatura için, yaz dönemi olması nedeniyle yüksek bir rakam. Ancak bu kış 1600 TL rakamını sık sık göreceğiz. Keza 1 m3 doğalgaz 5,5 tl olmuş. Benim evimde geçen sene aylık ortalama 240 260 m3 kullanımım vardı. 1300 - 1400 tl lere kendimi şimdiden alıştırıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 Hele alt katınız kışı gidip oğlunda geçiriyorsa yandınız. 1500 tl civarı artık normal sayacaz. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 Kasım 2022 Yazar Paylaş 6 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Eve ne zaman girdi? Kira sözleşmesi ne zaman imzalandı? Eve girdikten sonra kaç fatura dönemi geçti? 1600 lira bugün mü geldi yoksa eski borç mu? Güncel borç evde 1 seneyi aşkın oturuyorlar geçen ay içinde yeni kira sözleşmesi yapıldı. Herkese teşekkür ederim. O zaman biz sadece müşteri hizmetlerini arayarak çözmeyeli deneyelim. Muhakkak ki yanlış faturalandırma var ama biz ev sahibinin tutumundan dolayı ne yapacağımızı bilemedik. Ben zaten doğalgaz kullanan biri olmadığım için süreç hakkında bilgim yoktu. Tekrar teşekkürler. Durum neticelenince son durumu bildiririm 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 O zaman sayaç veya okuma hatası kesin gibi. Talep oluşturup düzeltme yapılır. Ev sahibi yapsın yani nolur, eli mi yorulur bi hata olmuş sizden kaynaklanmayan. en kötü üstünüze alırken kapatırsınız. Sonra talep oluşturup geri ödeme alırsınız ama ödenen parayı iade almak da zordur devletten Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 Kasım 2022 Yazar Paylaş 6 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: O zaman sayaç veya okuma hatası kesin gibi. Talep oluşturup düzeltme yapılır. Ev sahibi yapsın yani nolur, eli mi yorulur bi hata olmuş sizden kaynaklanmayan. en kötü üstünüze alırken kapatırsınız. Sonra talep oluşturup geri ödeme alırsınız ama ödenen parayı iade almak da zordur devletten İşte çağlar abinin dediği gibi insanlığı unutmuş biri olunca böyle şeyler için dahi fikir danışmak zorunda kalıyoruz. Teşekkürler, üzerimize almadan çözmeye çalışalım en sağlıklısı o gibi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 vesile ile üstünüze alın, aksi halde mesela online bir tık başvuru ile geçici olarak saati kapattırabilir evsahibi, mesela yani 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 7 Kasım 2022 Paylaş 7 Kasım 2022 Görkem Karakaş yazdı: Güncel borç evde 1 seneyi aşkın oturuyorlar geçen ay içinde yeni kira sözleşmesi yapıldı. Herkese teşekkür ederim. O zaman biz sadece müşteri hizmetlerini arayarak çözmeyeli deneyelim. Muhakkak ki yanlış faturalandırma var ama biz ev sahibinin tutumundan dolayı ne yapacağımızı bilemedik. Ben zaten doğalgaz kullanan biri olmadığım için süreç hakkında bilgim yoktu. Tekrar teşekkürler. Durum neticelenince son durumu bildiririm Kiracı Aboneyi üzerine alacaksa hava soğumadan yapsa iyi olur. Çünkü Enerya (gaz dağıtım şirketi)devir işlemi yaptırmıyor. Ev sahibi aboneliği kapattıracak Enerya eve gelip gazı kesecek. (Kış günü gazsız kalınacak) Kiracı başvuruda bulunacak. Enerya tekrar eve kontrole gelip gazı kullanıma açacak. Değişiklik olmadıysa enerya bu şekilde işlem yapıyordu. Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 7 Kasım 2022 Paylaş 7 Kasım 2022 Mustafa YILDIRIM yazdı: Kiracı Aboneyi üzerine alacaksa hava soğumadan yapsa iyi olur. Çünkü Enerya (gaz dağıtım şirketi)devir işlemi yaptırmıyor. Ev sahibi aboneliği kapattıracak Enerya eve gelip gazı kesecek. (Kış günü gazsız kalınacak) Kiracı başvuruda bulunacak. Enerya tekrar eve kontrole gelip gazı kullanıma açacak. Değişiklik olmadıysa enerya bu şekilde işlem yapıyordu. Hala böyle, kapatılıp açılıyor Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 7 Kasım 2022 Yazar Paylaş 7 Kasım 2022 Eneryayla iletişime geçtik, gelip bakacaklar. Dün fatura üzerindeki okunan ve sayacın üzerindeki değeri karşılaştırdım. Çok bariz okuma hatası. 275 geçen ayın değeri. 588 okunan değer. Güncel sayaç 292. Tahminim okunurken 288 di 2 yerine 5 e basıldı 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2022 Paylaş 7 Kasım 2022 Görkem Karakaş yazdı: Eneryayla iletişime geçtik, gelip bakacaklar. Dün fatura üzerindeki okunan ve sayacın üzerindeki değeri karşılaştırdım. Çok bariz okuma hatası. 275 geçen ayın değeri. 588 okunan değer. Güncel sayaç 292. Tahminim okunurken 288 di 2 yerine 5 e basıldı önmüzdeki ay üste para alacak yani Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Kasım 2022 Paylaş 7 Kasım 2022 Eğer ödeme gücü varsa ben olsam öderdim. Çünkü yeni faturalar zamlı olacağı için şimdiden ucuza doğal gaz olmuş olurdum. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 8 Kasım 2022 Yazar Paylaş 8 Kasım 2022 Çağlar Bayur yazdı: önmüzdeki ay üste para alacak yani Fatura düzeltildi. Malesef 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts