Tunahan çetin 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 Öncelikle merhaba, 2021 model 1.5 ti-vct manuel hatchback aracım var. Ford yetkili servisinde şanzıman değişimi yapıldı. Servis aracı teslim ettiğinde farklı bir sorunla karşılaştım. Araçta dip gaz yaptığım zaman 2100 devirde titreşim sesi gibi bir ses geliyor. Her viteste oluyor bu ses ama hepsinde aynı 2100-2200 devir arasında yapıyor. Ford yetkili servisi bozduğu yeri bir türlü bulamadı. Aracın kaput altında ki bütün kablolarını bağlamışlar, bantlamışlar. Ama hala sorun devam ediyor. Yardımınıza ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 motor ve şanzıman takozlarından hangisi zayıflamış ise o sökme takma kasma germe sonrası işlevini tam yapamıyordur, teşhisi kolay araç liftte iken birisi gaz verecek 2100 d/d alttaki teknisyen de bir levye ile durumlaına bakacask 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 Çağlar abinin dediği gibi sorun takozlardır. Ne yazıkki genelde sökerken şanzıman takozlarını söküp yükü motor takozuna bindiriyorlar alttan yeterli şekilde desteklemediklerinden. Yorum bağlantısı
Tunahan çetin 4 Kasım 2022 Yazar Paylaş 4 Kasım 2022 Cevaplar için teşekkür ederim. Aracı lifte kaldırıp gaza bastılar ancak o ses gelmedi. Sadece düz yolda giderken araç zorlandığı zaman yapıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 Tunahan çetin yazdı: Sadece düz yolda giderken araç zorlandığı zaman yapıyor. egzos titreşmi olabilir mi? Yorum bağlantısı
Tunahan çetin 4 Kasım 2022 Yazar Paylaş 4 Kasım 2022 Çağlar bey onada bakıldı. Dediğim gibi şanzıman değişiminden önce böyle bir ses yoktu. Sadece şanzıman tamir edildi, yetkili servis tarafından. 5 gündür araç otokoçtaydı. Ama arızayı bulamadıklarını söyleyip aracı teslim ettiler, otosandan bilgi alıp tekrar çağıracaklarmış. İlginç olan sadece bu devirler arasında bu sesin gelmesi. Şanzıman kulağınında sıkımtı olup olmadığını başka türlü anlayamaz mıyım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 usta baktı ise orada sorun yok demek ki Yorum bağlantısı
Tunahan çetin 4 Kasım 2022 Yazar Paylaş 4 Kasım 2022 Çağlar bey o ses geldiği anda hem gaz pedalında hemde vites topuzunda hafif bir titreşim hissediyorum. Bence dediğiniz gibi şanzıman takozu. Ama otokoçun ustalarını ikna edemediğim için söküpte bakmıyorlar. Tek yaptıkları şey kabloları birbirine bantlayıp borulara kelepçe takmak. Bozdukları arabada bunları taktıkları için ücretini istediler birde. Sesin geldiği anda viteste ekstra titreşim var diyorum ben kontrol ettim yok o arabanın kendi titreşimi diyor. İnat ettim artık sökülmeyen yerini bıraktırmayacağım. Şanzıman söktünüz o taraflara bakın diyorum adam bana ön konsolu sökelim ordandır diyor. Sözde otokoçun ustası. Gerçi o usta şanzımanda arızalı değil demişti sonradan 3 tane şanzıman değiştirdi ama neyse… Sizin dediğiniz gibi motor ve şanzıman takozunu kontrol ettireceğim. Yıllardır bu forumdasınız bilgi birikiminiz benim için onlardan daha önemli. Teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 Tunahan çetin yazdı: motor ve şanzıman takozunu kontrol ettireceğim. anlatıma göre sanayide bir yere gidin 2 dak bir kontrol ediversinler, sökünce yanıltır araç üstünde bakmalı çok basit , basit kontrolle elenir en fazla sonra diğer parçalara baklır, titreşim ses işleri böyledir eleme yöntemi ile gider Yorum bağlantısı
Tunahan çetin 28 Aralık 2022 Yazar Paylaş 28 Aralık 2022 Çağlar bey servis mühendisliği inceledi araçta bir şey diyip geri verdiler. Ses nereden geliyormuş dedim bilmiyoruz dediler. Bilmiyorsanız nasıl bir şey yok diyorsunuz dedim KM ye göre normal dediler. Getirdiğim muadil araç 40 bin km fazlaydı onda niye yok dedim arabadan arabaya değişir dediler. Aynı araç aynı model aynı motor olmasına rağmen. Bir video çektim ses az da olsa belli oluyor değerlendirirseniz sevinirim. https://streamable.com/mlnffu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2022 Paylaş 28 Aralık 2022 Tunahan çetin yazdı: Ses nereden geliyormuş dedim bilmiyoruz dediler otosan müşteri hizmetlerine şikayet açtırın, bir ses var ama ne sesi anlamadık diyorsa gitsin limon satsın, videodan ses tahliil çok zordur ama egsoz sesi gibi bu sprial olabilir, kat zangırdaabilir ama tahmin bu Yorum bağlantısı
Tunahan çetin 28 Aralık 2022 Yazar Paylaş 28 Aralık 2022 Çağlar bey olayın neresinden tutsam elimde kalıyor. Otosan servisin kararı doğrudur diyor. Araçta ekstra bir durum söz konusu değil dedi. Ama videoda azda çıksa sizde duyuyorsunuz bu ses normal değil. Bir daha ford marka araçlara bulaşacağımı sanmıyorum. Teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts