Adem ARIKAN 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 iyi günler 2010 focus collection model aracım var uzaktan kumanda ara ara kapıları açıp kapatmamaya başladı şimdi komple kapıları açıp kapatmiyor artık manuel açıp kapatıyoruz anahtar sinyal gönderiyor anahtarcı kontrol etti anahtarı araca tanıtalim diyoruz tekrar kontaktan aç kapa aç kapa yapıyoruz araç bip sesi veriyor kumandaya basınca ikinci bip sesini vermiyor gem modülü arızalı diyorlar yenisi cok pahalı cikmada uzerinde ki seri nosu ile birebir mi olmak zorunda böyle bir sorun yaşayan ve çözüm bulan var mi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 Anahtarın sadece sinyal yollaması yetmez. Üstündeki antenin de kuvvetli olması lazım. Mesela, bu videoda anahtar tamamen sağlam ama anten bobini kopmuş, araç kapıları açılmıyormuş: Yorum bağlantısı
Rifat Berber 4 Kasım 2022 Paylaş 4 Kasım 2022 2 yıl önce benimde kumandanın pili bitti yazlıkta. Yakındaki pazardan pil aldım yine çalışmadı, sonra marketten farklı marka pil aldım yine yok. En son varta marka pil takınca normale döndü, şansınızı deneyin farklı pille. Yorum bağlantısı
Adem ARIKAN 5 Kasım 2022 Yazar Paylaş 5 Kasım 2022 Sani bey bunu yapacak eletirikçi yada oto beyincisini türkiyede bulmak zor sanırım üç tane beyinciye götürdüm gem modülünü değiştirip denememiz lazım dedi çıkma beyin alacağız değişecek ondan değilse bizim 3000 tl çöpe atacağız bir nevi deneme yanılma yöntemi ile bulacaklar bunla uğraşacak usta bulmak zor rıfat bey pille ilgili değil anahtar sağlam sinyal gönderiyor Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Bence arıza beyinde olsa bir anda çalışmamaya başlardı. Sizde sanki oksitlenen veya temas etmeyen birşey var gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Kodlanması gerekebilir forumda konusu vardı diye hatırlıyorum Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Adem ARIKAN yazdı: iyi günler 2010 focus collection model aracım var uzaktan kumanda ara ara kapıları açıp kapatmamaya başladı şimdi komple kapıları açıp kapatmiyor artık manuel açıp kapatıyoruz anahtar sinyal gönderiyor anahtarcı kontrol etti anahtarı araca tanıtalim diyoruz tekrar kontaktan aç kapa aç kapa yapıyoruz araç bip sesi veriyor kumandaya basınca ikinci bip sesini vermiyor gem modülü arızalı diyorlar yenisi cok pahalı cikmada uzerinde ki seri nosu ile birebir mi olmak zorunda böyle bir sorun yaşayan ve çözüm bulan var mi Anahtarda benzer durum yaşamıştım, anahtarım sonradan alınma idi, yüklü programı bozulmuş. Anahtarcı anahtara yeni program yükledi (m dedi), düzeldi. Algılama mesafesi de bayağı arttı. Yorum bağlantısı
Adem ARIKAN 5 Kasım 2022 Yazar Paylaş 5 Kasım 2022 (düzenlendi) iki tane anahtarcıya gittim ama bir şey yapamadılar başka anahtar kopyalamaya çalıştılar olmadı bir oto elektirikçi üniversal merkezi kilit takalım dedi ama oto beyincide oyle şey olurmu aracın kendi merkezi kiliti varken olmaz dedi bu konu hakkında bilgisi olan varmı yada servis yolu ile çözülebilir mi? 5 Kasım 2022 tarihinde Adem ARIKAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 (düzenlendi) Adem ARIKAN yazdı: iki tane anahtarcıya gittim ama bir şey yapamadılar başka anahtar kopyalamaya çalıştılar olmadı bir oto elektirikçi üniversal merkezi kilit takalım dedi siz ne abahtarcıya gittiniz ne de elektyrikçiye, kontrol edildi deyip elediğiniz şıklar geçersiz. kumandadaki pil ne marka? 5 Kasım 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Anahtarın kodlanabilir olduğunu başka benzer bi araçta deneyin. Kumanda mi sorunlu onun tespiti yapılmış olur öncelikle 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Bezen benim Fiesta 'da da aynı sorunu yaşıyorum. Kendinizin yapabileceği basit bir kodlama yöntemi var. Ford anahtar kodlama diye aratınca çıkar zaten. Bende işe yarıyor. Yorum bağlantısı
Adem ARIKAN 5 Kasım 2022 Yazar Paylaş 5 Kasım 2022 Çağlar bey anahtarı anahtarcılar kontrol ettiğinde anahtar sinyal gönderiyor kendileri araca yeni bir anahtar tanıtalım dediler yeni anahtarıda araç tanımıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Adem ARIKAN yazdı: Çağlar bey anahtarı anahtarcılar kontrol ettiğinde anahtar sinyal gönderiyor kendileri araca yeni bir anahtar tanıtalım dediler yeni anahtarıda araç tanımıyor tanıtılamadığı gün eski anahtar yakından da olsa çalışyıor muydu? Yorum bağlantısı
Adem ARIKAN 5 Kasım 2022 Yazar Paylaş 5 Kasım 2022 Çağlar bey maalasef anahtarcıya hiç çalışmadığı için gittim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2022 Paylaş 6 Kasım 2022 bir yetkili serviste bakılmalı ford orjinal cihazı ile 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Kasım 2022 Paylaş 7 Kasım 2022 Aynı sorun bende de var, 5 basıyorsam 1 alıyor, bazen 1 basmaya alıyor, aldığı zaman menzilde sorun yok, bayağı uzaktan algılıyor fakat dediğim gibi açılana kadar basıyorum kumandaya. Normalde bagaj tuşuna iki kez bastığımda açması gerek, en az 3 kez basmam gerekiyor. Anahtarcıya gittim, sinyalinde pilinde sorun yok dedi. Gel de çık işin içinden, ne yapmalıyım. Recep Selim Kaya yazdı: Bezen benim Fiesta 'da da aynı sorunu yaşıyorum. Kendinizin yapabileceği basit bir kodlama yöntemi var. Ford anahtar kodlama diye aratınca çıkar zaten. Bende işe yarıyor. Bu kodlama immobilizer kodlaması mı, uzaktan kumanda kodlaması mı? Az önce yazdığım soruna derman olur mu? Yorum bağlantısı
Adem ARIKAN 7 Kasım 2022 Yazar Paylaş 7 Kasım 2022 Benim ilk başlarda bazen kapılar kumanda ile açılmıyor bazen açılıyordu açıldığı zaman ki mutluluğumu tarif edememşimdi komple gitti artık manuel açıyoruz Celal bey kodlama kumanda kodlaması kontağı seri bir şekilde bip sesi gelinceye kadar 3 veya dört kere aç kapa yapıyoruz sonra kumanda tuşuna basıp ikinci bip sesini duyduğunuzda kumanda kodlanmıştır artık yarın için servisten randevu aldık bakalım oradan bir sonuç alabilacekmiyiz 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 8 Kasım 2022 Paylaş 8 Kasım 2022 Celal Aydın yazdı: Bu kodlama immobilizer kodlaması mı, uzaktan kumanda kodlaması mı? Az önce yazdığım soruna derman olur mu? Araç içinde kapı kilitleri ve kontakla yapılan işlem. Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Kasım 2022 Paylaş 8 Kasım 2022 Ford ve diğer amerikan araçları yüksek gerilim hattından çok etkileniyor. Beykozda hz.yuşa tepesi adında bir yer var, her tarafı yüksek gerilim hattıyla dolu. Eski jipimle ne zaman oraya gitsem kumanda çalışmaz oluyordu. 100 mt aşağı inince düzelirdi. Sizin olayda aracın konumuyla alakalı bir sorun olmasın? Yorum bağlantısı
Celal Aydın 8 Kasım 2022 Paylaş 8 Kasım 2022 Adem ARIKAN yazdı: Benim ilk başlarda bazen kapılar kumanda ile açılmıyor bazen açılıyordu açıldığı zaman ki mutluluğumu tarif edememşimdi komple gitti artık manuel açıyoruz Celal bey kodlama kumanda kodlaması kontağı seri bir şekilde bip sesi gelinceye kadar 3 veya dört kere aç kapa yapıyoruz sonra kumanda tuşuna basıp ikinci bip sesini duyduğunuzda kumanda kodlanmıştır artık yarın için servisten randevu aldık bakalım oradan bir sonuç alabilacekmiyiz Sonucu merak ediyorum Adem bey. Kodlamalık bir durum olduğunu sanmıyorum benimkisi, o muhtemelen immobilizer kodlaması, anahtarla ilgili, kumandayla ilgili değil. Cem Işık yazdı: Ford ve diğer amerikan araçları yüksek gerilim hattından çok etkileniyor. Beykozda hz.yuşa tepesi adında bir yer var, her tarafı yüksek gerilim hattıyla dolu. Eski jipimle ne zaman oraya gitsem kumanda çalışmaz oluyordu. 100 mt aşağı inince düzelirdi. Sizin olayda aracın konumuyla alakalı bir sorun olmasın? Ev şehir merkezinde Cem abi, işin açığı hiç dikkat etmedim, takip edeceğim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Kasım 2022 Paylaş 8 Kasım 2022 Celal, senin olayda daha önce sorun yaşamadığın yerde sorun yaşamaya başladıysan bilemem ama eskiden beri böyle diyorsan dikkat et bu konuya. Yorum bağlantısı
mustafa kabak 24 Aralık 2022 Paylaş 24 Aralık 2022 Konu biraz Zaman geçmiş bendede aynı sorun vardı anahtarcı kodlama yaptı çalışmadı en son beyin kilit merkezinin sigorta sinimi yoksa beyin merkezinimi söktü ondan sonra tak düzeldi dediğine göre reset atmış reset atilmazsa çalışmaz dedi resetledi ve çalıştı belki sizin de öyledir deneyin Yorum bağlantısı
Recommended Posts