Yılmaz Gökçe 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Merhaba değerli forumseverler Ray sigorta üzerinden yaptırdığım konut sigortam var. Sigorta poliçemde yılda 1 defa ücretsiz kombi bakımı ve 6 metrekare makine halısı yıkama yaptırabilirsin diye maddeler var. Ancak ücretsiz kombi bakımı için aradığımda gerekli bilgileri istediler ve evde yerden ısıtma kullandığım için ücretsiz bakım hakkınız yok dediler. Bende petek ve yerden ısıtma arasında ne fark var sonuçta bu kombi her iki sistemde kullanılabiliyor dedim. Ama olumlu bir sonuç alamadım. Şimdi aklıma şu sorular takıldı Ücretsiz kombi bakımında böyle bir durumla karşılaşan varmı daha önce Nasıl bir itiraz yolu izleyebilirim Yerden ısıtma kullanırken kombi bakımında farkeden bir durum oluyor mu ? Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 2 yıl önceydi galiba, sigorta kapsamındaki kombi bakımı için aradım. Geldiler havalandırma menfezi var mı diye eşime sormuşlar. Kombinin ön kapağını bile açmamışlar. Hatta gelen servis evden ayrılınca kombi arıza vermişti. Kendim kontrol ettim. Gelen servis kombinin altındaki gaz vanasını kapalı bırakmışlar. Tekrar arayıp çağıracaktım uğraşmak istemedim. Ücretsiz bakımdan çok bir şey beklemiyordum. En azından kombinin tozunu bari alsalar yeter diyordum. Ama karşıdan bakıp gitmeye ücretsiz bakım deniyormuş galiba Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 31 Ekim 2022 Yazar Paylaş 31 Ekim 2022 Mustafa YILDIRIM yazdı: 2 yıl önceydi galiba, sigorta kapsamındaki kombi bakımı için aradım. Geldiler havalandırma menfezi var mı diye eşime sormuşlar. Kombinin ön kapağını bile açmamışlar. Hatta gelen servis evden ayrılınca kombi arıza vermişti. Kendim kontrol ettim. Gelen servis kombinin altındaki gaz vanasını kapalı bırakmışlar. Tekrar arayıp çağıracaktım uğraşmak istemedim. Ücretsiz bakımdan çok bir şey beklemiyordum. En azından kombinin tozunu bari alsalar yeter diyordum. Ama karşıdan bakıp gitmeye ücretsiz bakım deniyormuş galiba Yok artık Bende sizin gibi bi tozunu alsınlar temizlenecek yerlerini temizlesinler diye düşünmüştüm. Gelmemek için bahane uydurmaya başladılar şimdiden. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Bu teminattan çok bir şey beklemeyin arkadaşlar. Sistem ustaların sözleşmelerini yerine getirmemeleri sebebiyle çökmüş durumda, bu sebeple çoğu sigorta şirketi yeni poliçelerinde paketten çıkardı bunu. Bakım için siz kombiciyi ararsanız 300-350 liranızı alacak ve temizliğini bakımını yapacak. Ustayı sigorta şirketi yönlendirirse 50-75 bir şey alacak.. İş yokluğunda iyi olur diyip girdiler bu işe ama iş başa düşünce 300 liralık işi neden 75 liraya yapalım dediler.. Yapmıyorlar. Arayınca gelmiyorlar. Gelirlerse de sadece bakıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 31 Ekim 2022 Yazar Paylaş 31 Ekim 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu teminattan çok bir şey beklemeyin arkadaşlar. Sistem ustaların sözleşmelerini yerine getirmemeleri sebebiyle çökmüş durumda, bu sebeple çoğu sigorta şirketi yeni poliçelerinde paketten çıkardı bunu. Bakım için siz kombiciyi ararsanız 300-350 liranızı alacak ve temizliğini bakımını yapacak. Ustayı sigorta şirketi yönlendirirse 50-75 bir şey alacak.. İş yokluğunda iyi olur diyip girdiler bu işe ama iş başa düşünce 300 liralık işi neden 75 liraya yapalım dediler.. Yapmıyorlar. Arayınca gelmiyorlar. Gelirlerse de sadece bakıyorlar. Anladım abi. Olaya bu yönden bakmamıştım. O zaman en güzeli güvenilir bir yere bakımını yaptırmak. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Benim sigortada da klima /kombi bakımı ve 6 m2 halı yıkama var. Klima için çağırdığımda tozunu alıp gitmişlerdi. Gaz kontrolü yaptırmak istedim yapmadılar. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu teminattan çok bir şey beklemeyin arkadaşlar. Sistem ustaların sözleşmelerini yerine getirmemeleri sebebiyle çökmüş durumda, bu sebeple çoğu sigorta şirketi yeni poliçelerinde paketten çıkardı bunu. Bakım için siz kombiciyi ararsanız 300-350 liranızı alacak ve temizliğini bakımını yapacak. Ustayı sigorta şirketi yönlendirirse 50-75 bir şey alacak.. İş yokluğunda iyi olur diyip girdiler bu işe ama iş başa düşünce 300 liralık işi neden 75 liraya yapalım dediler.. Yapmıyorlar. Arayınca gelmiyorlar. Gelirlerse de sadece bakıyorlar. ful bakım ve tamir parasını ödeyip kışın ortasında bozuk kombiyle kalanlar da var aranızda dikkatinizi çekerim!!? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Doğan Arşiray yazdı: ful bakım ve tamir parasını ödeyip kışın ortasında bozuk kombiyle kalanlar da var aranızda dikkatinizi çekerim!!? Evet evet 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Erhan Doruk yazdı: 6 m2 halı yıkama var Halıyı da herhalde su tutup/tozunu alıp geri getirirler. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Mustafa YILDIRIM yazdı: Halıyı da herhalde su tutup/tozunu alıp geri getirirler. Balkondan silkeleseler bari 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Yılmaz Gökçe yazdı: Ray sigorta üzerinden yaptırdığım konut sigortam var. var olduğunu sanıyorsunuz diyelim, herşeyi açıklasın bu aslen yok 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Poliçeleri süslemek için eklenen bu tür hizmetlere pek itibar etmeyin arkadaşlar.. Ana görevlerine odaklanın, amacınız da bu olsun. 6 metre halı günümüz şartlarında 200 liraya yıkanır. Kombi bakımı da en az 300 liradır.. Geçen yıl 250 ye yaptırmıştım ben. Belki de daha fazladır.. Bu teminatların olduğu geçen yıl yapılan poliçelerin çoğunun toplamı zaten 500-600 lira ancadır. Kimse ağız tadıyla vermez bunları. Kasko poliçeleri de böyle.. Araç yıkama, lastik değişimi vs vs bir çok şeyle süslenmiş poliçe satılıyor ancak araç pert olunca 450 eden arabaya 330 u anca veriyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Mustafa YILDIRIM yazdı: Halıyı da herhalde su tutup/tozunu alıp geri getirirler. Halı için firma yönlendiriyorlar. Biz temizlemesinden memnun kaldık. 2 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Ben 1 ay önce sigorta üzerinden kombi bakımı yaptırdım. Memnun kaldım. Küçük yer olduğundandır belki de. Başvurudan 2 gün sonra istediğim saatte geldiler. 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Babamın evine gelenler iyiydi ama kendi evime çağırdıklarım epey şişirme iş yaptılar. Geçen ay kombinin kendi servisini çağırıp yaptırdım. Temmuz Ağustos ayları kampanya ayları. iyi oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Kombi bakımını her yıl yaptırmak gerekir mi ? 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Kombi bakımını her yıl yaptırmak gerekir mi ? Gerekmez. Cunku yetkili servis bile yapinca ertesi gun bozuluyor. Bozulana kadar devam sonra geregi yapilir. Bozuk degilse tamir etme. 3 Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 1 Kasım 2022 Yazar Paylaş 1 Kasım 2022 Çağlar Bayur yazdı: var olduğunu sanıyorsunuz diyelim, herşeyi açıklasın bu aslen yok Abi daha önce başka sigorta firmaları ile poliçem vardı. Evde fayans kırılmıştı , adamlar fotoğraflarını gönder dediler. Gönderdim iban istediler 1 hafta sonra hesabıma para yatmıştı. Onun gazıyla devam ediyoruz yine ufak tefek sorun olursa iş görüyorlar diye Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 1 Kasım 2022 Paylaş 1 Kasım 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Kombi bakımını her yıl yaptırmak gerekir mi ? Kombinin bulunduğu konum yola yakınsa ve fazla toza maruz kalıyorsa bana göre 2-3 yıl aralığında kontrol edilmeli. Çünkü tozdan en çok etkilen parça baca fanı. Toz ve pislik nedeniyle fan balans yaparak ses ve arıza meydana gelebilir. Ayrıca dönüş hattında bulunan filtre temizliği yapılması gerekir. Her yıl yapmak biraz gereksiz olur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 1 Kasım 2022 Paylaş 1 Kasım 2022 Ben de iki ay önce başvurdum ama ne gelen var ne giden. Mehmet abiye durumu anlattım. O da yukarıda söylediklerini söyledi. O yüzden ben de kendim gittim para ile güzel bir bakim yaptırdım. Bakım yapan usta basınç tankını ayarladı sonra kendine geldi kombi. 45 dereceden aşağı olduğu zaman hiç ısıtmıyordu. Şimdi çok iyi. Ustaya bu sigorta işinden bahsettim. Hemen telefonu çıkardı adımı aradı 🙂 sen yoksun bende dedi. Yani o da biriktirmiş bir sürü insan gitmiyormuş. Gitse de sigorta şirketinin sadece kontrol yapın başka bir şeye gerek yok dediğini söyledi. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 1 Kasım 2022 Paylaş 1 Kasım 2022 Mustafa YILDIRIM yazdı: Halıyı da herhalde su tutup/tozunu alıp geri getirirler. 1 Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter 1 Kasım 2022 Paylaş 1 Kasım 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Kombi bakımını her yıl yaptırmak gerekir mi ? Filtreleri temizlense yeter , Ayrıca basınçda sık sık düşme yaşanıyorsa pompa ile hava basmaka yeterli oluyor(Genleşme tankı için) 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts