Emre Akbas 30 Ekim 2022 Paylaş 30 Ekim 2022 Merhaba resimdeki sis farlarına sahibim zamanında aliexpresten beğenerek aldığım beyaz ledlerden çok ta memnundum bir tarafta hiç sorun yok ancak diğer taraf biraz su almış ve birkaç led patlamış yanmıyor bu devreyi çıkartıp kendimiz tamirini yapabilirmiyiz elim biraz yatkındır lehim aletim var bu ledlerden nerden hangi isimle bulup yapabilirim konu hakkında bilgisi olan varmıdır? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ekim 2022 Paylaş 30 Ekim 2022 @Servet Aydın abi iyi bilir. Kişisel görüşüm, anakartı muhtemelen silikona basmışlardır ki su almasın diye. Nasıl sökülür, bilemem tabi. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 30 Ekim 2022 Paylaş 30 Ekim 2022 Smd led lehimlenebilir. Silikon vs varsa kolay sökmek için silikon sökücü spreyler kullanılabilir. Servet abi daha net yönlendirir. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Ekim 2022 Paylaş 30 Ekim 2022 Emre Akbas yazdı: Merhaba resimdeki sis farlarına sahibim zamanında aliexpresten beğenerek aldığım beyaz ledlerden çok ta memnundum bir tarafta hiç sorun yok ancak diğer taraf biraz su almış ve birkaç led patlamış yanmıyor bu devreyi çıkartıp kendimiz tamirini yapabilirmiyiz elim biraz yatkındır lehim aletim var bu ledlerden nerden hangi isimle bulup yapabilirim konu hakkında bilgisi olan varmıdır? 3532 SMD led bunlar. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Ekim 2022 Paylaş 30 Ekim 2022 Sırayla gidelim. Bunlar spot ışık verir ve yandığı zaman direk karşıya uzun hüzme gibi ışık yansıtır. Kullanımını bir sürücü olarak tavsiye etmem. Karşıdan gelen önden gidenin gözüne vurur. Diğer taraftan kullanımı karşıdan gelen dağı taşı aydınlatan saçma sapan farları olanların gözlerini oymak için işe yarar ki bazen bende yapmayı istiyorum. Soruya gelince arka kısımdan açılabilir. Arkada açma yeri yoksa önde çerçeve açılıp ledleri değişir. Onarımı el melekesi olan için mümkündür 2 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 (düzenlendi) Alüminyum plaket haline çıkar ütüye oturt. ısınınca lehimler salacak. Pense ile plaketi bir yere vur hepsi dökülür. Yüzeylerin lehimleri bakır kablo ve pasta ile güzel temizle. Çıkan ledleri kumpas ile ölç. 3535, 3550, 5050 falan diye ölçü ve watt değeri ile satılır. Yani 3535 demek eni 35mm boyu 35mm demek oluyor. aynı ölçüde yaklaşık watt değerinde netten sipariş et tak. Aynı işlemi tersten yapacaksın ama o biraz zor. İstersen normal 8 watt ampul ile dene 31 Ekim 2022 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Hamit inan yazdı: Alüminyum plaket haline çıkar ütüye oturt. ısınınca lehimler salacak. Çok ısınırsa plaket yanacak.. bunu da eklemeyi unutmayalım. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Ledlerin yönü üstündeki dirençleri sürücü vs hepsi gidecek. Olmaz öyle iş 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Ekim 2022 Paylaş 31 Ekim 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Çok ısınırsa plaket yanacak.. bunu da eklemeyi unutmayalım Aynen.100-150 TL arası unirversal takımlar zaten. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts