Erhan Doruk 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Uzun zamandır bu konuyu düşünüyorum. Bireysel olarak başvurduğumuzda , maaş hesabımızı taşıdığımızda promosyon alma şansımız var mı? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Benim merak ettiğim başka bir konu var. Yıllardır maaşlar bankadan yatıyor. Elden alan yok. Peki promosyon neden bugün gündem oldu? Bankalar bugüne kadar maaşlardan kazandıkları parayı hayal bile edemiyorum. Şimdi kârlarından pay veriyorlar Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Erhan Doruk yazdı: Uzun zamandır bu konuyu düşünüyorum. Bireysel olarak başvurduğumuzda , maaş hesabımızı taşıdığımızda promosyon alma şansımız var mı? Bireysel olarak alamazsın hocam, ama emin ol işveren alıyordur o promosyonu Tansu Kalafatoğlu yazdı: Benim merak ettiğim başka bir konu var. Yıllardır maaşlar bankadan yatıyor. Elden alan yok. Peki promosyon neden bugün gündem oldu? Bankalar bugüne kadar maaşlardan kazandıkları parayı hayal bile edemiyorum. Şimdi kârlarından pay veriyorlar Eskiden de promosyon memurlara emeklilere yatardı Tansu, sadece meblağlar çok ufak olduğu için göze gelmezdi. Bu sene enflasyondu falan derken meblağ yüksek çıktı, mesele o aslında. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Maaş promosyonu ve BES devede kulak.. oyak veya bankaların özel sandıklarını düşünün yeterli... Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Özel sektör de alıyor promosyonu. Firma banka ile görüşüp promosyon anlaşması yapıyor. Bankaya fatura kesiyor banka ödüyor firmaya. Ama önemli çizgi elemana ulaşıyor mu 😀 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Birde şu açıdan bakalım bankası olan bir holding anlaşma yapmadan kendi bankasından maaş veriyordur. İnsanca maaş alınca promosyonu kimse sormaz bile. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Bireysel olarak alamazsın hocam, ama emin ol işveren alıyordur o promosyonu Eskiden de promosyon memurlara emeklilere yatardı Tansu, sadece meblağlar çok ufak olduğu için göze gelmezdi. Bu sene enflasyondu falan derken meblağ yüksek çıktı, mesele o aslında. sadece enflasyon değil. Eskiden 2 yıllık promosyon maaşın yarısı veya daha azı olurdu. Şimdi 1 maaş veya daha fazlası. Garip Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: emin ol işveren alıyordur o promosyonu Ben de böyle düşünüyorum Oğuzkan Erışık yazdı: Özel sektör de alıyor promosyonu. Firma banka ile görüşüp promosyon anlaşması yapıyor. Bankaya fatura kesiyor banka ödüyor firmaya. Ama önemli çizgi elemana ulaşıyor mu 😀 Hiç bir firmada bankaya fatura kestiğimi hatırlamıyorum. Aldıklarını da duymadım, almadım da Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Ben de böyle düşünüyorum Hiç bir firmada bankaya fatura kestiğimi hatırlamıyorum. Aldıklarını da duymadım, almadım da Daha bu ay kestim ben abi. Bir önceki şirkette de kesmiştim. Bu sefer tevkifatlı istediler hatta. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yıllardır maaşlar bankadan yatıyor. Elden alan yok. Peki promosyon neden bugün gündem oldu? eskiden zengindik, har vurduk harman savurduk Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bankalar bugüne kadar maaşlardan kazandıkları parayı hayal bile edemiyorum. hayal etmeye gerek yok akbank halka açık açıklanan 2022/3Y komisyon gelirleri 7.7 milyar TL Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şimdi kârlarından pay veriyorlar mudi sayısı önemli, seneye düşüşe geçecek olana şimdiden tedbir alıyorlar, bankalar çorbayı içer faturayı öder, biz çorbayı içip faturayı çocuklara yolluyoruz, o yüzden önlem alnmaz bizim coğrafyada, sonra Aaaaa devalüayon diye bir gece ansızın şaşırıveririz 3 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 (düzenlendi) Faturayla dekontu atam mı 😀 @Alptuğ Özcan 27 Ekim 2022 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Özel sektörde çalışıp maaş hesabınızı taşıyamazsınız. Gider x bankaya hesap açarsınız ama çalıştığınız firmanın muhasebesi o hesabınıza maaşınızı ödeyemez. Öder aslında da uğraşamaz. Özel bir tabloya maaş tutarları girilip talimat veriliyor gerisini banka şubesi hallediyor. Promosyon alan özel sektör çalışanları var. Firmanın çok yüksek nakit akışı veya çok çalışanı olması gerekiyor. Promosyonu genelde kredi kartına + bakiye olarak yüklüyorlar. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Ekim 2022 Yazar Paylaş 28 Ekim 2022 Nihat Palolu yazdı: Özel sektörde çalışıp maaş hesabınızı taşıyamazsınız. Gider x bankaya hesap açarsınız ama çalıştığınız firmanın muhasebesi o hesabınıza maaşınızı ödeyemez. Öder aslında da uğraşamaz. Özel bir tabloya maaş tutarları girilip talimat veriliyor gerisini banka şubesi hallediyor. Promosyon alan özel sektör çalışanları var. Firmanın çok yüksek nakit akışı veya çok çalışanı olması gerekiyor. Promosyonu genelde kredi kartına + bakiye olarak yüklüyorlar. Türkiyede 30 kişi çalışıyoruz. Birkaç yıl önce ykb ile promosyonla ilgili bir çalışma yapmıştık ancak yurtdışı merkezimiz şirket üzerinden haksız kazanç elde etmemizin uygun olmadığını söyleyip uygulamayı red etmişti. Bende bireysel bir yol var mı diye araştırıyorum. Muhasebeye söyleyerek maaş hesabımızı değiştirebiliriz. Herkes farklı banka kullanıyor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Toplu anlaşma dışında zor bence. Çünkü orada promosyona konu olan şey bireysel olarak maaş tutarı değil, toplam maaş tutarının bir süre bankada kalıyor olması. Kimi bankalar anlaşmada örn. maaş günü 15'i ise para 12'inde yatıp 15'ine kadar bekleyecek filan gibi şart koyuyor. Bu da neticede işverenin parası olduğu için çalışana dağıtıp dağıtmamakta serbest. Ayrıca kamudaki anlaşmalarda mudi sayısı çok yüksek, banka diyor ki bunlar da maaşları yatınca hemen çekmeyecekler, kredi kartı kullanacaklar, kredi kullanacaklar, aynı paradan 4-5 kere kâr edecek. Çok başka hesaplar var yani orada. 3 Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Özel sektör maaş promosyonunu genelde işveren alır.Çalışan sayınız ve aylık ödediğiniz maaş rakamına göre banka bir teklifte bulunuyor.Kabul ederseniz faturasını kesiyorsunuz,tutar şirket hesabına yatıyor.Aylık 300 bin tl maaş ödemesine gelen teklif 200 bin tl oldu bizim şirkete. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 "eft masrafı, k.kartı aidatı almıyoruz ya, daha ne istiyorsunuz" tarzı bi cevap verebilirler, ötesi hayal olur Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 18 bin çalışan adına yüksek kattakilerle görüştüm. ''Yoooooo yanlışın var, az sonra 17999 kişiyiz''. 5 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Daha bu ay kestim ben abi. Bir önceki şirkette de kesmiştim. Bu sefer tevkifatlı istediler hatta. Bir de tevkifat çıktı başımızın belası yahu. 01.11.2022 tarihinde bizim sektörde 5/10 oranına çıkardılar Oğuzkan Erışık yazdı: Faturayla dekontu atam mı 😀 @Alptuğ Özcan Aldım aldım gece aldım faturayı konuya yazıp kapatmıştım bilgisayarı. Sayende aydınlandım Coşku Mert yazdı: "eft masrafı, k.kartı aidatı almıyoruz ya, daha ne istiyorsunuz" tarzı bi cevap verebilirler, ötesi hayal olur Bizim maaş bankası Garanti ama gram faydası yok akşam 16:30'dan sonra eft'ye para alıyo. Hafta sonu FAST ile para gönderemeye bile para alıyo tutar farketmeksizin Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Erhan Doruk yazdı: Herkes farklı banka kullanıyor. Tek banka olmaması kötü aslında Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Selim Bilgin yazdı: Toplu anlaşma dışında zor bence. Çünkü orada promosyona konu olan şey bireysel olarak maaş tutarı değil, toplam maaş tutarının bir süre bankada kalıyor olması. Kimi bankalar anlaşmada örn. maaş günü 15'i ise para 12'inde yatıp 15'ine kadar bekleyecek filan gibi şart koyuyor. Bu da neticede işverenin parası olduğu için çalışana dağıtıp dağıtmamakta serbest. Ayrıca kamudaki anlaşmalarda mudi sayısı çok yüksek, banka diyor ki bunlar da maaşları yatınca hemen çekmeyecekler, kredi kartı kullanacaklar, kredi kullanacaklar, aynı paradan 4-5 kere kâr edecek. Çok başka hesaplar var yani orada. ay sonuna kadar hesapta kalanları kullanması kredi kartını asgari yatiranlar eksi hesaba düşenler Kredi çekenler Otomatik ödemeler.... Elli kez katliyordur o parayı 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Kasım 2022 Paylaş 2 Kasım 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Hakkımızmış. @Oğuzkan Erışık Evet hakkımız ama yasal olarak bir şey var mı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 2 Kasım 2022 Paylaş 2 Kasım 2022 Yasal olarak dayanağı yok iş veren promosyonu işçiye ödemek zorunda değil. Bizim firmada yeni yaptı sözleşmeyi ve alınan miktarı çalışana ödemedi. Sözleşme işçi ile değil firma ile yapılıyor. Maaşlar sizin bankanızdan yatacak, nakit akışı sizden dönecek vs gibi dolayısıyla firmaya ödenen para bunun karşılığı aslında. Sizde kredi kart vermeye, kmh açmaya geldiklerinde bizimle bir sözleşme yapmadınız sadece maaş olarak kullanacağım bankanızı diyebilirsiniz. Ayrıca bildiğim kadarıyla işçinin maaşını istediği bankadan alma hakkı var ama uygulamada işler nasıl oluyor iş veren ne tepki verir, işçi buna cesaret edebilir mi bilmiyorum İş bu sene medyatik hale geldi o yüzden dillendi biraz. Benim bu 4. bankam hepsi de sözleşme karşılığı olan parayı iş verene ödedi. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Kasım 2022 Paylaş 2 Kasım 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: sadece enflasyon değil. Eskiden 2 yıllık promosyon maaşın yarısı veya daha azı olurdu. Şimdi 1 maaş veya daha fazlası. Garip Maaşlar azaldı. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Kasım 2022 Paylaş 2 Kasım 2022 Tahir İlter yazdı: Yasal olarak dayanağı yok iş veren promosyonu işçiye ödemek zorunda değil. Bizim firmada yeni yaptı sözleşmeyi ve alınan miktarı çalışana ödemedi. Sözleşme işçi ile değil firma ile yapılıyor. Maaşlar sizin bankanızdan yatacak, nakit akışı sizden dönecek vs gibi dolayısıyla firmaya ödenen para bunun karşılığı aslında. Sizde kredi kart vermeye, kmh açmaya geldiklerinde bizimle bir sözleşme yapmadınız sadece maaş olarak kullanacağım bankanızı diyebilirsiniz. Ayrıca bildiğim kadarıyla işçinin maaşını istediği bankadan alma hakkı var ama uygulamada işler nasıl oluyor iş veren ne tepki verir, işçi buna cesaret edebilir mi bilmiyorum İş bu sene medyatik hale geldi o yüzden dillendi biraz. Benim bu 4. bankam hepsi de sözleşme karşılığı olan parayı iş verene ödedi. Bizim patron da ev eşyalarını yeniledi 😀 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts