İçeriğe Yönlendir

Kışın Oda Sıcaklığınız Kaç Derece?

Tansu Kalafatoğlu

Kışın Oda Sıcaklığı  

109 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Termostatlarda ısıyı algılama gecikmesi var. İki tane termostat kullandım, birisin general ht400 hassasiyet 0,5 derece iken diğerin eca 0,1 derece.

Normalde eca ile daha konforlu bir ısınma beklenirken ben ht400 ile daha fazla konfor hissediyordum. Çünkü ortamdaki ısı değişimine daha hızlı tepki veriyordu. 

ht400'ü petek üzerine koyup sıcaklığı 26 derece falan yapınca yarım saatte ortam sıcaklığı olan 22 dereceyi ölçüyordu. Ancak eca termostatı 26 derece yapınca 3 saatte 23 dereceye geldi ve ev 22 derecenin de altındaydı. Çünkü bu 3 saatte ev soğumuştu. 

İki termostatı da aynı civalı termometre ile kalibre etmiştim. 

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Doğal gaz var değil mi sizde. 

Var ağbi. 

Doğan Arşiray yazdı:

Biz de yazın klima açmıyoruz tamammı?! :)

Bu yaz bizde 5-10 kere klima çalıştırdık. Geçen yıl gibi deli sıcaklar olmadı. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mahmut Yıldız yazdı:

Termostatlarda ısıyı algılama gecikmesi var. İki tane termostat kullandım, birisin general ht400 hassasiyet 0,5 derece iken diğerin eca 0,1 derece.

Normalde eca ile daha konforlu bir ısınma beklenirken ben ht400 ile daha fazla konfor hissediyordum. Çünkü ortamdaki ısı değişimine daha hızlı tepki veriyordu. 

ht400'ü petek üzerine koyup sıcaklığı 26 derece falan yapınca yarım saatte ortam sıcaklığı olan 22 dereceyi ölçüyordu. Ancak eca termostatı 26 derece yapınca 3 saatte 23 dereceye geldi ve ev 22 derecenin de altındaydı. Çünkü bu 3 saatte ev soğumuştu. 

İki termostatı da aynı civalı termometre ile kalibre etmiştim. 

ben eca nın en basit modelinden gayet memnun kaldım. belki konumlandırmada sorun vardır.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Doğan Arşiray yazdı:

ben eca nın en basit modelinden gayet memnun kaldım. belki konumlandırmada sorun vardır.

İki termostat arasındaki farktan bahsederken konumlar ve kombi ayarları tamamen aynıydı. Birisi hemen normal sıcaklığı gösterirken diğeri çok sonra gösteriyordu. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

tpi algoritmalı alın rahat edin, kapı yanı rüzgar geldi falan etkilenmez, böyle durumlarda  bir süre izler, baktıki ısı gerçekten düşüyor, o zaman öğrendiğinin dışına çıkar, o yüzden rahat olabilirsiniz....

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kışın evde ne giyiyorsunuz şeklinde revize edelim konuyu. Ben şortlayım mesela sürekli. Ufak nüanslardan çıkabilir kaç derece olduğu :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mert Gülkokan yazdı:

yaz kış uyurken ya da ayakta farketmez hep şort ve tişört giderim ama kışları bazen duruma göre üstüme polar giydiğim oluyor ama şort hep vardır

Sadece demeyi unutmuşum

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Kışın evde ne giyiyorsunuz şeklinde revize edelim konuyu. Ben şortlayım mesela sürekli. Ufak nüanslardan çıkabilir kaç derece olduğu :crazy:

bir de araba kullanırken üstünüzde ne oluyor anketi var 

:elveda:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Üzerime rahat şeyler giyiyorum diyen çıkar mı 😅

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Akbal yazdı:

Üzerime rahat şeyler giyiyorum diyen çıkar mı 😅

Üzerine rahat birşey giyince neden çıksın ki? :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

sabaha karşı 4 te misafirliği unutmadık

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İlkay Başaran yazdı:

Üzerine rahat birşey giyince neden çıksın ki? :crazy:

Rahatsızsa çıkabilir 😁

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Akbal yazdı:

Rahatsızsa çıkabilir 😁

Rahatsızda neden rahat bişeyler giyiyor gidip ilaç içsin :p

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
İlkay Başaran yazdı:

Belki çıkarmak için. Neyse 😀

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:sandalye: hazır rahat birşeyler giymişse ne içersin diye sormak

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Evleri bilemem ama konu 100 dereceye yaklaşıyor :soytari:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Giyinik olanlar konuya yazmasın, kasıyor valla :D

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İlkay Başaran yazdı:

Kendini daha rahat hissetmek için olabilir 😅

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Nem alma makinesi saatte 0,28 kwh enerji harcıyor. Günde 15 saat çalışsa ayda 125 kwh ediyor. İç anadoluda yaşasam hem nem olmaz hem de arabam paslanmaz. Bunu bi düşüneyim

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Nem alma makinesi saatte 0,28 kwh enerji harcıyor. Günde 15 saat çalışsa ayda 125 kwh ediyor. İç anadoluda yaşasam hem nem olmaz hem de arabam paslanmaz. Bunu bi düşüneyim

Hemde hava 40 derece de olsa bir ağacın altına girince serinlersin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
İlkay Başaran yazdı:

Hemde hava 40 derece de olsa bir ağacın altına girince serinlersin. 

Hele bir de şort varsa, esince 10 numara serinlersin. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Doğan Arşiray
Ersev Kaya yazdı:

Hanım evde yoksa donsam da pek soba yakmam.

Hanım evdeyse 30-35 (belki daha fazla) derece.

yeterli nem de varsa kültür mantarı üretimi için hanım üzerine teşvik alınabilir bence. :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

bizim ev genelde 22 derecede geziyor. banyonun havlupan açık salondada 1 tane bazen açık bazen kapalı benim oğlan nasıl uygun görürse evin geri kalanı kapalı

son zamanlarda genelde lambaları açmak üzerine bir yazılım güncellemesi aldı benim oğlan petek vanalarını bıraktı bakalım ne ödicez bu sene  elektrik. akşam otururken içeri gidip tüm lambaları açıp baba babaa hepsini açtıım diye koşarak geliyor sevinçle:D

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...