İçeriğe Yönlendir

Kışın Oda Sıcaklığınız Kaç Derece?

Tansu Kalafatoğlu

Kışın Oda Sıcaklığı  

109 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Onların devirleri çok düşük. Evdeki mutfak aspiratörü gibi 5bin dd dönse kor gibi olur kanatlar. 

Pervaneli uçaklar 500 600dd civarı döner

Bu 600 devir mi şimdi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Evaporatör ve kondanser var. Bi de kompresör. Başka yok ki

5-C608-B75-2-B43-48-D7-9-EBB-A94-DAE8530

DF72-E15-C-AA7-B-4-A51-8995-BB8-EA792-DD

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

nemi havadan alması için naapması lazım? ısı tranferi şart, sonra da o havayı kondenserden geçirip soğutması lazım bu sırada da çıkan hava ısınacak, fazla ısınıyor ise havadaki nem fazla denebilir mi? nem azaldıkça çıkan hava soğur diye düşündüm

vesile ile kaç watt bu

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Isı pompası baya sağlam fatura getirecek. Gard almalı.

Çağlar Bayur yazdı:

nemi havadan alması için naapması lazım? ısı tranferi şart, sonra da o havayı kondenserden geçirip soğutması lazım bu sırada da çıkan hava ısınacak, fazla ısınıyor ise havadaki nem fazla denebilir mi? nem azaldıkça çıkan hava soğur diye düşündüm

vesile ile kaç watt bu

İşte bunlar hep nem.

:crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile kaç watt bu

evde camları kapatınca nem arttı. küçük evlerin problemi. 

akşam nem %70 idi, şimdi 60 oldu. makine sürekli çalışıyor. tekrar hassas dereceyle baktım. çıkış sıcaklığı yine aynı değişmedi. 450w tüketimi var. kışın canıma okuyor. max 24 saatte 20 lt su çıkarıyor

https://tr.trotec.com/fileadmin/downloads/Entfeuchtung/TTK67E-68E-73E/TRT-BA-TTK67E-TTK68E-TTK73E-TC-004-TR.pdf

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Çok şükür ki eşimle üşüme eşiğimiz aynı, çoğu zaman aynı anda "ev biraz soğuk mu" diye soruyoruz. Ev kombili ancak bir tarafı kuzey diğer tarafı doğu cephe, dolayısıyla iki taraf aynı dereceye gelmiyor. Doğu taraf 24-25 derece olunca diğer taraf 22 oluyor. Normalde tişörtle kışı geçirmeyi severiz ama son zamlardan sonra belki kollu bişeyler de olabilir. Hangi derece sağlıklı bilmiyorum ama 24 derece civarında mutlu oluyorum. Mutlu olmak ta sağlık açısından faydalıdır herhalde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

akşam nem %70 idi, şimdi 60 oldu. makine sürekli çalışıyor. tekrar hassas dereceyle baktım. çıkış sıcaklığı yine aynı değişmedi. 450w tüketimi var. kışın canıma okuyor. max 24 saatte 20 lt su çıkarıyor

https://tr.trotec.com/fileadmin/downloads/Entfeuchtung/TTK67E-68E-73E/TRT-BA-TTK67E-TTK68E-TTK73E-TC-004-TR.pdf

evdeki her şeyin fişini çekip sayaçtan kontrol ettim. günlük 7 kwh tüketiyor cihaz.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

evdeki her şeyin fişini çekip sayaçtan kontrol ettim. günlük 7 kwh tüketiyor cihaz.

Koçtaşta kartuşlar vardı nem alıcı. Bir sezona yakın gidiyor. Sıfır tüketim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

24 saatte 20 lt su çıkarıyor

günde 1 damacana saf su yapar?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

günlük 7 kwh

yani damacana su üretip satsak kara geçeriz?

bir rakamda hata var?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Merkezi sistem var, termostatik vanaları 4’e alıyorum. İçerisi 23 derece oluyor. 
3 farklı odada termometre var. Sıcaklığı reel olarak görmek beni rahatlatıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Koçtaşta kartuşlar vardı nem alıcı. Bir sezona yakın gidiyor. Sıfır tüketim.

Günlük 6 lt su 🥹

Çağlar Bayur yazdı:

günde 1 damacana saf su yapar?

yani damacana su üretip satsak kara geçeriz?

bir rakamda hata var?

sürekli çalışmıyor tabi. Nem %50’ye düşünce kapanıyor. Bir de 0,45kw max güç sanırım. Evdeki eşyaların fişini çekip sayaçtan dk tutarak kaba bir hesap yaparak bulmuştum 7’yi, faturada da tutuyor aşağı yukarı 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Mutlu olmak ta sağlık açısından faydalıdır herhalde.

En faydalısı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Günlük 6 lt su 🥹

sürekli çalışmıyor tabi. Nem %50’ye düşünce kapanıyor. Bir de 0,45kw max güç sanırım. Evdeki eşyaların fişini çekip sayaçtan dk tutarak kaba bir hesap yaparak bulmuştum 7’yi, faturada da tutuyor aşağı yukarı 

Nem alırken soğutuyor evet ama sistemin toplam ürettiği ısı sistemden çektiği enerjiden gelen ısı. Yani sen ısınan havayı dışarı atmazsan toplamda ısıtır odayı. Klimada içeriyi soğuturken dışarıyı daha fazla ısıtıyorsun. Nem alma için kışın bu sendeki versiyon mantıklı tabi :) Elektrikli ısıtıcı gibi yakıyor ve aynı zamanda nemi de alıyor. Ama bence elektrikle ısınmıyorsan (evde) arada evi havalandırmak daha faydalı olabilir.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Çok şükür ki eşimle üşüme eşiğimiz aynı, çoğu zaman aynı anda "ev biraz soğuk mu" diye soruyoruz. Ev kombili ancak bir tarafı kuzey diğer tarafı doğu cephe, dolayısıyla iki taraf aynı dereceye gelmiyor. Doğu taraf 24-25 derece olunca diğer taraf 22 oluyor. Normalde tişörtle kışı geçirmeyi severiz ama son zamlardan sonra belki kollu bişeyler de olabilir. Hangi derece sağlıklı bilmiyorum ama 24 derece civarında mutlu oluyorum. Mutlu olmak ta sağlık açısından faydalıdır herhalde.

bir kalın sweatshirt mesela. 21-22 derecede iyi iş görüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

450w. Isıtıcı var. Muhtemelen 300w

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu konuda aslında rakam yanıltabiliyor. Her termostatın gösterdiği aynı olmuyor, termostatın konduğu yer de etkili oluyor. Aynı derece olmasına rağmen bir evde 21 diğerinde 24 olabilir. Hassas termometre ile ölçmediğimiz sürece kombilerin oda termostatlarının gerçek sıcaklıkla ilgisi yok. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

Nem alırken soğutuyor evet ama sistemin toplam ürettiği ısı sistemden çektiği enerjiden gelen ısı. Yani sen ısınan havayı dışarı atmazsan toplamda ısıtır odayı. Klimada içeriyi soğuturken dışarıyı daha fazla ısıtıyorsun. Nem alma için kışın bu sendeki versiyon mantıklı tabi :) Elektrikli ısıtıcı gibi yakıyor ve aynı zamanda nemi de alıyor. Ama bence elektrikle ısınmıyorsan (evde) arada evi havalandırmak daha faydalı olabilir.

Doğrudur. O kadar elektrik tüketiyor ki, ısıya dönüşmesi çok normal

Mehmet Göktürk yazdı:

Bu konuda aslında rakam yanıltabiliyor. Her termostatın gösterdiği aynı olmuyor, termostatın konduğu yer de etkili oluyor. Aynı derece olmasına rağmen bir evde 21 diğerinde 24 olabilir. Hassas termometre ile ölçmediğimiz sürece kombilerin oda termostatlarının gerçek sıcaklıkla ilgisi yok. 

kapılar açıksa ev çok büyük değilse odaların ortaları 1 derece fark olur bence

Servet Aydın yazdı:

450w. Isıtıcı var. Muhtemelen 300w

klima gazı var içinde. Bu gaz ısınıp soğuyor. Basınç falan.  Oradan çıkan sıcaklık olabilir mi? 

yoksa havayı neden ısıtsın ki?

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

..

Bizde eski oturduğum yerde 23 e ayarlıyorduk ama ölçünce 20 idi.

dijital termostat.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim termostatta isteyince sıcaklığı değiştirebiliyorsun. Oda 20 olsun göstergeyi 23 yap :D 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Bizde eski oturduğum yerde 23 e ayarlıyorduk ama ölçünce 20 idi.

dijital termostat.

kapılar açıksa nasıl olacak hocam. Difüzyon olur. Ya da ev çok büyük ve tek katlı değildir

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Köksal Yılmaz yazdı:

Benim termostatta isteyince sıcaklığı değiştirebiliyorsun. Oda 20 olsun göstergeyi 23 yap :D 

Honeywell oda termostadında da bu özellik var. Cihazı ilk aldığımda 1 adet cıvalı 2 adet dijital termometre ile karşılaştırma yaparak ekranda gösterilen sıcaklığı ayarlamıştım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa YILDIRIM yazdı:

Honeywell oda termostadında da bu özellik var. Cihazı ilk aldığımda 1 adet cıvalı 2 adet dijital termometre ile karşılaştırma yaparak ekranda gösterilen sıcaklığı ayarlamıştım. 

bende yaptım onu. Laboratuvar malzemeleri satan yerden civalı termometre alıp diğerlerinin kontrolünü yapıyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

20-21 civarında tutmaya çalışıyoruz ancak doğalgazı henüz açmadım o nedenle tutamıyoruz :) 

Eşim ile beraber direniyoruz, sabah işe giderken salon 18 dereceydi hala yaşanabilir seviyede akşam geldiğimizde 19 19.2 civarı oluyor. Nem seviyesi 55 60 arası değişiyor.

Gittiği yere kadar polara, battaniyeye devam.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Doğrudur. O kadar elektrik tüketiyor ki, ısıya dönüşmesi çok normal

klima gazı var içinde. Bu gaz ısınıp soğuyor. Basınç falan.  Oradan çıkan sıcaklık olabilir mi? 

yoksa havayı neden ısıtsın ki?

Kompresör harcıyor demekki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kapılar açıksa nasıl olacak hocam. Difüzyon olur. Ya da ev çok büyük ve tek katlı değildir

mesele o değil. termostat 23 olarak çalışıyor kendi kafasına göre ama kalibre değil ölçümü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...