İçeriğe Yönlendir

Kışın Oda Sıcaklığınız Kaç Derece?

Tansu Kalafatoğlu

Kışın Oda Sıcaklığı  

109 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Diğer konudaki gibi teorik olarak değil, gerçekte ne kadar zenginsiniz anketi evinize geldi, hanım koş :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 9
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bu kış donacağız biz. Para toplanmadı, para olmayınca kömür de alınmadı (merkezi sistem).

• Şaşkın 2
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Net veri yok, ölçmüyorum. Kısa kollu ile oturup battaniye ile yatıyorum. 😁

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bence termometreden siyade hissedilen sıcaklığa bakmak lazım. 23 derece ile kısakollu oturabildiğim yerde 25 derecede üşüdüğüm oldu. 

Nem ve diğer koşullar etkiliyor kesinlikle

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Uluslararası Uzay istasyonunda oda sıcaklığı  22 dereceymiş. 

The temperature inside the International Space Station is about 72 degrees Fahrenheit or 22 degrees Celsius. The crew can reset the temperature within a range from about 65 to 80 deg F (18 to 26 deg C).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Uluslararası Uzay istasyonunda oda sıcaklığı  22 dereceymiş. 

Dinç tutsun, uyanık olsunlar diyedir 😄

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben 21-22 derecede tutuyorum ve 24 ve üstü bir eve gidince rahatsız oluyorum. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Dinç tutsun, uyanık olsunlar diyedir 😄

Adamlar idararlarının %95 nci dönüştürüp içme suyu yapıyor. terlerindeki nemi klimalarlarla çekip su olarak sisteme ekliyorlar. Artık ne kadar ekonomi yaptıklarını siz düşününün. 

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Sıcaği severim, ver odunu ver odunu... Fatura gelincede günah point kasıyorum o ayrı tabi...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya
Aydın Sert yazdı:

Çocuklar olduğu için 24-25

çocuklar küçükken biz de  yüksek tutardık.

aslında tam tersi olduğunu fark ettik, sıcaklığı özellikle gece yatarken düşürünce ne üstlerini açıyorlar, ne de hasta oluyorlar...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Hanım evde yoksa donsam da pek soba yakmam.

Hanım evdeyse 30-35 (belki daha fazla) derece.

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Diğer konudaki gibi teorik olarak değil, gerçekte ne kadar zenginsiniz anketi evinize geldi, hanım koş :) 

Konu içeriğini okusaydım 23-24 derece işaretlerdim. Şimdi az fakir olduğum anlaşıldı.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

23 ün biraz üzerinde oluyor. her oda aynı değil.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 türlü yaklaşılabilir, biri teknik diğeri konfor.

2 yıldır apartmanda toplam  6000 m2 alanda köşe bucak çatı bodrum arası  sıcaklık ölçümü yapııyorum, insanların konforu hissetme aralığı 0.3C bir değişiyor, mesela 23 C salonda tv izlerken konforsuz iken, 23.7C sıcak, 24.2 oldukça iyi, 25.2 çok sıcak olarak algılanabiliyor.

Her bünyeye göre de algı değişir, bazısı 22C yi aşırı sıcak bulabiliyor.

Asansörlerde 21-22 arası, salonda 22-23 C arası oldukça makul bir değer.

diğer önemli nokta: bağıl nem. bu ortamdaki sıcaklık algısını çok etkiler. İstanbul da 21C soğuk hisseidlir, nevşehirde şortla gezilebilir

ISS te ısıtma değil soğutma sistemi ayarı var, pencereyi açmadıkça

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olay biraz psikolojik bence. 

Dereceye bakılmazsa 22-23 te rahat ediliyor. Dereceye bakınca üşünüyor. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

22-23 civarı iyi bence, çocuğun hasta olmayacağı ama çok sıcağa da alışmayacağı aralıkta tutmaya çalışıyorum. Sıcak da iyi gelmiyor çünkü, öksürdüğü zaman doktor odası 22 dereceyi geçmesin gece demişti, cam açıyordum serinlesin diye. Ben de oldum olası sıcağı sevmem. Mersin'de Adana'da yediğim sıcak ömür boyu bana yeter zaten. :D 

Nem gerçekten önemli bu arada, İstanbul'da belli bi derecenin altında içi üşüyor insanın.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Çocuklar gün içinde sürekli hareketli zaten, pek üşümezler. Gece de serin yatmaya alışırlarsa üzerini açmazlar. Ayrıca uyurken insanın üzerine baskı yapan bir yorganla yatması psikolojik olarak insana iyi geliyor, insanda sarılma hissi oluşturduğu için güvende hissederek daha kolay ve daha derin uykuya dalmasına yardımcı oluyor. Tabi böyle bir yorganla yatabilmek için de yatak odasının serin olması gerekir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Alerji ve göğüs hastalıkları uzmanları bu işi kıvırıyor. ev 22 derece ve bağıl nem %45-50 olacak diyorlar. 

23 üstü zenginlik belirtisi diyoruz bu arada. Koca avrupa’da termostatlar 21’i gösterince ısıtma kesiliyor, 17 altına inince tekrar çalışıyormuş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Bir hibrit kadar asla soğumuyor yanmasa da ama merkezi olduğu için dışarısı soğudukça ev fazla ısınıyor, sanırım çatı katlarına göre ayarlanmış bizim sistem :) 

22-24 arası iyi geliyor, 22 altına da inmiyor genelde. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

23 üstü zenginlik belirtisi diyoruz bu arada.

buyrun benim? :D

Murat Sürmeli yazdı:

Bir hibrit kadar asla soğumuyor yanmasa da ama merkezi olduğu için dışarısı soğudukça ev fazla ısınıyor, sanırım çatı katlarına göre ayarlanmış bizim sistem :) 

22-24 arası iyi geliyor, 22 altına da inmiyor genelde. 

hibrit sahiplerine termofor dağıtımına başlamış yerel belediyeler.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

23 üstü zenginlik belirtisi diyoruz bu arada. Koca avrupa’da termostatlar 21’i gösterince ısıtma kesiliyor, 17 altına inince tekrar çalışıyormuş. 

17-21 bence sağlıksız.. 

Bu kadar fark fazla değil mi ? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...