İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Motordan Gelen Garip Ses

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Evet arabada son 15 gündür yeni bi ses peydah oldu. Sesi açıklayamıyorum. Çünkü anlamsız bi ses. Ne zaman geldiğini anlatayım video ile başbaşa bırakacağım.
Bu arada 4 tane farklı ford özel servisine götürdüm ses hakkında kimsenin bi fikri yok. Genel kanı bu ses neyden geliyorsa o parça bozulacak bozulduktan sonra araba oluşan sorun ile çözüme kavuşacağız. Bu ustaları anlamak çok zor :) 

Arabada performans sorunu yok. Titreme aptallaşma tekleme yok. dipnot olsun.

Ses sabahları ilk çalıştırmada bariz belli oluyor. Gündüz geç çıkarsam yani motor dışardan ısınsa bile bile ses azalıyor. daha hafif geliyor. motor soğukken 2-3bin devire kadar gaz bas çek yaptığımda kesiliyor rölantiye düşerken devirle senkronize tekrar geliyor. motor sıcakken duymuyorum. Tam olarak nerden geldiğini anlayamıyorum sanki aşağıdan ama yukarıya kadar dağılarak gelen bi ses gibi.

Ses bana bi elektronik sesiymiş gibi geliyor. şöyle örnekleyebilirim bazı adaptörler cızıltı ile çalışır yanına yaklaşınca o sesi duyarsınız o ses gibi. Bu sesin artık elektronik bi parçayla ilgili olduğunu düşünüyorum. Marş motoru ya da şarj dinamosu olabilir mi diye düşünüyorum çünkü araba sabahları bi tık geç çalışıyor. akü yeni buji yeni. sesi anlatmaya çalıştım. umarım sesi videoda ayırt edebilirsiniz. video sabah ilk çalıştırmada rölanti yüksekken lpg kapalıyken çekildi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

50 tl lik özel ekipman lazım

https://www.n11.com/urun/vzn-ty-s01-tek-tarafli-stetoskop-siyah-2500302?magaza=lovely&gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwzNOaBhAcEiwAD7Tb6El_SW7Wu89ZHJfdRI3FKEM4CR4zRwFOMMoDrMvRsPJmQPaOOy4i9BoCLSUQAvD_BwE

netal göğüs ucu çıkarılacak hortumu ile parççalara değdirilecek, sesin kaynağı bulunacak

Görkem Karakaş yazdı:

4 tane farklı ford özel servisine götürdüm ses hakkında kimsenin bi fikri yok.

kapasınlar tükkanı limon da satmasınlar... müşteriye yazık

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

50 tl lik özel ekipman lazım

https://www.n11.com/urun/vzn-ty-s01-tek-tarafli-stetoskop-siyah-2500302?magaza=lovely&gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwzNOaBhAcEiwAD7Tb6El_SW7Wu89ZHJfdRI3FKEM4CR4zRwFOMMoDrMvRsPJmQPaOOy4i9BoCLSUQAvD_BwE

netal göğüs ucu çıkarılacak hortumu ile parççalara değdirilecek, sesin kaynağı bulunacak

kapasınlar tükkanı limon da satmasınlar... müşteriye yazık

Stetoskop gerçekten işe yarıyorsa alacağım abi. Artık başka bi çare aklıma gelmiyor canım sıkıldı iyice

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Görkem Karakaş yazdı:

Stetoskop gerçekten işe yarıyorsa alacağım abi. Artık başka bi çare aklıma gelmiyor canım sıkıldı iyice

basit bir boru da iş yapar da bu daha net ses tespiti için. temel mantık: tek tek parçaların üstüne boru yaslanır, ses hangisinden geliyor ise o parçada bariz şekilde duyulur. ustalar basit fizik kanunlarını mekaniği unuttu, elde bir obd cihazı, onun da nasıl kullanıldığın bilmeden geziyorlar

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Çağlar Bayur yazdı:

basit bir boru da iş yapar da bu daha net ses tespiti için. temel mantık: tek tek parçaların üstüne boru yaslanır, ses hangisinden geliyor ise o parçada bariz şekilde duyulur. ustalar basit fizik kanunlarını mekaniği unuttu, elde bir obd cihazı, onun da nasıl kullanıldığın bilmeden geziyorlar

Abi bahsettiğin tekniği aynı şekilde uygulayıp yine de hatalı tespit yapan usta tecrübe ettim 🤣 bana boşuna alternatör rulman i değiştirmişti 😀 ah bu ustalar

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Dün ışıklarda rölantide motor sıcakken arka cam rezistansını açtım. Rölanti oynadı kapattım. Tekrar açtım tekrar oynadı. Artık bu sorunun şarj dinamosu olduğuna eminim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...