İçeriğe Yönlendir

Ateş Kırmızı

Murat Sahın

Recommended Posts

İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Teklifi yapan kişi galerici. Yarın öğlene kadar golfün satışını ver, 210 bin lira vereyim, pazartesi gel, 340 bine egeayı al dedi. Konuşulan rakamlardan mütevellit güvenilir bir ticaret olmadığını düşünüp kabul ettim. 

Bütçe meselesini halledene kadar golfe bineceğim :) 

Kabul ettin mi etmedin mi o kısım karıştı

Takasta herzaman kaybedersin murat. Hep kasa kazanır. Egeayı havada kaparlar dediğin gibiyse yani dediği gibiyse. 

Yani öpecek ki yem atıyor bence. Ya arabayı çakacak ya rakamdan öpecek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Takas varsa satış aynı anda olur. İleri vadeli takas teklifi illaki bir takla var demek 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Kabul ettin mi etmedin mi o kısım karıştı

Takasta herzaman kaybedersin murat. Hep kasa kazanır. Egeayı havada kaparlar dediğin gibiyse yani dediği gibiyse. 

Yani öpecek ki yem atıyor bence. Ya arabayı çakacak ya rakamdan öpecek

Kabul etmedim abi. Güvenilir bulmadım.

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Takas varsa satış aynı anda olur. İleri vadeli takas teklifi illaki bir takla var demek 

Aynı anda takas olsa düşünülür. Halen riskli, yani bahsettiğim şartlarda ve fiyatlarda bir galerici takas teklif ediyorsa aracın gizli bir kusuru vardır. :) 

Kaldı ki dediğin gibi, eşzamanlı satış değil 1 gün bile olsa ileri vadeli takas teklif ediyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Senin araca müşteri bulmuş ona satacak, başka bir müşterinin aracını da sana satacak iki taraftan da ekstra kar edecek bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Sarı sitede fiyatlar abartı halini aldı, araç fiyatlarını kastetmiyorum, ilan vermek için ödenen ücretler. Haliyle başka platformlarda ilan verilmeye başlandı. Zeckrberg para itemiyor mesela ilan için :) Ancak işte sistem tam oturmadı. Bazı muadil siteler çok karmaşıkken bazılarında ise bilgi paylaşımı az. Ama mesela C.tesi bir galeriyi aradım bir araç için, bilgileri alınca aklıma yatmadı. Galerici de bunu anladı, buraya gelirseniz çok fazla alternatif aracımız var, hepsine ilan açamıyoruz dedi. Henüz gitmedim ama mesela ilanda 1 egea varken dükkanda 6 egea varmış.

az önce letgo’dan bir şey bakayım dedim. Uygulama çöp olmuş resmen. Adamlar bu ortamda kendilerini bitirmişler. Direkt sildim telefondan. Sarı siteye devam zorunlu olarak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

az önce letgo’dan bir şey bakayım dedim. Uygulama çöp olmuş resmen. Adamlar bu ortamda kendilerini bitirmişler. Direkt sildim telefondan. Sarı siteye devam zorunlu olarak

her kim ne yaptı ise 2022 yazını sağlam çıkaramadı letgo app

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

facebookta katlanır sandalye diye aratıyorum. Eski püskü koltuklar çıkıyor karşıma. Bu da çöp

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aha. Bu ne :) 

2D95F804-753C-4FDA-BE0B-86620DE190AE.jpeg

İlkay Başaran yazdı:

Yine mi bozuldu ateş kırmızı :crazy:

totem yapıyoruz. Az sabır :) 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

facebookta katlanır sandalye diye aratıyorum. Eski püskü koltuklar çıkıyor karşıma. Bu da çöp

istanbul 9km çapla arar seçeneği seçtim. Çıkan ilanlardan birine bakayım dedim. Kepez çıktı. Allam yaa. Yine sarı sitede buldum aradığımı. Bu adamlar parayı hakediyor gerçekten 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Facebook alt tabaka yatağı. Şehrin banliyöleri gibi. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Letgodan unutmadığım şey. "Hala Satılık mı? " gıcıklığına üst üste basıp göndereni var :D 

Gerçekten çöp olmuş bir ara baktım istediğimi bulamayınca sildim. Telefon batarya yazıyorum kumanda pili saat pili çıkartıyor. O kadar pislikler var ki  sümüklü peçetesini çekmiş ilan diye koymuş  :D 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Yine mi bozuldu ateş kırmızı :crazy:

1134373583_Adsz.jpg.af6b228f2b35aa25ceac738a9bf3966e.jpg

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben sileli 1 yıl olmuştur. Çoktandı düzgün çalışmıyordu. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aha. Bu ne :) 

2D95F804-753C-4FDA-BE0B-86620DE190AE.jpeg

totem yapıyoruz. Az sabır :) 

istanbul 9km çapla arar seçeneği seçtim. Çıkan ilanlardan birine bakayım dedim. Kepez çıktı. Allam yaa. Yine sarı sitede buldum aradığımı. Bu adamlar parayı hakediyor gerçekten 

Tamam işte antika koltuk bulmuşsun, daha ne arıyon? :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

1134373583_Adsz.jpg.af6b228f2b35aa25ceac738a9bf3966e.jpg

Ben sileli 1 yıl olmuştur. Çoktandı düzgün çalışmıyordu. 

Tamam işte antika koltuk bulmuşsun, daha ne arıyon? :) 

Hibrit koltuk arıyorum :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Sahın
(düzenlendi)

Dün aracın yağ bakımını yaptırdım. Yağ çubuğunu çektiğimde yarımın biraz altında görünüyordu, bakım yapıldı. Yağ olarak tamircim motul 2100 koyuyordu, daha kaliteli olsun deyip https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-10w40-motor-yagi-tam-sentetik-4l-9504 bu yağdan aldım. Her şey tamamlandı, aracı aldım, 10 km sonra park ettim. 2 saat sonra yağ çubuğunu çektim, yarım. Gittim tamirciye, baktı etti anlam veremedi. Sonra yağ çubuğunun dışındaki plastik borunun tipi ilgimi çekti, gösterip sordum. Boru daha önce kırılmış, tamir etmişler. Olması gereken borunun iki ucundan 5'er santim kesmişler, kauçuk bir borunun iki ucuna geçirmişler ve kelepçe ile sıkmışlar. Hatalı gösteriyor dedi. Değiştirdik, o plastiği, normale döndü. İşin garip yanı ise, bu plastik parça ve değişim için 50 lira para aldı tamirci. 50 liraya o iki kelepçe ve kauçuk boruyu almak mümkün değil. Bir şeyi neden yenisinden daha pahalıya tamir ederler, hadi ettiler, bu tamir neden yarım yamalak yapılır hiç anlamıyorum.

Netice olarak, orjinal ölçüde yağ çubuğu dış plastiği takılınca yağ çubuğunda gördüğümüz değer normale döndü. Kauçuk boruyu yarım santim civarı uzun kesmişler. O da yağ çubuğu tam yerine gelmediği için yanıltıcı oluyormuş. https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-golf-4-1-6-akl-motor-yag-olcum-cubuk-borusu Parça da bu. İki ucundan 5'er cm kalmış, ortasını kauçuk yapmışlar...

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Neyse ki renoda bu dertler yok. Ekranda görüküyor :seytan:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Neyse ki renoda bu dertler yok. Ekranda görüküyor :seytan:

Sensörlere güvenme, ben güvenmiyorum :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Sensörlere güvenme, ben güvenmiyorum :) 

Çubuk da var. Uşak bakıyor o işlere. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Sahın

Uzun zamandır rutin yağ değişimi hariç bir şey yapmıyordum. 

2 hafta önce bir tıkırtı başladı. Kontrol ettirdim, sol rot kolu eğri çıktı, ön amortisörlerin üst takozları ve viraj rotları da değişsin dediler. Yaptırdım.

Dün hafif bir gıcırtı başladı, gittikçe arttı, artık katlanılmaz noktaya geldi. Tekrar baktırdım, bu sefer de sağ rotil ve rot kolu sarmış. Değişsin dediler. Acil bir şey çıkmazsa yarında bunları yaptıracağım. Buraya kadar her şey normal, 22 yaşında araba, baya da km çeviriyorum. İlla bir şeyler bozulacak, yapılacak. Garip olan şey ise, dün gıcırtıdan içinde duramadığım arabayı akşam park ettim, sabah bindim işe gelirken, sanki dün gıcırdayan araba benimki değildi. En ufak ses yapmadan işe geldim. Dün neden sesten durulmuyordu içinde, bu gün neden en ufak ses yok hiç anlamadım açıkçası. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Uzun zamandır rutin yağ değişimi hariç bir şey yapmıyordum. 

2 hafta önce bir tıkırtı başladı. Kontrol ettirdim, sol rot kolu eğri çıktı, ön amortisörlerin üst takozları ve viraj rotları da değişsin dediler. Yaptırdım.

Dün hafif bir gıcırtı başladı, gittikçe arttı, artık katlanılmaz noktaya geldi. Tekrar baktırdım, bu sefer de sağ rotil ve rot kolu sarmış. Değişsin dediler. Acil bir şey çıkmazsa yarında bunları yaptıracağım. Buraya kadar her şey normal, 22 yaşında araba, baya da km çeviriyorum. İlla bir şeyler bozulacak, yapılacak. Garip olan şey ise, dün gıcırtıdan içinde duramadığım arabayı akşam park ettim, sabah bindim işe gelirken, sanki dün gıcırdayan araba benimki değildi. En ufak ses yapmadan işe geldim. Dün neden sesten durulmuyordu içinde, bu gün neden en ufak ses yok hiç anlamadım açıkçası. 

Hava durumu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Akbal yazdı:

Hava durumu?

Dün sıcaktı bugün serin. Sıcakta gıcır gıcır, serin havada tık yok.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Dün sıcaktı bugün serin. Sıcakta gıcır gıcır, serin havada tık yok.

Viraj lastikleri kroniktir bu arabada kasiste falan deli eder sıcak havada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Akbal yazdı:

Viraj lastikleri kroniktir bu arabada kasiste falan deli eder sıcak havada.

Yok durduğu yerde manevra yaparkende geliyordu. Viraj lastiklerinin çözümü wd40, onu çözeriz. Zaten rotçu arkadaşın dükkanın önüne yanaşmak için manevra yaparken seslendi rotil sarmış diye. Garip geldi, bir malzeme sarmışsa ve ses yapıyorsa teknik olarak o sesten kurtulmanın yegane yolu ilgili parçanın değişimi değil mi? 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Yok durduğu yerde manevra yaparkende geliyordu. Viraj lastiklerinin çözümü wd40, onu çözeriz. Zaten rotçu arkadaşın dükkanın önüne yanaşmak için manevra yaparken seslendi rotil sarmış diye. Garip geldi, bir malzeme sarmışsa ve ses yapıyorsa teknik olarak o sesten kurtulmanın yegane yolu ilgili parçanın değişimi değil mi? 

Belki sarmamıştır mecazendir.. Bujiler meme yapmış gibi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...