İçeriğe Yönlendir

Ateş Kırmızı

Murat Sahın

Recommended Posts

Sani Gerşon
Murat Sahın yazdı:

Dediğin gibi olsa ödüllü direksiyon focus direksiyonu değil fiyat direksiyonu olurdu. :fiuw:

Kaza esnasında koltukları kırılan, ncapta 3 yıldız alabilen arabanın her yanı teknoloji olsa ne olur, bildiğimiz tofaşın modernize hali hepsi bu :D 

Fiat iyi bi araba demedim ki ben. Benim dediğim bambaşka bi şeydi...

Bi de, Focus'un ödüllü direksiyonunun ödülünü görmemiz mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Farklı bir beklenti aslında, tam olarak tanımlamak güç.

anlatılmaz yaşanır, zira her beden farklıdır, his becerisi de farklıdır, en iyi ralli pilotlarında o his çokgelişmiş olarak geliyor, doğal bir beceri, sonradan edinilimiyor

Sani Gerşon yazdı:

yaşatalım , söz 44 km/h yii aşmıcam getir fiat ı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Sani Gerşon yazdı:

Fiat iyi araba konusunu size yazmadım, Ümit kardeşime latife ediyorum, yoksa beğendiğim lineayı alamadığım için golf aldım. Ne dediğinizi anladım, ama söylediğiniz şey benim söylediğime tezat oluşturmuyor. İzah edemiyorum hissiyat derken kastettiğim şeyi, yoksa yine söylüyorum, park ederken iki elle zor çevrilen direksiyonu kimse istemez. City modu şu yüzden sevmiyorum, bu otonom olarak yapılabiliyorken gidip bunun için ekstra bir düğme koymak ve yeni keşfedilmiş bir şeymiş gibi bunu pazarlamak çok anlamlı gelmiyor bana. B8 Passata city mode düğmesi yok, konforsuz mu şimdi B8? 

Ödül bende değil, https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/yeni-ford-fiesta-ya-altin-direksiyon-odulu_ID433350/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Murat Sahın yazdı:

Daha yeni piyasa sürülen arabaların ödül aldığı bi dünyadayız. Oscar filmleri bile 1 sene içinde değerlendilirilor. Bu ödüllere asla inanmıyorum.

Murat Sahın yazdı:

City modu şu yüzden sevmiyorum, bu otonom olarak yapılabiliyorken gidip bunun için ekstra bir düğme koymak ve yeni keşfedilmiş bir şeymiş gibi bunu pazarlamak çok anlamlı gelmiyor

Bu tabii ki saçma. 2007 model clio'mda vardı elektrikli direksiyon ve öyle tuşla falan pazarlanmadı. Bence de saçma. Aynı sistemi kullanan Renegade'te niye yok düğme de Egea'ya koymuş. Egea'yı bi şekil pazarlamanın derdindeler.

Neyse, amaaaan, sanki istediğimiz arabaları alabiliyoruz da, burda markaları çekiştiriyoruz :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

focus 3'te elektrikli direksiyon var

Elektrikli miymiş Focus 3'ün direksiyonu :terle: :D 

Elektrik desteğinin sesini hiç duymuyorum ben. 4 yıldır kullanıyorum :unsure2:

Babamda 2010 C-max var direksiyona dokundukça elektrik desteğinin sesi geliyo cııvv  ccııvv :D 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

anlatılmaz yaşanır, zira her beden farklıdır, his becerisi de farklıdır, en iyi ralli pilotlarında o his çokgelişmiş olarak geliyor, doğal bir beceri, sonradan edinilimiyor

Abi ben arabanın ne kadar tutunduğunu, sert virajladığımda nerede neresini bırakacağını Alman otomobillerinin bir çoğu ile, özellikle ford araçları ile çok net hissedebiliyorum. Ani frenlemede abs devreye girmeden önce pedaldaki baskıyı bir tık azaltmam gerektiğini hissedebiliyorum. Yolda su birikintisi varsa lastiğim sürükleniyor mu yoksa suya rağmen tutunuyor mu bunu direksiyonda çok net hissedebiliyorum. Müdürün astra J ile uzun yol yaptım kaç defa, focus kadar olmasa da benzer bir hissiyat vardı. Araba yolu bırakmadan bırakacağını söylüyor net şekilde. Bu benim hoşuma gidiyor çünkü ESP devreye girmeden ben müdahale edebiliyorum. Ama mesela egeada, corollada böyle bir hissiyat yok. Corolla ile toplantıya yetişmeye çalışırken viraja girdim, araç bırakıyor, esp toparlıyor, direksiyon düz yolda gider gibi bir hissiyat sunuyor. Bu kişisel olarak konforlu diye kabul görebilir, ama diğeri de hissiyatlı.

Alptuğ Özcan yazdı:

Elektrikli miymiş Focus 3'ün direksiyonu :terle: :D 

Elektrik desteğinin sesini hiç duymuyorum ben. 4 yıldır kullanıyorum :unsure2:

Babamda 2010 C-max var direksiyona dokundukça elektrik desteğinin sesi geliyo cııvv  ccııvv :D 

Arkadaşınki arıza yaptı, bende ordan biliyorum :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Aynı sistemi kullanan Renegade'te niye yok düğme de Egea'ya koymuş.

sebebi basit, bir de city düğmeysi koysa zaten havalanma eğilimide olan arka tarfı kimse tutamaz

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

Arkadaşınki arıza yaptı, bende ordan biliyorum :D 

Biraz daha dikkat edeyim bakayım :D

Focus 3'ün 0-20 km arası bir tık daha yumuşak olmasını tercih ederdim ama ben. Geri kalan hızlarda gayet memnunum

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Sani Gerşon yazdı:

Daha yeni piyasa sürülen arabaların ödül aldığı bi dünyadayız. Oscar filmleri bile 1 sene içinde değerlendilirilor. Bu ödüllere asla inanmıyorum.

Bu tabii ki saçma. 2007 model clio'mda vardı elektrikli direksiyon ve öyle tuşla falan pazarlanmadı. Bence de saçma. Aynı sistemi kullanan Renegade'te niye yok düğme de Egea'ya koymuş. Egea'yı bi şekil pazarlamanın derdindeler.

Neyse, amaaaan, sanki istediğimiz arabaları alabiliyoruz da, burda markaları çekiştiriyoruz :D 

E ama Sani dostum, test edip ödülü veriyorlar. 

İşte bak, bir noktada anlaştık. Araba dediğin hızına, koşullara göre ayarlar direksiyon sertliğini. Düğme koymak nedir :D 

Bence de alamıyoruz. Alamayız da böyle giderse. Eldekileri koruyabilmek bile başarı sayılacak yakında. Hint videoları vardı, fii tarihinden kalma hurdaları tamir edip edip biniyorlardı. Yavaş yavaş dönüşüyoruz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bazen arabayı güneşe yatırıyorum ki güneş patlamasından nasiplensin pilleri dolsun. Mühendislik açısından durum böyle. Başka soru? 

:ohooh:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kangoo ile focus 1.6 pistte aynı süreyi yapıyor ise hislerden bahsetmeyi kenara bırakıp pilotaj ve araçla bütünleşmeyi konuşun

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

İşte bak, bir noktada anlaştık. Araba dediğin hızına, koşullara göre ayarlar direksiyon sertliğini. Düğme koymak nedir :D 

City mod esp asr dalak ciğer ne ararsan var. :D :D :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bilgi olarak dursun City mod 50 kmh üzerinde devre dışı 😊

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Murat Sahın yazdı:

İçlerinden sadece focusun direksiyon hissiyatını daha çok beğeniyordum,

Murat Sahın yazdı:

Müdürün astra J ile uzun yol yaptım kaç defa, focus kadar olmasa da benzer bir hissiyat vardı.

Ben senin ne demek istediğini anlıyorum :) Bir kaç arabadan ve hatta senin arabadaki farklı motor tipine göre de örnekleme yapayım.

AKL ve AKL tabanlı BFQ (2002 ve üstü otomatik olanı ve 8V, elektronik gazlı,) vs direksiyon nedense 16V olan BCB motorda yoktu. AKL olanlar daha yumuşaktı, park ederken daha rahattı ama BCB nin direksiyonu daha sertti park ederken biraz zorlanırdım direksiyon derisi de bu yuzden soyulurdu senede bir boyardım. Her iki motor tipinde de belli bir hızdan sonra yoldan aynı tepkiyi alırdım. Yalnız 17 jant ve 215 45 17 lastikler ile yoldan aldığım tepkiler netleşti veya daha belirgin hale geldi. Direksiyonu çevirince dönmeyecekmiş hissi kayboldu.

Megane 2 de ise hakikaten çok cansız gelirdi uçacakmış gibi hissederdim güven vermezdi direksiyon bi garipti. Hafif çevirsen takla atacakmış gibi gelirdi, yolu hissettirmezdi (bu duyguyu nasıl anlatırım bilmiyorum :)).

Bassat B6 da direksiyonu çevirince sanki teker benim direksiyonu çevirmemden önce dönüyormuş hissi vardı. Elektrikli direksiyondu, hızlanınca sertleşirdi ama böyle garip bir his vardı.

Astra J de iki tip direksiyon var, alt donanımlar hidrolik, üst donanımlarda elektrik destekli. Sadece donanımdan bağımsız olarak OPC de (VW nin R Line si, GTI vs, örnekleyeyim) hidrolik direksiyon var diye biliyorum. Yoldaki tepkilerin daha net olması açısından mıdır bilmiyorum yanı ben OPC ile aynı direksiyona sahibim :) Astra J in tepkileri gerçekten net. Sanki direksiyonu çevirirken yolu ben tutuyormuşum da araba dönüyormuş gibi geliyor. Belki jant lastiğin de etkisi büyüktür bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Akbal yazdı:

Astra J de iki tip direksiyon var, alt donanımlar hidrolik, üst donanımlarda elektrik destekli. Sadece donanımdan bağımsız olarak OPC de (VW nin R Line si, GTI vs, örnekleyeyim) hidrolik direksiyon var diye biliyorum. Yoldaki tepkilerin daha net olması açısından mıdır bilmiyorum yanı ben OPC ile aynı direksiyona sahibim :) Astra J in tepkileri gerçekten net. Sanki direksiyonu çevirirken yolu ben tutuyormuşum da araba dönüyormuş gibi geliyor. Belki jant lastiğin de etkisi büyüktür bilmiyorum.

Bende elektrikli direksiyon var, hissiyatı oldukça iyi, çokça ford sahibi olmuş biri olarak garipsemedim hatta hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hissiyat denen nane yön tekerinin sağa sola vs anlarında sürücüye hissettirdiği direksiyon simidindeki karşıt güç. Bunu her araç hissettirmez. Araç ne kadar modern direksiyon sistemine sahip ise sürücü o kadar az direksiyon ile debelleşir. Şey gibi aslında. Ford gokart aracı gibi diğerleri pc direksiyonu gibi. Sürüş dinamiği iyi olan birisi için his duygu aşk meşk hikaye. Tabi ki F1 aracı değilse altındaki. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Kangoo ile focus 1.6 pistte aynı süreyi yapıyor ise hislerden bahsetmeyi kenara bırakıp pilotaj ve araçla bütünleşmeyi konuşun

Aynı kişi kullanırsa aynı süre fizik kurallarına aykırı.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Metin Uzunoğlu yazdı:

Aynı kişi kullanırsa aynı süre fizik kurallarına aykırı.

Değil işte. Dışarıdan görülen yanıltıcı oluyor

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Değil işte. Dışarıdan görülen yanıltıcı oluyor

Araç yüksekliği geometrik olarak etkili olmuyor yani... o zaman ha f1 ha kango?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

F1 ile focus yürüyor mu beraber? Kangoo ağırlık merkezi focustan aşağıda. Frenleri daha iyi. 

100-0 38 metre araç. Pek arkasından gitmeyin tavsiyem olur.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Servet Aydın yazdı:

Hissiyat denen nane yön tekerinin sağa sola vs anlarında sürücüye hissettirdiği direksiyon simidindeki karşıt güç. Bunu her araç hissettirmez. Araç ne kadar modern direksiyon sistemine sahip ise sürücü o kadar az direksiyon ile debelleşir. Şey gibi aslında. Ford gokart aracı gibi diğerleri pc direksiyonu gibi. Sürüş dinamiği iyi olan birisi için his duygu aşk meşk hikaye. Tabi ki F1 aracı değilse altındaki. 

Abi Getz direksiyonu ile Fiesta nın karşılaştırıyorum. İkisi de epey zıt örnek. Aynı viraja getz ile girerken direksiyonu 30 derece çeviriyorsun, fiesta ile 20 derece, misal. Çevirirken kuvvetler ve his de farklı. Lastik , direksiyon sistemi ,jantlar, ön takım , arka süspansiyon tümü bütün halinde sana güven veya güvensizlik verebiliyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Abi Getz direksiyonu ile Fiesta nın karşılaştırıyorum. İkisi de epey zıt örnek. Aynı viraja getz ile girerken direksiyonu 30 derece çeviriyorsun, fiesta ile 20 derece, misal. Çevirirken kuvvetler ve his de farklı. Lastik , direksiyon sistemi ,jantlar, ön takım , arka süspansiyon tümü bütün halinde sana güven veya güvensizlik verebiliyor. 

gaz fren pedalları da farklı olsa gerek

Direksiyon ile değişik ilişkiler içinde ne çok insan varmış. Benimki bana bir şeyler söylemeye çalışıyorsa da ben anlamıyorum. Platonik takılıyor galiba :) 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

gaz fren pedalları da farklı olsa gerek

Direksiyon ile değişik ilişkiler içinde ne çok insan varmış. Benimki bana bir şeyler söylemeye çalışıyorsa da ben anlamıyorum. Platonik takılıyor galiba :) 

Tabletle ,cereyanla falan olmaz bu iş, otomobil aşktır. :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Şimdiki çoğu arabayı limitlerinde kullanmaya çoğu insanın limitleri zorlanır.

Bu laf düzgün yaz bunu :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...