Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Otomatik klimanın iç sıcaklık sensörü olabilir mi? Mantıken olmaması gerekir ama olur mu olur yani Oğuzkan Erışık yazdı: Arabayı bırakcan abi 😀 Sonra ordan çubuğa ışınlanacaz mı? Metin Akbal yazdı: Ya bi dur yaa Öyle pat diye söylenir mi Vay arkadaş, bende bekliyorum söyleyecek diye Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Abi sabah ilk çalıştırmada, yani halen benzinle çalışıyorken çok mutsuz çalışıyor araba, böyle düzensiz çalışıyor, tekliyor falan. Almadan önce sabah baskın yap, soğuk marş yap demiştim sana.. Yapmadın mı ? Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Mantıken olmaması gerekir ama olur mu olur yani Sonra ordan çubuğa ışınlanacaz mı? Vay arkadaş, bende bekliyorum söyleyecek diye Kiralık röno var 😅 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Almadan önce sabah baskın yap, soğuk marş yap demiştim sana.. Yapmadın mı ? Bunu focus için konuşmuştuk. Focus o kadar kötü çıktı ki sabah nasıl çalıştığı ehemmiyetini kaybetti. Ama çözümü bulduk, hava akışmetre bozuk, sorun etmiyorum, değişir düzelir. Sabah baskına gidemedim, daha doğrusu gittimde anlamlı olmadı, kapalı garajdaydı, hava da iyiydi. Normal çalışıyordu. Oğuzkan Erışık yazdı: Kiralık röno var 😅 Niye hep ben zararlı çıkıyom lem? 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Bu sefer toplayıp satma.. Kullan biraz Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu sefer toplayıp satma.. Kullan biraz Satmam, tam ihtiyaçlarımı karşılıyor abi En az 2 yıl birlkteyiz. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Benim bug’ım belli. 2 sene içinde kaşınmaya başlıyorum. S cross için zor tutuyorum kendimi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sürmeli yazdı: 2 yıl uzun bence Bence de Ama para yok, mecburi birliktelik bizimki. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Niye hep ben zararlı çıkıyom lem? Tamir ücretini konuşmadık henüz. Ya da konuştuk ben mi hatırlamıyorum 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Tamir ücretini konuşmadık henüz. Ya da konuştuk ben mi hatırlamıyorum Senin numarada telefon dolandırıcılık ihtimali diye uyarı veriyor 5 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Senin numarada telefon dolandırıcılık ihtimali diye uyarı veriyor Aşkolsun abi. Evde bebe belik taş mı kemirsin 😅 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Evet arkadaşlar, bildiğimiz kırmızı renkte, hb, 2001 model manuel vitesli araç ile araç arayışımı sonlandırdım. 258 bin km'de, beyin ile gösterge verileri tutuyor. Araç motor mekanik olarak hem kurumsal ekspertiz hem de tamirci tarafından çok beğenildi. Alır almaz gidip triger seti, yağ, antifiriz, termostat vb. bakımlarını yaptırdım.4-5 bin tl kadar hasar kaydı var. Bir parça değişen, 6 parça boya, bir parçada da avuç içi kadar lokal boya var(mış) ama 2001 model olunca bunlara takılmıyorum tabiki. Tiyo vereyim, dijital klima, otomatik kararan dikiz aynası, orjinal alaşım jant ve isofix var, hız sabitleyici yok. Bilin bakalım ne aldım Yapılanlar; Triger geçmişi bilinmiyordu, set olarak değişti. Yağ ve filtreler değişti. Termostat ve antifriz değişti. Genel kontroller sağlandı. Yapılacaklar; Kapı switchleri kontrol edilecek. Makus talihim yine tekerrür etti, kapı açılınca çalışan aydınlatma sol iki kapıyı algılamıyor. Tavan döşemesi yapılacak. Direksiyon kaplaması yapılacak. Parça boyalı olan kaput güzelce boyanacak ve ayar yapılacak. Bu sefer çok işi olan bir araç tercih etmedim, vakit konusunda sıkıntım var. Yapılanlara ilave edelim; Hava akışmetre değişti. Orjinal parça kullanıldı, sorun bitti. Yapılacaklara ilave edelim; LPG ayarı yapılacak Fren balataları değişecek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Hava akışmetre değişti. Orjinal parça kullanıldı, sorun bitti. soğukken marştan sonra benzinde rölanti düzensizdi, ısınıp lgp ye geçince düzeliyordu değil mi? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: soğukken marştan sonra benzinde rölanti düzensizdi, ısınıp lgp ye geçince düzeliyordu değil mi? Abi ustanın tespitleri (ben ilk kez bu bloğa sahip bir araca bindiğim için fark etmedim bazı şeyleri) devirlenmede isteksizlik, rölantide hafiften al-ver yapması, Benim tespitlerim; soğukken yarım marş ile çalışıp bir türlü rölanti düzenleyememe, ısınınca lpg yada benzin fark etmeksizin sorun düzeliyordu, aracı direk lpg ile çalıştırdığımda rölanti ile ilgili sorun %50 oranında düzeliyordu. Bu arada, akışmetrenin fişini çektiğinde bu gün sabah ilk marşta rölanti düzgündü. Şimdi sabah ilk marş hariç her şeyi denedik, sorun yok. LPG ayarına gideceğim yarın. Sadece soğuk motor ilk marşta ne yapacak onu bilmiyoruz, zaten usta çıkan parçayı verdi, "bu sende dursun, sanmıyorum ama sorun devam ederse bunu geri takarız, diğerini iade ederiz, ama benim ecu üzerinden okuyabildiğim tüm değerler stabil ve doğru, bence sabah ta sorun olmayacak" dedi. Bakalım, ama araba önceki haline göre belirgin şekilde güzel devirleniyor, alver bitti, sesi çok daha düzgün geliyor falan. Bu arada boğaz kelebeği adaptasyonu da yapıldı. Bakalım, aslında araba iyice soğumuştur, 2 saattir soğukta yatıyor ama hava da soğuk, sabah bakacağım artık Yarın sabah saat 9 için sözleştik, fren balatalarım bitikmiş, değişecek, ondan sonra kapı switchleri için kilitçiye gideceğim, ordan sonra da şaşmaza gaz ayarı yaptırmaya gideceğim. 24 Ekim 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 gizli birşeyleri vardır belki bilinmez, normalde soğuk motorda maf bilgisini okumaz , yani tam tersi olmalı idi, soğukken iyi gaz yiyen motor ısnınca kararsızlaşmalı derdim. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Çağlar Bayur yazdı: gizli birşeyleri vardır belki bilinmez, normalde soğuk motorda maf bilgisini okumaz , yani tam tersi olmalı idi, soğukken iyi gaz yiyen motor ısnınca kararsızlaşmalı derdim. Bakalım, 6 belirtinin 5 tanesi kayboldu, kalan bir tanesini de sabah test edeceğim Murat Sahın yazdı: Bakalım, 6 belirtinin 5 tanesi kayboldu, kalan bir tanesini de sabah test edeceğim 3 saattir soğukta yatıyor araba, sence gidip deneyim mi? Tam olarak soğumuş mudur? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Ekim 2022 Yazar Paylaş 25 Ekim 2022 Çağlar Bayur yazdı: gizli birşeyleri vardır belki bilinmez, normalde soğuk motorda maf bilgisini okumaz , yani tam tersi olmalı idi, soğukken iyi gaz yiyen motor ısnınca kararsızlaşmalı derdim. Genel olarak haklı çıkman işime geliyor ama bu sefer haklı çıkman hiç hoşuma gitmedi abi 😁 Fren balataları değişiyor. Sonra sabah ilk çalıştırmada yaptığı rölanti bozukluğu için emme manifold oringleri değişecek. 1 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Ekim 2022 Yazar Paylaş 25 Ekim 2022 Emme manifoldu oringleri yok gibi bir durumdaymış. Değiştirildi. Üzerine gaz ayarına gittim, regülatör bozuk diyafram patlak çıktı, gazda benzinde stop edilmişken falan hep emme manifolduna gaz kaciriyormus o değişti. Ayarları yapıldı. Bir bulgu daha var, benzin enjektörlerinin oringlerinde hava kaçağı tespit etti LPG ustam. Çok az miktarda kaçak var, sabah dene düzelmiş ise ellemeyin, yok yine sorun varsa enjektör oringlerini değiştirin dedi. Bakalım, Sabah ola hayrola... @Çağlar Bayur bu sefer yanilsaydin da araba sabah düzgün calissaydi olmaz mıydı 😅 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ekim 2022 Paylaş 25 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Emme manifoldu oringleri yok gibi bir durumdaymış. Değiştirildi. Üzerine gaz ayarına gittim, regülatör bozuk diyafram patlak çıktı, gazda benzinde stop edilmişken falan hep emme manifolduna gaz kaciriyormus o değişti. Bu da bozabilir rolantiyi, Metin hoca görse ilk bunu derdi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Ekim 2022 Yazar Paylaş 25 Ekim 2022 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Bu da bozabilir rolantiyi, Metin hoca görse ilk bunu derdi Umarım bundandır abi, çok sıkıldım. İşin para kısmı değil de sorunun bulunamıyor olması çok kötü. Gerçi usta ısınınca parçalar genleşiyor, oringler boşluğu büyük oranda kapatır, soğukken daha belirgin oluyor bunlarda dedi. Birde bunu kanıtlayamam ama benim görüşüm, bu araç gazı ve benzini birlikte veriyor yanma odasına, boğuluyor dedi. LPG ustasına gidince durumu anlattım, kontrol etti ve evet öyle bir sorun var dedi. Ufaktan emme manifolduna gaz vermeye devam ediyormuş. 1-2 saatlik parklarda anlamazsın pek ama uzun süre yatınca emmeyle hava filtre kazanı arasını doldurur gazla, araba düzensiz çalışır, sonra normale döner dedi. Hakikaten de öyle bir sorunumuz var tam olarak. Şu ana kadar kontrol edilenler; -Contada subaplarda sorun yok. Subapları nasıl teşhis ettin diye sordum, yarım marşla çalışıyor, tekleme performans düşüklüğü yok arabanda, senin arabanda alver var rölanti tutmuyor, ama tekleme yapmıyor dedi. -Akışmetre sıfır orjinal takıldı, çözülmedi. -Bujiler kablolar ve bobin iyiymiş. -Emme manifold oringleri değişti. -Boğaz kelebeği temizlendi, adaptasoynu yapıldı. Ustaya boğaz kelebeği bozuk olabilir mi dedim, adaptasyonu gayet güzel oluyor, kendini kuruyor sesini dinliyorum, sağlam ded. -Regülatör değişti. Yarın yine kötü çalışırsa ne yapacağım bilmiyorum artık... Metin Akbal yazdı: Double teyp tak daha ucuza gelir 😅 Buldum, 150 tl, orjinal çıkma, hatta aldım ve kargodan doğru şey çıktı 25 Ekim 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Ekim 2022 Paylaş 25 Ekim 2022 ankara'da akif tezel'e git bence. sadece ayar yapar ama sorunların neden kaynaklandığını nokta atışı söyler, lpc ustasına gönderir. nedense kendi tamir yapmıyor. sadece tespit ve ayar Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Ekim 2022 Yazar Paylaş 25 Ekim 2022 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: ankara'da akif tezel'e git bence. sadece ayar yapar ama sorunların neden kaynaklandığını nokta atışı söyler, lpc ustasına gönderir. nedense kendi tamir yapmıyor. sadece tespit ve ayar Google da bile bulamadım Biraz daha detay rica etsem? Buldum, ama LPG'ciymiş. LPG ustam var, o kısımdaki sorun giderildi, saçma sapan bir şey çıkacak bu soru ama ne çıkacak onu bilmiyorum. Bu arada arıza araç lpgye geçtiğinde kayboluyor. YAni benzindeyken sorun var 25 Ekim 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Ekim 2022 Paylaş 25 Ekim 2022 Murat Sahın yazdı: Buldum, 150 tl, orjinal çıkma, hatta aldım ve kargodan doğru şey çıktı RCD 200 mu yoksa 😍 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Ekim 2022 Yazar Paylaş 25 Ekim 2022 Metin Akbal yazdı: RCD 200 mu yoksa 😍 2750tl dediler. sonucu da bilmiyorum, sony teybimi taktım, radyo canavar oldu 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts