Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Doğan Arşiray yazdı: ve akıllı vidayı Oun uzunları a varmış.. geçen gün 15 santimliğini gördüm.. Adam tamponu direk şasiye bağlamış Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Geçmiş olsun, ya çok basit çıkar ya da şanzıman bile değişebilir yazmıştım. Honda'da garip işler oluyor. Aynen dediginiz gibi. Ayni model LPG olmayan otomatiklerde problem olmadigi konusuluyor. Hatta CVT nin farkli modelleri kullanildigi iddia ediliyor, hic arastiramadim, bir ara spec'lere bakacagim. Simdilik ikame Grandland (eski kasa oldugu icin X) ile flort ediyorum :-) Ali Cihangiroğlu yazdı: edc evet, bendeki değil çünki edc değil, benimki en sağlam dct lerden, ama tadacak tabii fakat basitçe halledilecek, hatta ben bile yaparım çok basit yapısı var Ben 8 sene iki farkli Renault Florasan'da EDC kullandim, toplamda 100K yaptik, hic problem cikarmadi, sanki secme sansim olsa Honda CVT degil de Florasan EDC derim gibi :-) Çağlar Bayur yazdı: 135bin de kaldım ben komple şanzıman mı? sade tork konv. mü? Abi ikisi birden diyecegim ama ne yalan soyleyeyim, sirket araci ve Honda biz oduyoruz diyince hic sorgulamadim. Cikacak evragi burada paylasacagim ama. 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Ekim 2022 Paylaş 24 Ekim 2022 Doğan Arşiray yazdı: ve akıllı vidayı Ona da akıllı takan mı var Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: tork konvertörü bozulmaz ki. En fazla yıla bağlı yağ kaçırır. araba garantili olmasa ve servis bakımlı olsa muhtemelen şöyle derlerdi; şanzıman değişecek. 135 bin lira. Ama iyi niyet garantsinden size 20.000 lira olur. Acikcasi bilemiyorum, konusmamizda lafi gectigi icin sizlerle paylastim. Araba benim olsa ve garanti bitiminde bu durumla karsilassam yikilirdim sanirim. 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 25 Ekim 2022 Paylaş 25 Ekim 2022 Bu konu açılınca sorguladım şirkette 30 civarı lpg'li civic var Şirket için kiralanan civic eco elegance araçlardan birtanesi 1000 km'de yolda kalmış.Şanzıman komple değişmiş geri gelmiş. Bir tanesinin lpg göstergesi bozulmuş, bir diğeri basit ama sol stop kesmiş çok erken gibi. Güncel bakım rakamı 2300 tl, 10.000 bakımı.Detayda neler var bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Ekim 2022 Paylaş 25 Ekim 2022 Mert Gülkokan yazdı: ooo demek ki lpg li cvtlerde sorun var benim aklıma takılan neden 2 farklı cvt kullandı bu adamlar 2 motor temelde aynı ama aralarında güç ve tork farkı var böylede olunca lpgli civice daha az maliyetli eski tip cvt takıldı ben bu şekilde düşünüyorum güç ve tork farkından dolayı farklı şanzıman kullanılmış olabilir. Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Güncel bakım rakamı 2300 tl, 10.000 bakımı.Detayda neler var bilemiyorum. şirket arabasıysa 2300 sadede yağ ve yağ filtresidir sadece. Bakmak lazım. Honda servisleri bakımda çok pahalı Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 26 Ekim 2022 Yazar Paylaş 26 Ekim 2022 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Bu konu açılınca sorguladım şirkette 30 civarı lpg'li civic var Şirket için kiralanan civic eco elegance araçlardan birtanesi 1000 km'de yolda kalmış.Şanzıman komple değişmiş geri gelmiş. Bir tanesinin lpg göstergesi bozulmuş, bir diğeri basit ama sol stop kesmiş çok erken gibi. Güncel bakım rakamı 2300 tl, 10.000 bakımı.Detayda neler var bilemiyorum. Ogulcan Bey, FE1 kasa mi bu civicler acaba? Eger oyleyse bu arizanin munferit olabilecegi konusunda umutlanacagim. Ümit Türk yazdı: Çözülmedi mi halen? Parca (sanziman) bekliyor servis, bagli oldugu Belcika'da bile yokmus; artik herhalde Japonya'dan mi gelecek bilemiyorum, Zeplin'den gelen arac 30 gunluk, sonrasinda muhtemelen uzayatacaklar. Daha once ayni aracin surucu cami kapi icindeki plastik parcasini iki hafta bekledigim icin, 1 ayda parcayi getirebileceklerinden supheliyim. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Gökhan Tuna yazdı: Ogulcan Bey, FE1 kasa mi bu civicler acaba? Eger oyleyse bu arizanin munferit olabilecegi konusunda umutlanacagim. Parca (sanziman) bekliyor servis, bagli oldugu Belcika'da bile yokmus; artik herhalde Japonya'dan mi gelecek bilemiyorum, Zeplin'den gelen arac 30 gunluk, sonrasinda muhtemelen uzayatacaklar. Daha once ayni aracin surucu cami kapi icindeki plastik parcasini iki hafta bekledigim icin, 1 ayda parcayi getirebileceklerinden supheliyim. Gökhan bey, hepsi FE1 kasa. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Gökhan Tuna yazdı: Ogulcan Bey, FE1 kasa mi bu civicler acaba? Eger oyleyse bu arizanin munferit olabilecegi konusunda umutlanacagim. Parca (sanziman) bekliyor servis, bagli oldugu Belcika'da bile yokmus; artik herhalde Japonya'dan mi gelecek bilemiyorum, Zeplin'den gelen arac 30 gunluk, sonrasinda muhtemelen uzayatacaklar. Daha once ayni aracin surucu cami kapi icindeki plastik parcasini iki hafta bekledigim icin, 1 ayda parcayi getirebileceklerinden supheliyim. Ben ona inanmıyorum. Sırf müşteri sıkıştırmasın diye diyorlar bence. Yedek parça belçika’da bile yok. Uzayda mı nerede? Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 26 Ekim 2022 Yazar Paylaş 26 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben ona inanmıyorum. Sırf müşteri sıkıştırmasın diye diyorlar bence. Yedek parça belçika’da bile yok. Uzayda mı nerede? Uzayda olsa daha cabuk gelir diye dusunuyorum, hemen marmara denizine inis yapar, atmosferde yanmadan, servis oradan alip takar :-) Saka bir yana haklilik payiniz olabilir kesinlikle. Ben artik Iron Man filmindeki teknolojiyi bekliyorum, sanziman bozuldugu anda dunya yorungesindeki Honda deposundan sanziman gelecek, degisecek kendiliginden :-) (bkz: Iron Man Hulk Buster) Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Gökhan bey, hepsi FE1 kasa. Acikcasi sevindim, olay %3 ihtimal gibi bir seviyeye indigi icin :-), tesekkurler. 1 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Gökhan Tuna yazdı: Ben artik Iron Man filmindeki teknolojiyi bekliyorum, sanziman bozuldugu anda dunya yorungesindeki Honda deposundan sanziman gelecek, degisecek kendiliginden :-) (bkz: Iron Man Hulk Buster) Durun, adamlar turboyu daha yeni keşfetti . 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 İlkay Başaran yazdı: Mack şaftı değişmeye benzemez bu :P Yücel le Hallo ya sor onu, nasıl becerdilerse test sürüşünde arkada lowbed tapa gaz gidiyorum aha bir baktım şaft çıkmış şanzımandan yavaşlıyorum, asıldım dorse frenine tabii, neyseki dorsede 10 a 10 kalas vardıda kaktırıp yerine soktuydum, full gaz devam, tabii testimi geçemedi atölyeyi boyladı 1 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben ona inanmıyorum. Sırf müşteri sıkıştırmasın diye diyorlar bence. Yedek parça belçika’da bile yok. Uzayda mı nerede? Bence üretime verilen parçalar ile yedek parçalar farklı. Şanzıman tabiki vardır fabrikada ama banttan alıp bayiye göndermezler. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 26 Ekim 2022 Yazar Paylaş 26 Ekim 2022 Tamer Topaç yazdı: Durun, adamlar turboyu daha yeni keşfetti . Hayal ediyorum, napalim umut fakirin ekmegi Tamer Bey :-) 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Gökhan bey, hepsi FE1 kasa. FC5 efsane kasa olur eğer bu iş daha da büyürse. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Erdem Doğan yazdı: Bence üretime verilen parçalar ile yedek parçalar farklı. Şanzıman tabiki vardır fabrikada ama banttan alıp bayiye göndermezler. tabi. Ama yine de bir çok kazalı darbeli araba da oluyor. Hiç mi kimse istemedi aynı şanzımandan şimdiye kadar. Bu parçalar çoktan depolanmıştır bile. Yıllar içinde eritilir yani. Bence tabi 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Ekim 2022 Paylaş 27 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: tabi. Ama yine de bir çok kazalı darbeli araba da oluyor. Hiç mi kimse istemedi aynı şanzımandan şimdiye kadar. Bu parçalar çoktan depolanmıştır bile. Yıllar içinde eritilir yani. Bence tabi Yaklaşık 8.5 sene önce babamın corollayla ufak bir kaza geçirdik. 2013 eylülde çıkan kasayla 2014 ocak veya şubatta. Kapı ve ön çamurluk değişti diğer parçalar boyandı. O zaman değişecek parçalardan biri yoktu, bekledik 10 gün kadar. Sonra 2016 da kasa makyaj yedi, test araçlarından sonra gelen ilk araçlardan birini aldık. Aksesuarlar var, kataloglar basılmış fiyat belli ama ürün yok 😄 Yine bekledik.. Şahsi görüşüm araç çıktıktan sonra 1 sene parça sıkıntısı muhtemel. Sonrasında da bazı parçalar (davlumbaz, muhafaza vs) yine geç tedarik edilebiliyor. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 28 Ekim 2022 Yazar Paylaş 28 Ekim 2022 Kiymetli Arkadaslar, Az once servis aradi, Belcika'da olmayan sanziman bulunmus, her nasil olduysa, bir aksilik olmazsa pazartesi gunu arabayi teslim alacagim. 4 2 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Gökhan Tuna yazdı: Kiymetli Arkadaslar, Az once servis aradi, Belcika'da olmayan sanziman bulunmus, her nasil olduysa, bir aksilik olmazsa pazartesi gunu arabayi teslim alacagim. Ya sorunu şanzuman değişmeden hallettilerse ve size şanzıman değişti denildiyse nasıl anlaşılır? Veya çıkma şanzıman? 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Emrah Altun yazdı: Ya sorunu şanzuman değişmeden hallettilerse ve size şanzıman değişti denildiyse nasıl anlaşılır? Veya çıkma şanzıman? Çıkma takamaz. Şanzıman değişmeden değişti de diyemez. Sonuçta bunların evrakı kaydı olacak. ama yine dediğimiz oldu sanırım. Sırf zaman kazanmak için parça dünyada yok plütondan getireceğiz ayağı yapıyorlar geçmiş olsun bu arada. Umarım şanzımandaki hatayı modifiye ederek yedek parça üretmişlerdir 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Mert Gülkokan yazdı: ben olsam eski şanzımanı gösterin derim birde arızanın tam detayını isterim Yok bence eski sanzimani isteyelim. Evde biraz kurcalar arizaya bakariz Garantiden yapiyor adamlar. Sana neden eski parcayi göstersin? Ha isterse gösterir ama yapmadigi islemi de yaptik demezler. Servis kayitlari olacak. Parcalarin seri numarasi var. Parcalarin arac sase no üzerine siparisi var, servise giris kaydi var. Adam fabrikadan senin adina sanziman alacak ama senin aracina takmayacak. Yok bide parayla satsin o sanzimani Adama harakiri yaparlar 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Erdem Doğan yazdı: Yok bence eski sanzimani isteyelim. Evde biraz kurcalar arizaya bakariz Garantiden yapiyor adamlar. Sana neden eski parcayi göstersin? Ha isterse gösterir ama yapmadigi islemi de yaptik demezler. Servis kayitlari olacak. Parcalarin seri numarasi var. Parcalarin arac sase no üzerine siparisi var, servise giris kaydi var. Adam fabrikadan senin adina sanziman alacak ama senin aracina takmayacak. Yok bide parayla satsin o sanzimani Adama harakiri yaparlar Aynen. İleride bu süreç mahkemeye taşındığında değişmeyen şanzımana değiştik dedikleri ortaya çıkarsa külliyen duman olurlar. Bunu kimse göze almaz. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Mert Gülkokan yazdı: vw yetkili servisi yan sanayi radyatör hortumu taktığından beri kimseye güvenim yok VW servisleri icin normal bir hareket. Sanayi daha güvenilir 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ekim 2022 Paylaş 28 Ekim 2022 Erdem Doğan yazdı: VW servisleri icin normal bir hareket. Sanayi daha güvenilir mesafeye güvenion tabii dimi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts