Gencay Bengli 16 Ekim 2022 Paylaş 16 Ekim 2022 (düzenlendi) Ofisten başka birisine daha aldırmış olduğum goodyear vector 4 sezon gen 3 model lastiklerde birşey dikkatimizi çekti. Ön lastiklerle arka lastiklerde desen farklı. Şöyleki ön lastiklerde karlı zemine tutunmayı sağlayacak olan zigzag desenler arka lastiklerde yok. Ya da bize öyle geliyor. Lastik görsellerini ekte paylaşıyorum. Böyle birşey olabilir mi ? 16 Ekim 2022 tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2022 Paylaş 16 Ekim 2022 foto açıları farklı çok far edilemiyor? Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 16 Ekim 2022 Yazar Paylaş 16 Ekim 2022 Ben daha düzgün bir foto ile geleyim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2022 Paylaş 16 Ekim 2022 Gencay Bengli yazdı: Ben daha düzgün bir foto ile geleyim. bir de lastiklerin üstünde üretim yerleri aynı olarak yazıyor mu ona bakılmalı Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 16 Ekim 2022 Yazar Paylaş 16 Ekim 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bir de lastiklerin üstünde üretim yerleri aynı olarak yazıyor mu ona bakılmalı Diğer araca lastikçi takarken bunları öne takalım, diye söyleyip zigzaglı olanları öne taktırmış. Ben ihtimal veremedim. Olaki lastik patladı gidip alırken modeli der geçersin. 16 Ekim 2022 tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 16 Ekim 2022 Paylaş 16 Ekim 2022 baska farklarda var.. bir tek bir cift olan digerinde yok.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2022 Paylaş 16 Ekim 2022 Gencay Bengli yazdı: Diğer araca lastikçi takarken bunları öne takalım, diye söyleyip zigzaglı olanları öne taktırmış. Ben ihtimal veremedim. Olaki lastik patladı gidip alırken modeli der geçersin. bazen aynı marka model lastikte desen değişir üretimde, ayncak 4ü de aynı takılır, lastikçi elindekinden bir takım çıkarmış o zaman Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 16 Ekim 2022 Yazar Paylaş 16 Ekim 2022 Çağlar Bayur yazdı: bazen aynı marka model lastikte desen değişir üretimde, ayncak 4ü de aynı takılır, lastikçi elindekinden bir takım çıkarmış o zaman Aynı durum bende de var Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 16 Ekim 2022 Paylaş 16 Ekim 2022 Sanırım 4 mevsim olduğu için bahsettiğiniz zigzag desenler kışlık lastikler kadar yok. Biraz da random giden bir deseni var. E90 aracımda kullanmıştım. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 16 Ekim 2022 Yazar Paylaş 16 Ekim 2022 Bu lastiklerde gen 2 , gen 3 diye ayrım var, ben son versiyonu olan gen 3 almıştım. Çevrendekilere de gen 3 aldırdım. Yarın gündüz gözü bir daha inceleyeceğim Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 17 Ekim 2022 Paylaş 17 Ekim 2022 (düzenlendi) Gencay Bengli yazdı: Bu lastiklerde gen 2 , gen 3 diye ayrım var, ben son versiyonu olan gen 3 almıştım. Çevrendekilere de gen 3 aldırdım. Yarın gündüz gözü bir daha inceleyeceğim Pirelli Snow Control 3' lerde 3 farklı desen var (Kimisi zigzaglı, kimisi de düz desenli). Bunlar, üretim tarihleri, üreten ülke ve üretilen bölgeye göre değişebiliyor. Klimasız Golfler, CC' li ama manuel cam açmalı Focusların bir ara ülkemize gelmesi gibi. 17 Ekim 2022 tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2022 Paylaş 17 Ekim 2022 Muhtemelen farklı ülke üretimleridir. Yorum bağlantısı
Çözüm Gencay Bengli 19 Ekim 2022 Yazar Çözüm Paylaş 19 Ekim 2022 (düzenlendi) Değerli arkadaşlarım konuyu Goodyear'a mail atarak neticelendirdim. Bilgi bilgidir. Kenarda bir yerde dursun Gelen cevap şu şekilde arz ederim.; Sayın Kullanıcımız, Resimleri paylaşılan lastiğinizin bir özelliği olarak,zigzag (waffle blade) sırt desenleri belirli bir sırt aşınması sonrası görünür hale gelmektedir. Günümüz araçlarının çoğunun önden çekişli olduğundan yola çıkarak aracınızın önden çekişli olduğunu varsayarsak, çeker yani ön aks lastiklerinizin arka aks lastiklerine oranla daha hızlı aşınması nedeniyle zigzag desenin daha erken belirgin olması normal bir durumdur. Belirli bir kullanım sonrası arka akstaki lastiklerinizde de zigzag desenleri de belirgin hale gelecektir. Bu durumun lastiğin performansına bir etkisi bulunmamaktadır. Lastiklerinizden maksimum performans alabilmek için 5000-10000 km'de bir rotasyon (ön-arka yer değişimi) yapılmasını tavsiye eder en az 15 günde 1 kez lastik hava basınçlarının lastikler soğuk iken kontrolü ve araç üreticisinin tavsiye ettiği değerlere ayarlanması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Saygılarımızla, Goodyear Lastikleri T.A.Ş Teknik Müşteri Hizmetleri Birimi 19 Ekim 2022 tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Anlamadım. Düz kanal çizgisi nasıl zigzag kanala dönüşüyor. Tamam, Goodyear' ın böyle bir modeli vardı (optigrip) ve birçok model lastikte de benzer durum var ama, onlardaki durum aşınma oluştukça kanal çapında değişiklik ya da, gizli yeni kanalların açılması. Ayrıca su tahliye ve kılcal kanallarının düz ve zigzag olması çok farklı amaçlar içindir. Asla aynı performansı göstermez. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Gencay Bengli yazdı: Değerli arkadaşlarım konuyu Goodyear'a mail atarak neticelendirdim. Bilgi bilgidir. Kenarda bir yerde dursun Gelen cevap şu şekilde arz ederim.; Sayın Kullanıcımız, Resimleri paylaşılan lastiğinizin bir özelliği olarak,zigzag (waffle blade) sırt desenleri belirli bir sırt aşınması sonrası görünür hale gelmektedir. Günümüz araçlarının çoğunun önden çekişli olduğundan yola çıkarak aracınızın önden çekişli olduğunu varsayarsak, çeker yani ön aks lastiklerinizin arka aks lastiklerine oranla daha hızlı aşınması nedeniyle zigzag desenin daha erken belirgin olması normal bir durumdur. Belirli bir kullanım sonrası arka akstaki lastiklerinizde de zigzag desenleri de belirgin hale gelecektir. Bu durumun lastiğin performansına bir etkisi bulunmamaktadır. Lastiklerinizden maksimum performans alabilmek için 5000-10000 km'de bir rotasyon (ön-arka yer değişimi) yapılmasını tavsiye eder en az 15 günde 1 kez lastik hava basınçlarının lastikler soğuk iken kontrolü ve araç üreticisinin tavsiye ettiği değerlere ayarlanması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Saygılarımızla, Goodyear Lastikleri T.A.Ş Teknik Müşteri Hizmetleri Birimi bir noktayı anlamadım söz konusu lastikler sıfır takıldığında desenleri farklı değil miydi? kaç km de lastikler? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Şimdi baktım. Optigrip' e benzer bir yapısı var. Bazı kanalların arasında zigzag ara kanal var. Üst katman aşındığında, zigzag kanallar açığa çıkıyor. t Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 19 Ekim 2022 Yazar Paylaş 19 Ekim 2022 Çağlar Bayur yazdı: bir noktayı anlamadım söz konusu lastikler sıfır takıldığında desenleri farklı değil miydi? kaç km de lastikler? Lastikler sıfır takıldığında düzdü. 20bin km oldu. Hiç rotasyon yapmadım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 demek gizli dişler açılıyor kullandıkça iyiymiş. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Normalde kullandıkça kanallar kapanır , ilginç bir tasarımmış. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Bi yaşıma daha girdim. Madem kanal lazım neden en başta kanallı gelmiyor. Sonradan kanal açığa çıkınca yol tutuş değişmiyor mu. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 19 Ekim 2022 Yazar Paylaş 19 Ekim 2022 Lastiklerinde rotasyon dönemi geldi. Bi yer değiştireyim. Sonucu yazarım burdan. Enteresan bir durum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Bi yaşıma daha girdim. Madem kanal lazım neden en başta kanallı gelmiyor. Sonradan kanal açığa çıkınca yol tutuş değişmiyor mu. Geniş kanal yağmurda ve karda iyi tutuş sağlam ama kuru zeminde dezavantaj , çünkü ayak izi azalır ve direksiyon hassasiyeti düşer. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 19 Ekim 2022 Paylaş 19 Ekim 2022 Evren Erakçora yazdı: Geniş kanal yağmurda ve karda iyi tutuş sağlam ama kuru zeminde dezavantaj , çünkü ayak izi azalır ve direksiyon hassasiyeti düşer. Onu anlıyorum da, bu lastik aşındıkça yeni kanal çıkarıyormuş o tuhaf. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Onu anlıyorum da, bu lastik aşındıkça yeni kanal çıkarıyormuş o tuhaf. Lastik aşınınca kanalların derinliği azalıyor aynı zamanda hacmi de azalmış oluyor. Yeni kanallarla azalanı tamamlıyor olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts