İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2009 Soğutma Suyu Kabının Temizliği

Mustafa Zobu

Recommended Posts

Mustafa Zobu

Selamlar. Ford fiesta 2009 dizel aracımın soğutma suyu kabı içten pis gibi. İçindeki suyu görmek zor. Bundan dolayı internette orijinali 600 tl. (kale marka var 500 tl ama basınca dayanıklı mi değil mi diye yan sanayiye güvenemiyorum.) Bu konuda onceden bir işlem yaptıran var mi

Bunu özel serviste temiztebilirsin diyen var ancak çoğu değiştirelim abi temizlenmez diyor. Yardımlarınız yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Sökülerek temizlik denenebilir. Yağ vs değilse büyük oranda açılır rengi. Sonra soğutma suyu da değişirse komple yeterli olur. 

Ama yağ soğutucu problemi olduysa mesela değişim ister

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sökülerek temizlik denenebilir. Yağ vs değilse büyük oranda açılır rengi. Sonra soğutma suyu da değişirse komple yeterli olur. 

Ama yağ soğutucu problemi olduysa mesela değişim ister

Herhangi bir sorun olmadı görüntü açısından değiştirmek istedim kale marka veya iyi bir yan sanayi var mi 

Yoksa orijinal mi almalıyım 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mustafa Zobu yazdı:

Herhangi bir sorun olmadı görüntü açısından değiştirmek istedim kale marka veya iyi bir yan sanayi var mi 

Yoksa orijinal mi almalıyım 

Kapak ve depo orjinal harici almayın

Yorum bağlantısı
Koray Demir

@Çağlar Bayurbilir. Çakıl taşı ve adını hatırlayamadığım bir asit vasıtasıyla temizlik yapılacağını söylemişti diye hatırlıyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

@Çağlar Bayurbilir. Çakıl taşı ve adını hatırlayamadığım bir asit vasıtasıyla temizlik yapılacağını söylemişti diye hatırlıyorum.

benzin deposu içindi o ?

bu konuda benzer malzemnein temizlenmişi var

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

Benzin deposu içindi o ?

Depolar karıştı o zaman asit beyazlaştırmıyor mu 🧐 Buna porçöz uyar mı ki?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bulaşık deterjanı atın içine ve bulaşık makinesi içinde yıkayın. Bunu yaparken evde yaşlı veya genç hiç bir bayan olmasın. 

• Beğen 4
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
(düzenlendi)

Cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏

600 tl vermek istemiyorum aslında bi plastik bidona 😂

Servis vb bir yere götürsem kimse uğraşmaz yapmaz abi değiştirelim der 

Çoğu arabada da bu var zaten suyun olduğu bölüm değil de o üst susuz taraf kirli sadece gittiğim bosh car servisine teklif edeyim yaparsa yapmazsa 600 tl kap + 120 tl sıvı değişim ücreti + bide antifriz fiyati 1000 tl yi bulur heralde🙈

tarihinde Mustafa Zobu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

plastiğe porçöz iyi gitmez sanmam

Sıkıntı olmuyor. Söküp porcozu bastım mis gibi yaptı. İki seneyi geçti 

Kauçukta sıkıntı olur. Sertlestirir.

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Temiz görünsün diye yan sanayi parça almayı tercih etmezdim. Arabayı satacaksanız ve temiz görünsün diye düşünüyorsanız işi bilen anlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

yalnız yüzeyde çatlakımsı izler varsa hiç uğraşmayın, direk çöpe atın orjinalini alın, sonra motordan olmayın, benimki buhale geldiydi 10 senede, çöpü boylamıştı...

ayrıca çamur varsa kötü, önce su hortumunu direkbağlayın motoru çalıştırın suyu basın, temiz akınca sistemi kapatıp 1 lt su gerisi antifiriz doldurun, bir hafta kullanın baktınız kirlendi, boşaltıp yeniden antifiriz basın...

Not: sistemi boşaltıp doldurunda kalorfierde su kalmaz, o kısım dolmaz, aracı çalıştırın ve direk binin biraz dolaşın, termostad açınca kalorifer dolacaktır, 1.5 lt. su yada antifiriz ekleyin tamamdır, bunda sistemin havasını almaya gerek yok, termostad açınca sistemde hava kalmaz...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Bulaşık deterjanı ve porçöz ile yapmıştım ben. İyi durulamak lazım kolay gelsin 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu

Ali Cihangiroğlu yazdı:

yalnız yüzeyde çatlakımsı izler varsa hiç uğraşmayın, direk çöpe atın orjinalini alın, sonra motordan olmayın, benimki buhale geldiydi 10 senede, çöpü boylamıştı...

ayrıca çamur varsa kötü, önce su hortumunu direkbağlayın motoru çalıştırın suyu basın, temiz akınca sistemi kapatıp 1 lt su gerisi antifiriz doldurun, bir hafta kullanın baktınız kirlendi, boşaltıp yeniden antifiriz basın...

Not: sistemi boşaltıp doldurunda kalorfierde su kalmaz, o kısım dolmaz, aracı çalıştırın ve direk binin biraz dolaşın, termostad açınca kalorifer dolacaktır, 1.5 lt. su yada antifiriz ekleyin tamamdır, bunda sistemin havasını almaya gerek yok, termostad açınca sistemde hava kalmaz...

Çağlar Bayur yazdı:

plastiğe porçöz iyi gitmez sanmam

Selamlar bugun orjinal soğutma suyu kabı ile değişim yapıldı. Bosch car sevisinde. Hatta bir süre çalışır halde bırakıldı daha sonra deneme sürüsü yapılıp kalorifer de açık şekilde zorlama yapıldı. Eve geldim bu kabin içinde suyun Köpük şeklinde olduğunu gördüm bu normal mi hatta videosunu da ekleyeceğim. Normal değilse geri götüreyim hemen.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yağ soğutucu patlak veya daha önceden değişti ama motor soğutma sistemi temizliği yapılmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bir kimyasal eklenmediyse Servet abinin dediği gibi durum. Bence vakit kaybetmeden baktırın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Servet Aydın yazdı:

Yağ soğutucu patlak veya daha önceden değişti ama motor soğutma sistemi temizliği yapılmadı. 

Ü.Emre Kartal yazdı:

Bir kimyasal eklenmediyse Servet abinin dediği gibi durum. Bence vakit kaybetmeden baktırın

Temizlettim suyla. Ustaları simdi konuştum usta biraz bin suyu kirletir se getir o zaman bir sorun vardır dedi bilemedim

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mustafa Zobu yazdı:

Temizlettim suyla. Ustaları simdi konuştum usta biraz bin suyu kirletir se getir o zaman bir sorun vardır dedi bilemedim

Sistemdeki suyu yenilediniz kabı yenilediniz ve şuan köpük var. Kirkenme vs den önce köpürmeye bakmak lazım. Bence kontrol ettirin gecikmeden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sistemdeki suyu yenilediniz kabı yenilediniz ve şuan köpük var. Kirkenme vs den önce köpürmeye bakmak lazım. Bence kontrol ettirin gecikmeden

Yarin götüreyim bakalim olmadi yeniden antifiriz degistirsin

Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu

İşten güçten anca gidebildim servise tekrar usta ücretsiz tekrar temizlik yapıp antifiriz yeniledi herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

20221022_112624.jpg

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yeni değişti demiştiniz ama görüntü çok kötü olmuş. Sorun her ne ise bulunup iyi bir temizlik sonrası kap ile ilgilenilmeli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Yeni değişti demiştiniz ama görüntü çok kötü olmuş. Sorun her ne ise bulunup iyi bir temizlik sonrası kap ile ilgilenilmeli. 

Abi dogru diyorsun servis en son temizlik yaptı ancak kabı yıkamayı unutmuş.😭 usta bir süre kullan yine gel temizlik yaparız ücretsiz dedi.

Servet Aydın yazdı:

F7154257-7F45-4C95-B9FA-49FF7B3A2A0F.jpeg

Abi kabı çıkarmadan mi tablet atıyorsun 😂

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...