Mustafa Zobu 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Selamlar. Ford fiesta 2009 dizel aracımın soğutma suyu kabı içten pis gibi. İçindeki suyu görmek zor. Bundan dolayı internette orijinali 600 tl. (kale marka var 500 tl ama basınca dayanıklı mi değil mi diye yan sanayiye güvenemiyorum.) Bu konuda onceden bir işlem yaptıran var mi Bunu özel serviste temiztebilirsin diyen var ancak çoğu değiştirelim abi temizlenmez diyor. Yardımlarınız yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Sökülerek temizlik denenebilir. Yağ vs değilse büyük oranda açılır rengi. Sonra soğutma suyu da değişirse komple yeterli olur. Ama yağ soğutucu problemi olduysa mesela değişim ister 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 5 Ekim 2022 Yazar Paylaş 5 Ekim 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Sökülerek temizlik denenebilir. Yağ vs değilse büyük oranda açılır rengi. Sonra soğutma suyu da değişirse komple yeterli olur. Ama yağ soğutucu problemi olduysa mesela değişim ister Herhangi bir sorun olmadı görüntü açısından değiştirmek istedim kale marka veya iyi bir yan sanayi var mi Yoksa orijinal mi almalıyım Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Mustafa Zobu yazdı: Herhangi bir sorun olmadı görüntü açısından değiştirmek istedim kale marka veya iyi bir yan sanayi var mi Yoksa orijinal mi almalıyım Kapak ve depo orjinal harici almayın Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 @Çağlar Bayurbilir. Çakıl taşı ve adını hatırlayamadığım bir asit vasıtasıyla temizlik yapılacağını söylemişti diye hatırlıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Koray Demir yazdı: @Çağlar Bayurbilir. Çakıl taşı ve adını hatırlayamadığım bir asit vasıtasıyla temizlik yapılacağını söylemişti diye hatırlıyorum. benzin deposu içindi o ? bu konuda benzer malzemnein temizlenmişi var 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Çağlar Bayur yazdı: Benzin deposu içindi o ? Depolar karıştı o zaman asit beyazlaştırmıyor mu 🧐 Buna porçöz uyar mı ki? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Bulaşık deterjanı atın içine ve bulaşık makinesi içinde yıkayın. Bunu yaparken evde yaşlı veya genç hiç bir bayan olmasın. 4 6 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 Bulaşık detarjanı ile temizlenebilir. Sonrasında eski rengi isteniliyorsa oksijenlı su ve uv ışığı ile yapılabilir. https://www.youtube.com/watch?v=JqCN7VHMtfQ 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 5 Ekim 2022 Yazar Paylaş 5 Ekim 2022 (düzenlendi) Cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏 600 tl vermek istemiyorum aslında bi plastik bidona 😂 Servis vb bir yere götürsem kimse uğraşmaz yapmaz abi değiştirelim der Çoğu arabada da bu var zaten suyun olduğu bölüm değil de o üst susuz taraf kirli sadece gittiğim bosh car servisine teklif edeyim yaparsa yapmazsa 600 tl kap + 120 tl sıvı değişim ücreti + bide antifriz fiyati 1000 tl yi bulur heralde🙈 5 Ekim 2022 tarihinde Mustafa Zobu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamit inan 5 Ekim 2022 Paylaş 5 Ekim 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: plastiğe porçöz iyi gitmez sanmam Sıkıntı olmuyor. Söküp porcozu bastım mis gibi yaptı. İki seneyi geçti Kauçukta sıkıntı olur. Sertlestirir. 5 Ekim 2022 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 8 Ekim 2022 Paylaş 8 Ekim 2022 Temiz görünsün diye yan sanayi parça almayı tercih etmezdim. Arabayı satacaksanız ve temiz görünsün diye düşünüyorsanız işi bilen anlar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim 2022 Paylaş 9 Ekim 2022 (düzenlendi) yalnız yüzeyde çatlakımsı izler varsa hiç uğraşmayın, direk çöpe atın orjinalini alın, sonra motordan olmayın, benimki buhale geldiydi 10 senede, çöpü boylamıştı... ayrıca çamur varsa kötü, önce su hortumunu direkbağlayın motoru çalıştırın suyu basın, temiz akınca sistemi kapatıp 1 lt su gerisi antifiriz doldurun, bir hafta kullanın baktınız kirlendi, boşaltıp yeniden antifiriz basın... Not: sistemi boşaltıp doldurunda kalorfierde su kalmaz, o kısım dolmaz, aracı çalıştırın ve direk binin biraz dolaşın, termostad açınca kalorifer dolacaktır, 1.5 lt. su yada antifiriz ekleyin tamamdır, bunda sistemin havasını almaya gerek yok, termostad açınca sistemde hava kalmaz... 9 Ekim 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 9 Ekim 2022 Paylaş 9 Ekim 2022 Bulaşık deterjanı ve porçöz ile yapmıştım ben. İyi durulamak lazım kolay gelsin 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 15 Ekim 2022 Yazar Paylaş 15 Ekim 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: yalnız yüzeyde çatlakımsı izler varsa hiç uğraşmayın, direk çöpe atın orjinalini alın, sonra motordan olmayın, benimki buhale geldiydi 10 senede, çöpü boylamıştı... ayrıca çamur varsa kötü, önce su hortumunu direkbağlayın motoru çalıştırın suyu basın, temiz akınca sistemi kapatıp 1 lt su gerisi antifiriz doldurun, bir hafta kullanın baktınız kirlendi, boşaltıp yeniden antifiriz basın... Not: sistemi boşaltıp doldurunda kalorfierde su kalmaz, o kısım dolmaz, aracı çalıştırın ve direk binin biraz dolaşın, termostad açınca kalorifer dolacaktır, 1.5 lt. su yada antifiriz ekleyin tamamdır, bunda sistemin havasını almaya gerek yok, termostad açınca sistemde hava kalmaz... Çağlar Bayur yazdı: plastiğe porçöz iyi gitmez sanmam Selamlar bugun orjinal soğutma suyu kabı ile değişim yapıldı. Bosch car sevisinde. Hatta bir süre çalışır halde bırakıldı daha sonra deneme sürüsü yapılıp kalorifer de açık şekilde zorlama yapıldı. Eve geldim bu kabin içinde suyun Köpük şeklinde olduğunu gördüm bu normal mi hatta videosunu da ekleyeceğim. Normal değilse geri götüreyim hemen. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Ekim 2022 Paylaş 15 Ekim 2022 Yağ soğutucu patlak veya daha önceden değişti ama motor soğutma sistemi temizliği yapılmadı. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Ekim 2022 Paylaş 15 Ekim 2022 Bir kimyasal eklenmediyse Servet abinin dediği gibi durum. Bence vakit kaybetmeden baktırın 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 15 Ekim 2022 Yazar Paylaş 15 Ekim 2022 Servet Aydın yazdı: Yağ soğutucu patlak veya daha önceden değişti ama motor soğutma sistemi temizliği yapılmadı. Ü.Emre Kartal yazdı: Bir kimyasal eklenmediyse Servet abinin dediği gibi durum. Bence vakit kaybetmeden baktırın Temizlettim suyla. Ustaları simdi konuştum usta biraz bin suyu kirletir se getir o zaman bir sorun vardır dedi bilemedim Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Ekim 2022 Paylaş 15 Ekim 2022 Mustafa Zobu yazdı: Temizlettim suyla. Ustaları simdi konuştum usta biraz bin suyu kirletir se getir o zaman bir sorun vardır dedi bilemedim Sistemdeki suyu yenilediniz kabı yenilediniz ve şuan köpük var. Kirkenme vs den önce köpürmeye bakmak lazım. Bence kontrol ettirin gecikmeden 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 15 Ekim 2022 Yazar Paylaş 15 Ekim 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Sistemdeki suyu yenilediniz kabı yenilediniz ve şuan köpük var. Kirkenme vs den önce köpürmeye bakmak lazım. Bence kontrol ettirin gecikmeden Yarin götüreyim bakalim olmadi yeniden antifiriz degistirsin Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 İşten güçten anca gidebildim servise tekrar usta ücretsiz tekrar temizlik yapıp antifiriz yeniledi herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 23 Ekim 2022 Paylaş 23 Ekim 2022 Yeni değişti demiştiniz ama görüntü çok kötü olmuş. Sorun her ne ise bulunup iyi bir temizlik sonrası kap ile ilgilenilmeli. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu 24 Ekim 2022 Yazar Paylaş 24 Ekim 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Yeni değişti demiştiniz ama görüntü çok kötü olmuş. Sorun her ne ise bulunup iyi bir temizlik sonrası kap ile ilgilenilmeli. Abi dogru diyorsun servis en son temizlik yaptı ancak kabı yıkamayı unutmuş.😭 usta bir süre kullan yine gel temizlik yaparız ücretsiz dedi. Servet Aydın yazdı: Abi kabı çıkarmadan mi tablet atıyorsun 😂 Yorum bağlantısı
Recommended Posts