İçeriğe Yönlendir

Focus 2006 1.6 TDCI Arıza

Oğulcan Polat

Recommended Posts

Oğulcan Polat

Değerli arkadaşlar videodan anlayabildiğiniz kadarıyla motordan gelen bu ses nedir?Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Video linki:

Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

çağlar bey bu ses nedir?çok acil yardımlarınızı bekliyorum.Sesin kaynağını bilemiyorum tabii.İnce bir ses var onu demek istiyorum

Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

tıs tıs eden sesin triger zincirinden olduğunumu söylüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

evet o ses olmalı arızanın sesi.Çözüm triger kayışı değişmekmidir çağlar bey.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kayış değil, üstteki zincir , tabii bunlar tahmin esas olan ustanın kontrolü olacak

Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

Anladım Çağlar Bey. Peki sorun zincirse maliyeti nedir tamirin? Birde çok acil midir tamiri yoksa belli bir süre daha götürür mü?.İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

kayış değil, üstteki zincir , tabii bunlar tahmin esas olan ustanın kontrolü olacak

Abi eksantrik zinciri mi bahsettiğin? 

Oğulcan Polat yazdı:

evet o ses olmalı arızanın sesi.Çözüm triger kayışı değişmekmidir çağlar bey.

Kayış sesine hiç benzemiyor hocam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğulcan Polat yazdı:

Anladım Çağlar Bey. Peki sorun zincirse maliyeti nedir tamirin? Birde çok acil midir tamiri yoksa belli bir süre daha götürür mü?.İyi akşamlar.

zincir ise değişimi acilidr,

Murat Sahın yazdı:

Abi eksantrik zinciri mi bahsettiğin? 

aynen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

çağlar bey ve murat bey yardımlarınız için teşekkür ederim,ses anladığım kadarıyla triger kayışının olduğu tarafran geliyo ince çit çit eden sesi diyorum ve sizin dediklerinize göre ses eksantrik zinciri yani triger zincirinden kaynaklanıyor.Peki bu durum arabada teklemeye yol açarmı yada arabanın performansına etkisi ne olur sanki arada bir gaz kesiyo gibi geliyoduda bana ondan soruyorum iyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

onları bundan dolayı yapmaz, zincir /kopar/çıkar/kitlenir ise büyük masraf açar umarım başka bir şeydir

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Arkadaşlar video göre yapmışlar lakin iyi bir Ford ustasına göstermenizde fayda var. Belli bir sıkıntı var ustanın yakından bakıp dinlemesi daha isabetli karar olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

doğrudur erol bey sağolun inşallah yüklü bi masraf çıkmaz iyi günler

Yorum bağlantısı
Burak Karahan

Üstteki zincir sesine de benziyor. sanki v kayışının bağlı olduğu kasnaklardan birisi yalpa yaparak dönüyor olabilir mi ? 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oğulcan Polat

arkadaşlar herkese selamlar sorun çözüldü zincir seti triger seti değişimi oldu.Fakat başka bir sorum daha olacak sizlere bu 2006 model 1.6 tdci focusların arka amortisör ömürleri nedir?

bendeki araç şu an 189.500 kmde.Hiç arka amortisör değişmedi.Sağ arka tarftan bazen gıcırtı şeklinde bir ses var amortisördenmidir bilenler yardımcı olabilirse çok sevinirim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

değişebilirseniz iyi olur değişim periyodu yok ancak artık yol tutuşunda zaafiyet başlamıştır. o km ler 2006 model için oldukça da iddalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

çağlar bey önerdiğiniz bir marka varmı arka amortisör için? Birde o kmler 2006 model için oldukça iddialı derken kmnin yüksek olmasındanmı bahsettiniz?

Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

çağlar bey önerdiğiniz bir marka varmı arka amortisör için? Birde o kmler 2006 model için oldukça iddialı derken kmnin yüksek olmasındanmı bahsettiniz?

Birde bu bizdeki focusta yokuş yukarı geri geri giderken vitesi geri takıp debriyajdan ayağımı çektiğim zaman sanki demir çaprması gibi bir çıt sesi geliyor önden bunun sebebi sizce nedir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2006 dan beri yılda ortalama 12 bin kim civarı yapar oldukça iyi az. amortisör marka tercihniz pek yok , zira burdaki amortisörlerin %90 nı yerli imalat

Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

sağolun çağlar bey teşekkürler.Peki bu geri vitese takıp yokuş yukarı geri geri giderken ilk başta debriyajdan ayağımı çektiğimde veya yarım debriyaj yaptığımda önden gelen ses nedir?sanki böyle demirlerin birbirine çarpması gibi gelen bir çıtlama sesi bir bilginiz varmıdır? iyi günler

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Oğulcan Polat yazdı:

sağolun çağlar bey teşekkürler.Peki bu geri vitese takıp yokuş yukarı geri geri giderken ilk başta debriyajdan ayağımı çektiğimde veya yarım debriyaj yaptığımda önden gelen ses nedir?sanki böyle demirlerin birbirine çarpması gibi gelen bir çıtlama sesi bir bilginiz varmıdır? iyi günler

Takozlara baktırın derim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Polat

motor takozu ve şanzıman takozu yeni değişti.Takozla ilgili bişey değil heralde diye düşünüyorum ama tam bilemiyorum tabii

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğulcan Polat yazdı:

motor takozu ve şanzıman takozu yeni değişti.Takozla ilgili bişey değil heralde diye düşünüyorum ama tam bilemiyorum tabii

orjinal mi takıldı yan sanayi mi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...