İçeriğe Yönlendir

Göstergede Anlamsızca Yanıp Sönen Arıza Lambaları

Zeynel Bergel

Recommended Posts

Zeynel Bergel

Merhabalar. Araç 1.4 egea 2019 model. Şöyle bir sorunum var.  Videodaki durumda, camları açıp kapatıyorum. Bunun sonucunda direksiyon arızası pompa arızası esp arızası lastik basınç arızası vs. yanıyor. Özellikle cam tam kapandığında oluşuyor bunlar. Bazen de yolda giderken kendi kendine esp lastik basınç arızası vs yanıyor. Araçta bir soruna yol açmıyor ve kontak kapat aç ile düzeliyor. Aküde de sorun olmadığını söylediler. Sorun nerededir acaba ?

https://drive.google.com/file/d/1tfdjB7QfLhvlkYufqY3YhmiTMsSocGsC/view?usp=sharing

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Zeynel Bergel yazdı:

Merhabalar. Araç 1.4 egea 2019 model. Şöyle bir sorunum var.  Videodaki durumda, camları açıp kapatıyorum. Bunun sonucunda direksiyon arızası pompa arızası esp arızası lastik basınç arızası vs. yanıyor. Özellikle cam tam kapandığında oluşuyor bunlar. Bazen de yolda giderken kendi kendine esp lastik basınç arızası vs yanıyor. Araçta bir soruna yol açmıyor ve kontak kapat aç ile düzeliyor. Aküde de sorun olmadığını söylediler. Sorun nerededir acaba ?

https://drive.google.com/file/d/1tfdjB7QfLhvlkYufqY3YhmiTMsSocGsC/view?usp=sharing

Akü bozuk. 

Aküde sorun yok deniyor ise akü bağlantısı şasisi bilmemnesi bozuk. 

Akım çekilince voltaj zayıflıyor, arızalar geliyor. Aküyü nasıl ölçtüler? Kablo değdirip kıvılcım attırarak mı?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir hata kodu da var araçta. Ne diyor, koda baktırdınız mı?

Bence de sorun aküde.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Araca sonradan eklenmiş bir donanımdan (alarm, ses sistemi, vb.) hatalı bağlantıdan dolayı etkileniyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Cam kaldırma modülünde yada başka bir yerde sıvı teması olabilir. 

Yorum bağlantısı
Metin Çilo
(düzenlendi)

Sorun gösterge paneli bağlantı soketinin ayaklarındaki lehimlerden kaynaklı.

Başıma geldi gösterge panelini söktüm bağlantı soketinin ayaklarındaki lehimleri yenilettim sorun çözüldü.

Youtube de videolar var nasıl sökeceğinize dair. 

Belirtmeyi unuttum benim araç focus galiba sizin araç fiat egea

tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Zeynel Bergel

Sayın hocalarım, gittim yeni akü aldım, hiçbir şey değişmedi. Gün geliyor hiç yapmıyorken, şu sıra özellikle , olmayan zaman hiç yok gibi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Zeynel Bergel

Araç 2019 model egea. Öncelikle daha önce bu konuyla alakalı konu açmıştım. Konuda güncellemeler oldu. O yüzden yenisini açtım. Ne zaman ve nasıl olacağını anlamadan araçtaki arırza lambaları yanıyor sönüyor. Özellikle son zamanlarda önce direksiyon arızası,sonra esp-lastik basınç gidiyor. Artık en son geçen oldu, fotoğraftaki gibi komple her şey gitti. Kontak aç kapat yapınca da düzelmedi. 2 saat sonra arabayı çalıştırdığımda düzelmişti anca. Yeni akü aldım, yeni gösterge aldım. Sonuç aynı. Bu arada obd cihazına bağlanınca arıza kodu vermiyor.

Araca sonradan eklediğim yada eklettiğim şeyler:

Sis farları, hız sabitleyici universal, plaka lambaları led, gündüz farlarından kablo çektim, far üstü kayar led taktım.

Servise gittim, hiç denemeden sıradan tüm parçaları değiştirmeye getirdi işi. Fikri olan var mı ?

1.jpeg

2.jpeg

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

İlk aklıma gelen bir yerlerde kısa devre yada temassızlık 

Yanlış anlaşılmasın arızadan anlamam sadece tahmin

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)

Aracına eklemeler olmadan bu şekil sorunlar varmıydı tahminim yokdur eklemeleri teker teker  kaldırıp deneyerek gözden geçirmen iyi olur, bir elektrikçi ile iyi bir servis cihazına baglatıp arıza kodu bulmaya çalış aynı şey arkdasın skoda süperb de oldu onunki sag arka abs okuyucu  müşürde çıkdı

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir önceki konudan devam etseydiniz keşke, neler yapılmış bilirdik.

Döndüm baktım, akü değişmişsiniz. Bu durumda eklediğiniz eklentileri çıkartıp denemek lazım.

Ayrıca, proxy atıldı mı bu eklentiler sonrası?

Yorum bağlantısı
Zeynel Bergel

Sorunu çözdüm. Sonradan yapılan eklentilerden biri sıkıntı çıkartıyormuş. İşin garibi bunu yapması 7-8 ay sonra oldu. 7-8 aydır normal çalışıyordu. Neyse. Plaka lambalarını ben led ile çevirmiştim. bagaj kapağında bir tane daha t10 ledlik bir yer vardı. Oraya da bi t10 taktım. Yani 2 tane sağda 2 tane solda 4 tane led plaka lambası vardı. 2 tane olduğu için arıza da vermiyordu. Sorunun kaynağı buymuş. Plaka ledlerini çıkartıp tekrar halojene döndüm. Sorun çözüldü.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...