İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz? v2.0

Sani Gerşon

Maaşınıza Ne Oranda Zam Alırsınız?  

105 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

O kadara gitmeye gerek yok.. 3 sene önce C5in parasını, denemek için 20 liralık aldığım hisseye yatırsam, şimdi sıfır C5 Aircross alırdım.. 

Ali Gök yazdı:

alamazdın  hazırda nakte çevrilecek her varlık bir gün yenir :D  koltuk alırdın klima alırdın uydurdum  tabi bunlarıda normalde almayacağın gereksiz göreceğin şeyleri almak mantıklı der alırdın şuan c5 de olmazdı c4 kalmış olurdu elde belkide 

Bence de Ali haklı. Atalar boşa dememiş, eldeki kuş, daldaki kuştan iyidir diye. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Kaçan balıklar hep büyük oluyor, bugün satalım evi arabayı basalım hisselere, elimizi tutan mı var :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Köksal Yılmaz yazdı:

basalım hisselere, elimizi tutan mı var :crazy:

Neden benim bastığım hisseler 2 senedir 1 ileri 1 geri aynı yerinde sayıyor çözemiyorum. Sorun bende galiba :D 

Attığım para enflasyondan yok oldu

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Alptuğ Özcan yazdı:

Neden benim bastığım hisseler 2 senedir 1 ileri 1 geri aynı yerinde sayıyor çözemiyorum. Sorun bende galiba :D 

Bende de aynı. Zaten çok bir param da yok. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Alptuğ Özcan yazdı:

sınırlı bir borsa deneyimi ile bence çözüm al sat yapmakta ve azıcık kar edince hemen satıp milletin ağladığı yeri beklemekte. yoksa şirket sağlammış kar ediyromuş vs bunların hiçbir anlamı yok nasıl oluyorsa. uuzn vade filan boş. 8 aydır beklediğimiz sözde sağlam hisseler var. böyle iş mi olur. firma kar ediyor ama ortaklar para kazanamıyor. tam TR işi.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Bende de aynı. Zaten çok bir param da yok. 

Valla hocam bizde kenarda köşede para kaldıkça alıyorduk.

Zamanında zararına satıp başka bir kağıt almış olsam çoktan zararı kapatıp kar etmiştim belki. İnat ettim hala bekliyorum bakalım kaç sene daha sürünecek para

Doğan Arşiray yazdı:

sınırlı bir borsa deneyimi ile bence çözüm al sat yapmakta ve azıcık kar edince hemen satıp milletin ağladığı yeri beklemekte. yoksa şirket sağlammış kar ediyromuş vs bunların hiçbir anlamı yok nasıl oluyorsa. uuzn vade filan boş. 8 aydır beklediğimiz sözde sağlam hisseler var. böyle iş mi olur. firma kar ediyor ama ortaklar para kazanamıyor. tam TR işi.

Kar cebe yakışır deyip 3e 5e bakmadan çıkacaksın diyorsun yani :) Günü kurtar yeter.

Ne firmalar var bu sene başında arz olup fiyatını 3-5e katlayan, ne firmalar var 2020 de arz olup bilmem kaça katlayan.

Biz yanlış yerde bekliyoruz bence

mesela

image.png.8b1c2837653d090c0665a1b7ae45f4ae.png

mesela

image.png.415bef4aadb790ff70f625338ce8882f.png

Yorum bağlantısı

arkadaşlarımın çoğu bitcoinci ve borsacı oldu. hepsi süper deha 

1 tanesi parayı 1 senede 12 ye katladı. şirket araba vermişti kendi arabasını satıp girdi . şuanda almak istese sattığı arabayı alıyor üste daha 400 -500 arası para kalıyor

kalanı paralarını 2 ye katladı kar ettik diye seviniyorlar lakin hayvan gübresi bile 3 misli oldu 1 senede diyorum susuyorlar :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ali Gök yazdı:

1 tanesi parayı 1 senede 12 ye katladı. şirket araba vermişti kendi arabasını satıp girdi . şuanda almak istese sattığı arabayı alıyor üste daha 400 -500 arası para kalıyor

Bu arkadaşınızın yaptığını yapabilmek lazım işte

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan yazdı:

çok bilerek yaptığıda söylenemez  hiç ilgilenmedi 4 5 kağıt aldı hepsi çıktı ellemedide öyle büyüdü 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Alptuğ Özcan yazdı:

tamamda on abakarsan garajda kurulup milyar dolarlık olan firmalar da var piyasada. bu bir elin parmağını geçmiyor. yani bitcoinden milyonerolmakda böyle birşey. kraliyet ailesinde de doğabilirdin ona bakarsan.

Alptuğ Özcan yazdı:

Kar cebe yakışır deyip 3e 5e bakmadan çıkacaksın diyorsun yani :) Günü kurtar yeter.

aynen öyle. gelecek vaad ediyormuş vs. para kaybedince firmadan kimse kompanse etmiyor kayıpları ama. vuracaksın gözünün üstüne geçeceksin ardına bakmayacaksın. kim uzun vadede bekliyorsa artık onun sorunu. benim eşim öyle uzun vadede bekleyecek sürekli bu gidişle. ben satıyorum deyince olmaz bu çıkar dediği hisse ocaktan beri aynı yerlerde takılıyor. ben ise edindiğim küçücük kar ile çocuklara spor ayakkabı çocuklar mont vs aldım bile. hatta eskidiler bile! varsın kullanırken eskisin yok yere gideceğine.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ali Gök yazdı:

çok bilerek yaptığıda söylenemez  hiç ilgilenmedi 4 5 kağıt aldı hepsi çıktı ellemedide öyle büyüdü 

Helal olsun valla :) 

Bize denk gelmiyor

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan yazdı:

Helal olsun valla :) 

Bize denk gelmiyor

senin benim bu başarıyı yakalama şansımız yok. bu işte başarılı olmak için ilk gerek şarta sahip zaten zengin :D 

mevcutta zaten ailesinin mal varlığı yemeyle kolay bitecek cinsten olmadığı için sürekli aklında kağıtlar noldu diye bir soru yok biz olsak aman düştümü düşecekmi korkusuyla hareket ettiğimizden mutlaka biyerde kaybederiz o kaybetsede umrunda değil düşerse düşsün seneye geri çıkar diyebiliyor :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

tamamda on abakarsan garajda kurulup milyar dolarlık olan firmalar da var piyasada. bu bir elin parmağını geçmiyor. yani bitcoinden milyonerolmakda böyle birşey. kraliyet ailesinde de doğabilirdin ona bakarsan.

Zaten bu 1 senede 12 kat vb. olay BİST30 şirketlerinde olmuyo ki abi. Diğer pazarlarda yer alan şirketlerde denk geliyo.

Önemli olan denk gelmesi.

Doğan Arşiray yazdı:

vuracaksın gözünün üstüne geçeceksin ardına bakmayacaksın. kim uzun vadede bekliyorsa artık onun sorunu. benim eşim öyle uzun vadede bekleyecek sürekli bu gidişle. ben satıyorum deyince olmaz bu çıkar dediği hisse ocaktan beri aynı yerlerde takılıyor. ben ise edindiğim küçücük kar ile çocuklara spor ayakkabı çocuklar mont vs aldım bile. hatta eskidiler bile! varsın kullanırken eskisin yok yere gideceğine.

Ben ulan bu kadar yeter aç gözlü olma diyorum satıyorum sonra bi bakıyorum 1 gün sonra tırmanışa bir başlıyo 3-5 tavan daha :D 

Düşüşte de benzer durum oluyo ulan burdan döner artık daha düşmez diyorum çıkmıyorum düştükçe düşüyo :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ali Gök yazdı:

ilk gerek şarta sahip zaten zengin :D 

Para parayı çekiyor işte :D bizde para çekecek kadar para yok 

Ali Gök yazdı:

aman düştümü düşecekmi korkusuyla hareket ettiğimizden mutlaka biyerde kaybederiz

bütün gün ekranın açık olduğu zamanlarım oluyodu 2 sene önce

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

bazı zaman aralıkları vardır, liseteye rastgele parmak bas 1 ayda 2ye katla, bazı hisselr vardır telegramda reklama çıkar onalra giren genelde batmıştır, kar payı dağıtan ciddi kağıtlar iyidir hojdur

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emekli maaşıma % 35 zam bekliyorum. yapmazlarsa ağır beddua edeceğim.. 30 sene prim ödedim. devlete 30 sene ödediğim primi Allianzdan BES'e ödesem en az iki katını verirdi. 

Şimdi reklamları dinlediniz 😁

Şaka bi yana gerçekler bunlar..

Çağlar Bayur yazdı:

30 sene her prim kadar kağıt alsan şimdi posaat filon vardı :mangal:

Bu da doğru. Hatta çocukları okutmaya verdiğin parayı her ay farklı yerlere yatırım yapsan çocuklar 18 yaşına geldiğinde milyoner olurlardı. Biz üniversiteden eksi bakiyeyle mezun olurken, onlar doğrudan müteahhit olurlardı:)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Türkiş başkanı mıydı muhabire kızan "kızım 14 altında kaldı" diye?

Şimdi biraz daha alta indi asgari sanki...

Mevcut kur 24.2

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şimdi sıfır arabalr bi ucuzlar... yok bu konu değildi

Sani Gerşon yazdı:

"kızım 14 altında kaldı" diye

yok öle demedi, Allah yardımcın olsun dedi merdivenden indi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Gök yazdı:

noldu yahu faiz artırmışız . nas noldu ? 

Nas'sı arttırdılar ama? Eeeey enflasyon, sen kimsin yaa.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

bu arada umrumda değil artık :D 

biz hiç sadece kendimiz için bir istekte bulunmadık ama niyeyse biz kendimize bişeyler iyi olsun diye istiyoruz sandılar heralde o yüzden ısrarla devam böyle iyi dediler öyleyse çok iyi devamkee  :D 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

bu arada umrumda değil artık :D 

biz hiç sadece kendimiz için bir istekte bulunmadık ama niyeyse biz kendimize bişeyler iyi olsun diye istiyoruz sandılar heralde o yüzden ısrarla devam böyle iyi dediler öyleyse çok iyi devamkee  :D 

ne ilginçtir ki insanlardaki boşvermişlik artık çok belirgin. bende öyleyim.

bundan sonra önce ben.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

ne ilginçtir ki insanlardaki boşvermişlik artık çok belirgin.

Aynen, direnip mutsuz olmanın anlamı yok. Kabullen, boş ver, sorunlar sadece senin için oluşmuyor, herkes aynı gemide. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

ne ilginçtir ki insanlardaki boşvermişlik artık çok belirgin. bende öyleyim.

bundan sonra önce ben.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Aynen, direnip mutsuz olmanın anlamı yok. Kabullen, boş ver, sorunlar sadece senin için oluşmuyor, herkes aynı gemide. 

Bende aynı durumdayım çevremdeki çoğu kişi de aynı şekilde

image.png.5b00086f80eea3f8bed9c1075f44aba3.png

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...