İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz? v2.0

Sani Gerşon

Maaşınıza Ne Oranda Zam Alırsınız?  

105 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Çağlar Bayur

5 sene önce, 2018 de 33 adet asgari ücret 1 adet sıfır dacia sandero alıyordu, 2023 haziranda 66 adet asgari ücret 1 adet sıfır dacia sandero alıyor. 2018 de 3.05 adet asgari ücret 1 ons altın alıyor, 2023 haziranda 4.5 adet asgari ücret 1 ons altın alıyor.

1 adet domino taşı devrilir ise.... önünde kaya olsa duramaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Çağlar Bayur yazdı:

önünde kaya olsa duramaz

naslar var abi durur (ama yarın olmayabilir, çok da güvenmeyin gene siz)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

5 sene önce, 2018 de 33 adet asgari ücret 1 adet sıfır dacia sandero alıyordu, 2023 haziranda 66 adet asgari ücret 1 adet sıfır dacia sandero alıyor. 2018 de 3.05 adet asgari ücret 1 ons altın alıyor, 2023 haziranda 4.5 adet asgari ücret 1 ons altın alıyor.

2006 senesinde 2 asgari ucrete denk para ile bir scooter altım kendime. mondial, yazmıştım sanırım. şimdi de aynı para aynı tip scooter. 26 bin tl olmuş. dün baktım. yani değişen birşey yok. rakam büyüyor sadece.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Doğan Arşiray yazdı:

2006 senesinde 2 asgari ucrete denk para ile bir scooter altım kendime. mondial, yazmıştım sanırım. şimdi de aynı para aynı tip scooter. 26 bin tl olmuş. dün baktım. yani değişen birşey yok. rakam büyüyor sadece.

Memurlar geriye gitti alım gücünde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur yazdı:

herkes memnun yahu :D  tarihte ilk defa11 binliranın üstüne çıktı diyen oldu az evvel haha :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

Tüm fiyatlar asgari ücret/scooter eğrisine göreyse sıkıntı yok :) 

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

Resim

Öğretmen maaşı asgari ücret ile eşitlendi bu arada

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı

hani en düşük memur ücreti 20 bin mi öyle bi rakam olmuştu nasıl asgari ücretle öğretmen eşitlendi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Olacakmış, o da nasıl olur, düz memur 22bin olur, öğretmen 23bin olur, mühendis 23bin olur. Arada fark kalmaz.

Böyle afaki zamlar, popülist yaklaşımlar yerine orantısal zamlar yapılmalı. Ama ne yazık ki seçim ekonomisi böyle bir şey

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

aynı tip scooter. 26 bin tl olmuş.

ne marka model o? pilli bisiklet baktım 43 bin tl?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Evren Erakçora yazdı:

22 yapmazlar sanmıyorum hocam.

Bastıra bastıra yapacaz deniyordu

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Şuan ki durum bu şekildeymiş, memur da eşitlenir ortada bir yerde sanırım. Bu arada bu işçi maaşı dedikleri ne ola? Kamu işçisi mi?

image.png.d9682e94a30abf03f8a711e4f578f3e2.png

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli yazdı:

Şuan ki durum bu şekildeymiş, memur da eşitlenir ortada bir yerde sanırım. Bu arada bu işçi maaşı dedikleri ne ola? Kamu işçisi mi?

image.png.d9682e94a30abf03f8a711e4f578f3e2.png

Haziran 2023 de bu maaşlarmı alınacak ?

Yorum bağlantısı

öğretmene 12 bin maaş verip istanbula git çalış mı diyorlar güncel durumda  ?

öğretmen napsınki bu şartlarda çocuğa bişe öğretme şansı yok kendini geçindiremezki aklı fikri geçinmekte olur  . kimse öğretmeni suçlamasın niye ülkede eğitim gelişmiyor diye 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Gök yazdı:

Temmuzda zamlı alınır ama tatmin eder mi bilmem, şuan alınan kabaca bu

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Gök yazdı:

Asgari ücret Temmuzdan itibaren geçerli olacak, aynı dönem için memura da zam yapılacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)
Ali Gök yazdı:

Evet haziran maaşı budur. Yeni başlayan 11bin civarı, 20 yıllık öğretmen (uzman) 17bin, başöğretmen ise 19bin falan alır. Ekdersi yoksa ki çoğu branşın ekdersi yoktur ya da azdır alıp alacağı budur yani. Alsa da ekders en çok 4-5 bin lira eder ve ara tatilde yaz tatilinde yoktur. Herkes Temmuz zamlarında bir düzenleme yapılmasını bekliyor.

Ali Gök yazdı:

öğretmene 12 bin maaş verip istanbula git çalış mı diyorlar güncel durumda  ?

öğretmen napsınki bu şartlarda çocuğa bişe öğretme şansı yok kendini geçindiremezki aklı fikri geçinmekte olur  . kimse öğretmeni suçlamasın niye ülkede eğitim gelişmiyor diye 

Maalesef durum bu şekilde 

tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emekli maaşıma % 35 zam bekliyorum. yapmazlarsa ağır beddua edeceğim.. 30 sene prim ödedim. devlete 30 sene ödediğim primi Allianzdan BES'e ödesem en az iki katını verirdi. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emekli maaşıma % 35 zam bekliyorum. yapmazlarsa ağır beddua edeceğim.. 30 sene prim ödedim. devlete 30 sene ödediğim primi Allianzdan BES'e ödesem en az iki katını verirdi. 

30 sene her prim kadar kağıt alsan şimdi posaat filon vardı :mangal:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Murat Sürmeli yazdı:

Resim

Öğretmen maaşı asgari ücret ile eşitlendi bu arada

2010 da atandığımda yeni atanan öğretmen maaşı 2,7 asgarî ücreti...

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Son zamanlarda yapılan zamlara göre yapmazlarsa beddua bile kurtarmaz. 

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

2010 da atandığımda yeni atanan öğretmen maaşı 2,7 asgarî ücreti...

Son yıllardaki asgari ücret artışları sonrasında üst ücret gruplarının asgari ücrete göre oranları hep azaldı. Bütün kesimler böyle. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

30 sene her prim kadar kağıt alsan şimdi posaat filon vardı :mangal:

O kadara gitmeye gerek yok.. 3 sene önce C5in parasını, denemek için 20 liralık aldığım hisseye yatırsam, şimdi sıfır C5 Aircross alırdım.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

O kadara gitmeye gerek yok.. 3 sene önce C5in parasını, denemek için 20 liralık aldığım hisseye yatırsam, şimdi sıfır C5 Aircross alırdım.. 

alamazdın  hazırda nakte çevrilecek her varlık bir gün yenir :D  koltuk alırdın klima alırdın uydurdum  tabi bunlarıda normalde almayacağın gereksiz göreceğin şeyleri almak mantıklı der alırdın şuan c5 de olmazdı c4 kalmış olurdu elde belkide 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...