Tansu Kalafatoğlu 24 Eylül 2022 Paylaş 24 Eylül 2022 Yargıtay 4. Hukuk Dairesi emsal olabilecek karar verdi. Değer kaybı için kazadan önceki 2.el fiyatıyla kazadan sonraki fiyatın farkını değer kaybı olarak belirledi. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 25 Eylül 2022 Paylaş 25 Eylül 2022 Sonunda doğrusunu bulmuşlar. 10binlik hasar için 83 lira almıştı ablam Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Eylül 2022 Paylaş 25 Eylül 2022 Değer kaybı diye bir şey olmamalı. Çamurluk boyanınca ne oluyor ki arabaya 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Eylül 2022 Paylaş 25 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Değer kaybı diye bir şey olmamalı. Çamurluk boyanınca ne oluyor ki arabaya Bu algı piyasaya hakim olursa mantıklı ama olmuyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Eylül 2022 Yazar Paylaş 25 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Değer kaybı diye bir şey olmamalı. Çamurluk boyanınca ne oluyor ki arabaya başkasının hatasından dolayı benim malım değer kaybediyor. Neden değer kaybı olmasınki 2 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 25 Eylül 2022 Paylaş 25 Eylül 2022 (düzenlendi) Yeni boyanan parça diğerleri ile aynı renk olmayabiliyor. Vernik atma gibi olasılıklar ortaya çıkabiliyor. Ben zamanımı onu boyatmakla harcıyorum. Adam gibi usta bulmak ayrı bir dert.Avrupa şartlarında yaşasak sorun yok. @Mehmet Ozyurek 25 Eylül 2022 tarihinde Serkan Maden tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 25 Eylül 2022 Paylaş 25 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Değer kaybı diye bir şey olmamalı. Çamurluk boyanınca ne oluyor ki arabaya Belli standartlarda yapılırsa arabaya değer katar tabi ama bizdeki standartlar malum Bu arada burada da değer kaybı var ama eksper ile sigorta arasında çözülüyor. Mahkemeye gidecek kadar uzamıyor. 10-15gün içinde hem hasar masrafı hem de değer kaybı alınabiliyor. Bana sadece aracın daha önce kazası var mı diye sormuşlardı. Kaza yapmış araçlara değer kaybı verilmiyor olabilir. 2011 model araç için değer kaybı verilmedi, orası ayrı %1 kadar hesaplamıştı sistem. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 25 Eylül 2022 Paylaş 25 Eylül 2022 Anayasa Mahkemesi sigorta hesaplama yöntemini içeren maddeyi iptal ettiğinden piyasada değer kaybı kargaşası çıkmıştı. Yeni yönetmelik böyle. Hesaplar bu formüllere göre yapılıyor. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200320-3.htm 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Aracım orijinal hiç bir şeyi çok adam gelsin vursun zarar versin burada benim sucum ne ? Kusura bakmasın kendisi veya sigorta şirketi bunun cezasını çekecek yok öğle yağma hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam edemez. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Değer kaybını alan kişi, aracını satarken aracımın orijinal piyasası şu kadar ama ben bu kadar değer kaybı aldığım için bu bedeli düşüyorum. İstediğim fiyat şudur deniyor mu ? Konuya çözüm olarak önerim şu; Bunun için talebe gerek olmamalı. Hasar alan araç kusursuz ise, hasarı ödeyen sigorta şirketi değer kaybını da otomatik ödemeli. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 şimdiye kadar 1 adet ilanda şu kadar değer kaybı almıştım, şimdiki karşılığı şu kadar tl dir bunu da fiyattam düştüm diye yazanı görmedim 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdiye kadar 1 adet ilanda şu kadar değer kaybı almıştım, şimdiki karşılığı şu kadar tl dir bunu da fiyattam düştüm diye yazanı görmedim Tabi. şimdiki karşılığı kısmı da çok mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Eylül 2022 Yazar Paylaş 26 Eylül 2022 Değer kaybını neden yazsın ilana? Arabayı 500’e satabilecekken kazalı olduğu için 450’ye satıyor. 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Değer kaybını neden yazsın ilana? Arabayı 500’e satabilecekken kazalı olduğu için 450’ye satıyor. nerden bilecem ispatı? belki o zaman aldığı değer kaybı şimdi 150 bin değerinde? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdiye kadar 1 adet ilanda şu kadar değer kaybı almıştım, şimdiki karşılığı şu kadar tl dir bunu da fiyattam düştüm diye yazanı görmedim Yıpranma payı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Hüseyin Sönmez yazdı: Yıpranma payı? yıpranmayan araba yapmışlar 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Eylül 2022 Yazar Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: nerden bilecem ispatı? belki o zaman aldığı değer kaybı şimdi 150 bin değerinde? Kazasız piyasası 500 olan modelde kazalı arabayı 500’e satabiliyorsa zaten o farkı haketmiştir satıcı 1 1 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdiye kadar 1 adet ilanda şu kadar değer kaybı almıştım, şimdiki karşılığı şu kadar tl dir bunu da fiyattam düştüm diye yazanı görmedim Kaza sonucu oluşan manevi yıpranma ve zaman kaybını telafi etsinler değer kaybı farkını seve seve düşerim araç satarken 3 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 (düzenlendi) Önceki aracım hatasız boyasızken kırmızıda geçen biri aracıma çarptı. Bir değişen 3 boya oldu durduk yere. 5500 almıştım değer kaybı. Satarken 150 üstü edecekken 140 a gitti. Değer kaybı gerçek kaybı karşılamıyor. Arada 3 ay var kayip bedelini alma ile satış arasında. Enflasyon farkıda yoktu o dönem. 26 Eylül 2022 tarihinde Serkan Maden tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Serkan Maden yazdı: Enflasyon farkıda yoktu o dönem. dönemler arası geçişler oalbiliyor, şimdi de perte bile bakan yok motoru bakımlı mı diye bakılıyor Servet Aydın yazdı: Kaza sonucu oluşan manevi yıpranma kucağa alıp pışpış ta yapsınlar mı Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: kucağa alıp pışpış ta yapsınlar mı Daha 150 km olan aracın tekeri kopuyor namussuz biri yüzünden.. Değer kaybını vereceğim sonra alana. Verenin aklına tükürem 2 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts