Caner Altin 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Herkese Iyi Gunler, Her motor tipi icin farkli oldugunu dusunerek, sorumu kendi aracim icin spesifik olarak sormak istiyorum. Yakit tuketimini tamamen goz ardi ederek, saglikli bir motor icin 1.8T benzinli bir motorda ideal motor devri kac olmalidir. Tecrubeli abilerimizin goruslerini merak ediyorum. Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 5 ileri ise 2200 filan en ekonomik oluyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Yolun durumuna, aracın yüküne, hızına, rüzgara göre değişiyor. Kendi arabamla (1,6 atmosferik 110 hp) yüzde 5 eğimde hız sabitleyici ile 5.vites 100 ile çıkmaya çalışırsam araba da dolu ise 11-11.5 anlık gösterirken 4 e alırsam daha yüksek devirde ama daha düşük tüketimle çıkıyor. Düzde isem daha yüksek viteste daha az yakıyor. Katı kuralları olan bir konu değil. Yüzde 10 eğim olan yolda 5 le 110 kasmak baya gaz isterken 4 e alıp tork devrinde daha az gaz ihtiyacı ile çıkılıyor. 2 Yorum bağlantısı
Berke Kaya 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Dizellerde maksimum torku verdiği devir ne ise en ideali o oluyor. Genelde 1750-2000 devir 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 2000-2500 devirde rahat ve sessiz çalışır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Berke Kaya yazdı: Dizellerde maksimum torku verdiği devir ne ise en ideali o oluyor. Genelde 1750-2000 devir Güçlü dizellerde işe yarar ancak 90 hp ve altı dizellerde eğimli yolda zorlar. Torku veriyor ama hp olarak düşük kalıyor. Misal 3500 devire kadar tork max ise 3000 devirlere çıkmak gerekebiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Caner Altin 23 Eylül 2022 Yazar Paylaş 23 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: hangi hızda? Ayni araba icin farkli hizlarda bu deger degisir mi ? İlkay Başaran yazdı: Yolun durumuna, aracın yüküne, hızına, rüzgara göre değişiyor. Kendi arabamla (1,6 atmosferik 110 hp) yüzde 5 eğimde hız sabitleyici ile 5.vites 100 ile çıkmaya çalışırsam araba da dolu ise 11-11.5 anlık gösterirken 4 e alırsam daha yüksek devirde ama daha düşük tüketimle çıkıyor. Düzde isem daha yüksek viteste daha az yakıyor. Katı kuralları olan bir konu değil. Yüzde 10 eğim olan yolda 5 le 110 kasmak baya gaz isterken 4 e alıp tork devrinde daha az gaz ihtiyacı ile çıkılıyor. Hocam benim sorum aslinda tuketimi tamamen goz ardi ederek , saglikli bir motor icin ideal devir hangisidir. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Caner Altin yazdı: Hocam benim sorum aslinda tuketimi tamamen goz ardi ederek , saglikli bir motor icin ideal devir hangisidir. Yine yola ve duruma göre. 2500 devir 5.viteste tam gaz sıkmak yerine 4.vites 3500 devirde daha az gaz vererek daha rahat gider. Düz yolda 4.vites 3500 gitmektense 5.vites 2500 devirde daha rahat gider gibi. Bunu kullanırken zaten anlıyor insan. Jişet gibi keskin kuralı ya da yolu yok malesef. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Caner Altin yazdı: saglikli bir motor icin ideal devir hangisidir. yol şartına ve gidilen hıza göre değişir yoksa vites olmazdı zaten , sağlıklı devir zaten yoktur uygun devir vardır 3 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Eylül 2022 Paylaş 24 Eylül 2022 Motoru silkelemeden yürüyen alt devir İdeal devirdi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Eylül 2022 Paylaş 24 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: yol şartına ve gidilen hıza göre değişir yoksa vites olmazdı zaten , sağlıklı devir zaten yoktur uygun devir vardır Doğru cümle bu işte. Bir dünya laf kalabalığıyla bu cümleyi anlatmaya çalışmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2022 Paylaş 24 Eylül 2022 İlkay Başaran yazdı: Bir dünya laf kalabalığıyla bu cümleyi anlatmaya çalışmıştım. bekledim, kendini hırpala diye, sonra yazdım ben de 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Eylül 2022 Paylaş 24 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: bekledim, kendini hırpala diye, sonra yazdım ben de Sallama kepçe ile ateş istemeye gel diyorsun yani Çağlar abi? 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Gaza dokunduğunda tepkisiz kalmayacak motor, işte o zaman yanlış devirdesin demektir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 (düzenlendi) Celal Aydın yazdı: Gaza dokunduğunda tepkisiz kalmayacak motor, işte o zaman yanlış devirdesin demektir. güzel tespit, bu dediğin olduğunda üstte yazılanların hepsi olur... düz yolda ise turbo dizel ve turbo benzinlide maks torku verdiği devirin az üstünde ve en üst viteste gidilir, burada benzinli kurum vs. olmadığından daha avantajlı, dizelde devre dikkat gerekir, benzinli daha toleranslı ve zarar görmez, vuruntu olmadıkça tabii, araç otomatikse oda olamaz zaten, atmosferik benzinlide ise biraz daha yüksek devir iyidir, sabah işim vardı dolanıp geldim, Edremit - Burhaniye yi biraz geçip döndüm, hız 90 vites 7 devir 2000 altı, ortalama yakıt 3.9 lt. hız sabitleme açık, yan camlar az açık. 27 Eylül 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: güzel tespit, bu dediğin olduğunda üstte yazılanların hepsi olur... düz yolda ise turbo dizel ve turbo benzinlide maks torku verdiği devirin az üstünde ve en üst viteste gidilir, burada benzinli kurum vs. olmadığından daha avantajlı, dizelde devre dikkat gerekir, benzinli daha toleranslı ve zarar görmez, vuruntu olmadıkça tabii, araç otomatikse oda olamaz zaten, atmosferik benzinlide ise biraz daha yüksek devir iyidir, sabah işim vardı dolanıp geldim, Edremit - Burhaniye yi biraz geçip döndüm, hız 90 vites 7 devir 2000 altı, ortalama yakıt 3.9 lt. hız sabitleme açık, yan camlar az açık. Kokluyor maşallah Benzin iyi iyi de, yakıtı yakma skalası çok yüksek. Aynı araçta 3.9 lt yaktırmak da senin elinde, 12 lt yaktırmak da. Dizel bu konuda çok iyi, fiesta basarsan 6 lt basmazsan 5 lt yakıyordu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 (düzenlendi) Celal Aydın yazdı: Kokluyor maşallah Benzin iyi iyi de, yakıtı yakma skalası çok yüksek. Aynı araçta 3.9 lt yaktırmak da senin elinde, 12 lt yaktırmak da. Dizel bu konuda çok iyi, fiesta basarsan 6 lt basmazsan 5 lt yakıyordu merak etme bunda fiesta gibi basarsan ondan daha az yakıp daha hızlı gidiyor, yakıtı iyi harbiden, normal kullanımda yani fiestayı kullandığım gibi kullandığımdaki genelde böyle kullanırım, daha az yakıyor, bu açıdan memnunum açıkcası, basıncada yani habire kalkış değilde bastın uzun yol yaptın, yine az yakıyor, çok farkı yok ... 27 Eylül 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: merak etme bunda fiesta gibi basarsan ondan daha az yakıp daha hızlı gidiyor, yakıtı iyi harbiden, normal kullanımda yani fiestayı kullandığım gibi kullandığımdaki genelde böyle kullanırım, daha az yakıyor, bu açıdan memnunum açıkcası, basıncada yani habire kalkış değilde bastın uzun yol yaptın, yine az yakıyor, çok farkı yok ... O zaman olmuş bu motor abi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: sabah işim vardı dolanıp geldim, Edremit - Burhaniye yi biraz geçip döndüm, hız 90 vites 7 devir 2000 altı, ortalama yakıt 3.9 lt. hız sabitleme açık, yan camlar az açık. 4 litre bedava gerçekten . otomatik d4d corolla ile binbir takla ile en düşük 4.1 litre görebilmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: 4 litre bedava gerçekten . otomatik d4d corolla ile binbir takla ile en düşük 4.1 litre görebilmiştim. sakin gidersen komik rakamlar görüyorsun, 110-120 gittiğindede 5 lt civarı 3 kişi varken yakıyor, normal daha ne olsun, tabii hep sabit gitmoyoruz, arada sollama basma daha yavaş gitmelerde oluyor, anlık gaza gelme falan 27 Eylül 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Celal Aydın yazdı: Kokluyor maşallah Benzin iyi iyi de, yakıtı yakma skalası çok yüksek. Aynı araçta 3.9 lt yaktırmak da senin elinde, 12 lt yaktırmak da. Dizel bu konuda çok iyi, fiesta basarsan 6 lt basmazsan 5 lt yakıyordu Dizel büyük olmadıkça basıp basmamak arasında 1 litre ancak oynuyor. Yokuş yukarı hız farkı da basıp basmamak arasında 10 km oynamıyor bile. 2 litre ve üzeri dizellerden bahsetmiyorum. Fındıklar böyle. Şirket araçları fiestaydı bir ara 1.4 tdci. Abi süper ya diyor arkadaş ucuyla dokunuyorum 100 le çıkıyor dedi yokuşu. Tam bas bakalım ne olacak dedim 110 ancak demedi bile. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Eylül 2022 Paylaş 28 Eylül 2022 Tarifle olmaz bu arkadaşlar.. Hissedilir. Rahat yürüdğü rahat hızlandığı devir ideal devirdir.. Motora ve şanzımana göre değişmek şartıyla, Düz yolda 1500 olurken, rampada 1800-2200 bile olabilir. Ben mesela düzde giderken 1500 devir 5. vites yürüyorum. Ancak rampa çıkarken 80 ile 4. viteste çıkıyorum. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 28 Eylül 2022 Paylaş 28 Eylül 2022 Aracın kendini iyi hissettigi devirleri kullanmak lazım.. İstekli oldugu baygınlasmadıgı kademeler tercih edilmeli.. Tabi yol durumları dahilinde.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts