İçeriğe Yönlendir

Mondeo Kalorifer Sorunu

Seyit Boydak

Recommended Posts

Seyit Boydak

S.a arkadaşlar .Benim sorunum 2006 trend mondeo dijital klimalı aracımın kaloriferini açıp auto ayarını yükselttiğim zaman yükselmiyor.Manuel yükseltince sıkıntı yok.Autoyu en sona aldığımdada direklemesi lazımken hiç tepki vermiyor.Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Seyit Boydak yazdı:

auto ayarını yükselttiğim

O nasıl oluyor? Ya otomatik yapılır yada manuel ayarlanır fan hızı, tam anlamdım sıkıntıyı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yener1
Seyit Boydak yazdı:

S.a arkadaşlar .Benim sorunum 2006 trend mondeo dijital klimalı aracımın kaloriferini açıp auto ayarını yükselttiğim zaman yükselmiyor.Manuel yükseltince sıkıntı yok.Autoyu en sona aldığımdada direklemesi lazımken hiç tepki vermiyor.Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler. 

seyit bey merhaba iklimlendirme sistemlerine hakim biri olarak sorunuzu yanıtlamaya çalışayım. fan auto pozisyonunda olduğu zaman klima fan ayarını ( tam değerleri veremeyeceğim) dış ortam sıcaklığı, iç ortam sıcaklığı ve istenilen sıcaklığı ( sizin ayarlamış olduğunuz sıcaklık ) baz alır ve eğer istediğiniz sıcaklık ile iç ortam sıcaklığı arasında (yaklaşık 10 derece diye düşünüyorum) yüksek ısı farkı var ise fan hızını en yükseğe alır. eğer küçük ısı farkları var ise fan hızını konfor amaçlı daha düşük devirlerde çalışır.

şöyle bir deneme yapabilirisiniz; klima açık iken sıcaklığı low a getiriseniz ve dışarısı 22 derecenin üstünde ise fanı en yüksek seviyeye alması gerekli. bunu yapıyor ise çalışma durumu normaldir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Seyit Boydak
Mehmet Yener1 yazdı:

seyit bey merhaba iklimlendirme sistemlerine hakim biri olarak sorunuzu yanıtlamaya çalışayım. fan auto pozisyonunda olduğu zaman klima fan ayarını ( tam değerleri veremeyeceğim) dış ortam sıcaklığı, iç ortam sıcaklığı ve istenilen sıcaklığı ( sizin ayarlamış olduğunuz sıcaklık ) baz alır ve eğer istediğiniz sıcaklık ile iç ortam sıcaklığı arasında (yaklaşık 10 derece diye düşünüyorum) yüksek ısı farkı var ise fan hızını en yükseğe alır. eğer küçük ısı farkları var ise fan hızını konfor amaçlı daha düşük devirlerde çalışır.

şöyle bir deneme yapabilirisiniz; klima açık iken sıcaklığı low a getiriseniz ve dışarısı 22 derecenin üstünde ise fanı en yüksek seviyeye alması gerekli. bunu yapıyor ise çalışma durumu normaldir.

Teşekkür ederim. Deneyicem

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

kalorifer yazısını görünce havaların soğumasından mütevellit aklıma kombi arızaları geldi ve tüylerim diken diken oldu.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Otomatik pozisyonda üflemesi gerekirse ve üfleyince bir şey yapabilecekse üfler fan. 

İstenilen sıcaklık ile mevcut sıcaklık farkı çok ise ve üfleyince bir şey yapabilecekse üfler. Şöyle ki. içerisi 15 derece ve siz 26 yapmasını istediniz. Ancak motor soğuk ise.. üflemez. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...