İçeriğe Yönlendir

Lastik Seçimi Konusunda Yardım (Bridgestone - Michelin - Continental)

Mehmet Alev

Hangi Marka Model Lastik  

42 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mehmet Alev

Arkadaşlar,

Şuanki Lastik 33.000KM yaptı. Halen dişleri var ama tutunmasında sıkıntı yaşıyorum. Çatlamalar belirgin durumda. 2018 üretim. Hankook marka.

3 lastik arasında kaldım. Ankete ekledim hepsini. Hatayda yaşıyorum. Araç 2018 Polo.

Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Lastik arayanlara hep Conti tavsiye ediyorum memnun kalmayan şimdiye dek olmadı.

Bende oyumu contiden yana kullandım. Gönlüm ondan yana diye. 

Adac testlerinde en azından bu ebatta bu lastik yok ama dieğr ebatlarda domine etmiş durumda. Bridgestone hep ilk 3te ama son kullanıcılar çok memnun değil anlamadım çok.

Bir de EU etiketinde ıslak zeminde tutuş B ama adac testinde en iyisi.

tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben conti 5 den micheline geçtim 2 hafta önce. Araç yol sesi mükemmel oldu. Tabi bundan yeni lastik olmasının etkisi çok. Bence conti den de memnundum. Dişleri çok iyiydi. Ama 4. senesinde çatlamalar yoğunlaşmıştı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Farklı ölçüde Bridgestone Turanza T005 kullanıyorum. Memnun değilim. Çok çabuk sertleşti taş gibi oldu. U dönüşü veya kavşak dönüşlerinde esp devreye giriyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Fırat Önal yazdı:

Ben conti 5 den micheline geçtim 2 hafta önce. Araç yol sesi mükemmel oldu. Tabi bundan yeni lastik olmasının etkisi çok. Bence conti den de memnundum. Dişleri çok iyiydi. Ama 4. senesinde çatlamalar yoğunlaşmıştı. 

Zaten michelin en konforlu lastiklerin ilk ikisinden biri olabilir. Continin de desibel değeri yüksek etikette. Bir de bizim buranın yolları delik deşik micheline çok gelmiyor diye arka sıraya atmıştım kafamda.

Nihat Palolu yazdı:

Farklı ölçüde Bridgestone Turanza T005 kullanıyorum. Memnun değilim. Çok çabuk sertleşti taş gibi oldu. U dönüşü veya kavşak dönüşlerinde esp devreye giriyor.

Nihat Abi merhaba, karcher hakkında telefonda bir ara bayağı konuşmuştuk. Benimde tedirgin olduğum başka bir konu buydu. Lastik çok iyi değerler veriyor ama bir süre sonra bu değerleri ne kadar koruyabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Fiyatlar garip geldi. Ben 2 hafta önce 2 tane conti premiumcontact 6 2022 aldım. 205/55/16 ve tanesi 1135 liraydı. Kampanyalar bonuslar ile tanesi 1000 liraya geldi. Sizde hem lastik küçük hem hız ve yük endeksi küçük

brigstone hariç diğer ikisi kaliteli lastikler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

205/55/16 ve

anahtar klime bu, çok satan her zaman ucuzdur,  bu ebat birçok markada ortak ebat halinde olduğu için nispeten ucuz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

anahtar klime bu, çok satan her zaman ucuzdur,  bu ebat birçok markada ortak ebat halinde olduğu için nispeten ucuz

baktım. İlginç. Mesela 17 jant da 16’nın iki katı fiyatta. Araba alırken dikkat edilmesi gereken nokta. 17-18 dıştan güzel içten yakar cinsten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

baktım. İlginç. Mesela 17 jant da 16’nın iki katı fiyatta. Araba alırken dikkat edilmesi gereken nokta. 17-18 dıştan güzel içten yakar cinsten

genelleme orantılı  olmuyor , mesela 225/45/17 sendekinden ucuz

c5 in varsa yandın ama ondaki 17 jantın lastiği çok pahalı mesela

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ben her lastik alımında ona bakar buna bakar sonunda gider Michelin alırım. 😀

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bazı araçlarda büyük jant güzel duruyor, 16" mondeo da oyuncak gibi duruyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Çağlar Bayur yazdı:

T sınıfı lastik tercih etmezdim

conti bayide ultracontact önerdi T diye premiumcontact fiyatı aldım. Ama önemli mi düşük hızda bilmiyorum.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Fiyatlar garip geldi. Ben 2 hafta önce 2 tane conti premiumcontact 6 2022 aldım. 205/55/16 ve tanesi 1135 liraydı. Kampanyalar bonuslar ile tanesi 1000 liraya geldi. Sizde hem lastik küçük hem hız ve yük endeksi küçük

brigstone hariç diğer ikisi kaliteli lastikler

Hocam ara lastikler de çok pahalı oluyor mesela şaşırtıcı derecede. 205 55 r16 en ucuz lastik ebatından biri. Sanırım üretim miktarına göre şekilleniyor biraz da.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Alev yazdı:

Ama önemli mi düşük hızda bilmiyorum.

daha hızlı aşınır, nispeten yol tutuşları düşütür, düşük segmentlere hitap eder.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Olcay Diker
(düzenlendi)
O.Yücel Çetin yazdı:

Ben her lastik alımında ona bakar buna bakar sonunda gider Michelin alırım. 😀

bizim ebatlar 195/60/15 ve biraz daha pahalı olmasına rağmen

bende de durum aynı:D dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum

tarihinde Olcay Diker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bazı araçlarda büyük jant güzel duruyor, 16" mondeo da oyuncak gibi duruyor. 

durmasına duruyor da işte hocam… Maliyetler fena artık

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Alev yazdı:

Arkadaşlar,

Şuanki Lastik 33.000KM yaptı. Halen dişleri var ama tutunmasında sıkıntı yaşıyorum. Çatlamalar belirgin durumda. 2018 üretim. Hankook marka.

3 lastik arasında kaldım. Ankete ekledim hepsini. Hatayda yaşıyorum. Araç 2018 Polo.

Bu ebatlarda Bridgestone, lassa ve nokian kullandım. Nokianıda düşünün derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mişlenciler primacy 3'ü daha çok seviyor, neden bilmiyorum ama listede conti pc varsa onu alırdım. Ayrıca Çağlar Abi'nin dediği gibi hız sınıfına da dikkat ederdim. Tabi cüzdana da uyarsa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Turanza ıslak zeminde iyidir, Conti hem ıslakta hem kuruda daha da iyidir. Michelin hepsinden iyidir. Tecrübe ile sabittir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Koray Demir yazdı:

Lastik arayanlara hep Conti tavsiye ediyorum memnun kalmayan şimdiye dek olmadı.

Kullanıyorum yol tutuşu harika fakat yanakları çok zayıf kaldırıma az hızlı deyse yanak deliniyor. İki kez yanaktan yardım 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Alev yazdı:

Nihat Abi merhaba, karcher hakkında telefonda bir ara bayağı konuşmuştuk. Benimde tedirgin olduğum başka bir konu buydu. Lastik çok iyi değerler veriyor ama bir süre sonra bu değerleri ne kadar koruyabiliyor. 

Merhaba, doğrudur konuşmuşuzdur. Bir yılı devirmeden sertleşti bridgestone. Üzerindeki goodyear 4 yaşında olmasına rağmen daha yumuşaktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Kardeşim çok düşünme, al geç gönlüne yatanı :D

Geçen benim falken, sağ arka balon yapmış, nasıl yapmış onu da bilmiyorum, sert çukura da düşmedim.
Gittim 4 tane aldım, baktım en ucuz lastik 950₺, Hankook 1150₺,  Michelin 1350₺
Tak dayı dedim Michelin'i, battı balık yan gider, ilk defa aldım, meğersem jantın üzerinde gidiyormuşum bunca zamandır :D

Harika oldu, çok beğendim.
Daha takar takmaz, işe giderken ortalama yakıt tüketimi dahi 0.2 lt düştü, süzülüyor araç.

Yıllardır good year'da, falken'de balans sorunuyla boşuna uğraşmışım, tek seferde balans tuttu lastik, 170 km/h'ye kadar bastım titreme yok.

Diğerlerinde yer balansı yaptırıyordum en son, anca öyle pürüzsüz hale geliyordu, michelin normal balansta pürüzsüz oldu.

Bakalım ne kadar dayanacak bana, şayet balon yapar, balansı çabuk kaçar, sürekli patlarsa ilerleyen dönemde, michelin konusunda genel yargı doğru çıkar.

Aksi halde sorun yaşatmazsa gerçekten kaliteli bir lastik markası olduğuna inanacağım.

200₺ ye sigorta yaptırdım, olur da lastik yarılır, balon yapar %70'ini karşılıyor michelin, tamir durumunda da ücretsiz hakkım var, daha ne olsun.

Azcık dikkatli kullanıyorum artık, fazla gazlamıyorum bozuk yollarda, o da bana yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Alev
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bu ebatlarda Bridgestone, lassa ve nokian kullandım. Nokianıda düşünün derim.

Hocam bu bölgede nokian satan kimse yok. Bende internetten getirip takma işine çok girmek istemiyorum.

Hamit inan yazdı:

Kullanıyorum yol tutuşu harika fakat yanakları çok zayıf kaldırıma az hızlı deyse yanak deliniyor. İki kez yanaktan yardım 

Bu sorunu ben genelde michelinden duydum zayıf yanak diye. Continental'da yanaklarda ekstra çelik var hatta bu yüzden gürültülü olduğu söylenir. Ama şu var, her continental lastiğinde var mıdır bu bilmem.

Celal Aydın yazdı:

Kardeşim çok düşünme, al geç gönlüne yatanı :D

Geçen benim falken, sağ arka balon yapmış, nasıl yapmış onu da bilmiyorum, sert çukura da düşmedim.
Gittim 4 tane aldım, baktım en ucuz lastik 950₺, Hankook 1150₺,  Michelin 1350₺
Tak dayı dedim Michelin'i, battı balık yan gider, ilk defa aldım, meğersem jantın üzerinde gidiyormuşum bunca zamandır :D

Harika oldu, çok beğendim.
Daha takar takmaz, işe giderken ortalama yakıt tüketimi dahi 0.2 lt düştü, süzülüyor araç.

Yıllardır good year'da, falken'de balans sorunuyla boşuna uğraşmışım, tek seferde balans tuttu lastik, 170 km/h'ye kadar bastım titreme yok.

Diğerlerinde yer balansı yaptırıyordum en son, anca öyle pürüzsüz hale geliyordu, michelin normal balansta pürüzsüz oldu.

Bakalım ne kadar dayanacak bana, şayet balon yapar, balansı çabuk kaçar, sürekli patlarsa ilerleyen dönemde, michelin konusunda genel yargı doğru çıkar.

Aksi halde sorun yaşatmazsa gerçekten kaliteli bir lastik markası olduğuna inanacağım.

200₺ ye sigorta yaptırdım, olur da lastik yarılır, balon yapar %70'ini karşılıyor michelin, tamir durumunda da ücretsiz hakkım var, daha ne olsun.

Azcık dikkatli kullanıyorum artık, fazla gazlamıyorum bozuk yollarda, o da bana yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor.

En güzelini yapmışsın kardeşim valla. Seninle lastik konuştuk bayağıdır bende bu hafta taktırıyorum. Michelin iyi lastik sadece dayanıklılığı düşük özellikle yolda. Dikkatli sürdüğün sürece çok üzeceğini sanmam. Zaten dörtyolun yolunda kamyon lastiği ile gitsen yine dikkatli gitmek zorundasın. Bende sanırım conti olarak gideceğim. Micheline göre sert konforu zayıf bir lastik Kadir de işten ayrılmış dörtyol michelinde. Zaten her ürünün bir handikapı var. Michelin Continental Goodyear bunların premium segment ürünleri kolay kolay üzmez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

65 yanak pek sorun çıkarmaz. Çok iddialı ebatlar değil zaten bunlar,  üç aşağı beş yukarı aynıdır belli markalar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...