ALİ SEYKAN 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Yasin Şimşek yazdı: Evde oturma şartı var mı? Direk kiraya verebiliyor muyuz ? Direkt verebiliyorsun diye biliyorum. İstanbul örneği verildi, bir yakasında evi diğer yakasında işi olan vatandaş üzerinden. Aynı şekilde işi ve evi farklı şehirde olanlar için. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Gelirimizi arttırsınlar, kendimiz alırız evi barkı..... neyse... 3 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: Gelirimizi arttırsınlar, kendimiz alırız evi barkı..... neyse... İnsanın canını en çok acıtan şey hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardir. 6 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Bu projeye kırsalda üzerine ev olanlar başvurabiliyor mu acaba? Yoksa sahibi olunan evin nerede olduğu önemli değil mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 isme kayıtlı herhangi bir tapu var ise olmaz Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: isme kayıtlı herhangi bir tapu var ise olmaz bağımsız bölüm tapusu sanırım. Üstümde arsa tapusu varsa başvurabilirim mesela. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Üstümde arsa tapusu varsa başvurabilirim mesela. arsa sayılmaz domates mi ekiyoruz? onu bilemem o da bir tapu sonuçta Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: arsa sayılmaz domates mi ekiyoruz? onu bilemem o da bir tapu sonuçta Özellikle baktım. Arsa tapusu varsa başvurabiliyor mu diye. Açıklamada bağımsız bölüm tapusu yazıyordu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 o değil de 2019 daki bu kadar gündem olamamıştı gaztecilerin spikerlerin arasında, demek ki zenginler daha çokmuş o zamanlar Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: o değil de 2019 daki bu kadar gündem olamamıştı gaztecilerin spikerlerin arasında, demek ki zenginler daha çokmuş o zamanlar sahi o konutlar ne oldu? 100 bin adetti hani... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: sahi o konutlar ne oldu? 100 bin adetti hani... Denizliye 250 tane yapılacakmış. 250 lira taksitleymiş. 2015 te lansmanı yapılmış. Denizlililer nerde bizim konutlar diyordu. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Denizliye 250 tane yapılacakmış. 250 lira taksitleymiş. 2015 te lansmanı yapılmış. Denizlililer nerde bizim konutlar diyordu. Yine yapılmaz da hükümet de değişirse suçlusu kim olur ki ? Ben biliyorum da söylemem. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 seçimden sonra ne olur bilinmez, yerler nasıl nerede altyapı vs. , herşeyi bırak sabit ödemeli değil, borç bitene kadar şerhli tapu bile yokmuş sanırım, yahu banka kredisiyle ev alınca bile tapu anında alınıyor, işin özeti değişken ödemeli uzun vade kiracı olacağım öylemi... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: seçimden sonra ne olur bilinmez, gazteciler de öyle söyülüyor da n'alakası var onu ben anlamıyorum, 4 yılda bir binaların yolların ağaçların kumsalların hepsi yıkılıp yeniden mi yapılıyor dünyada bilemedim? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: hepsi yıkılıp yeniden mi yapılıyor dünyada bilemedim? Dünyada hayır. 😅 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Dünyada hayır. 😅 çatlasınlar doncakalar bu kış finliler, hamamı yakacak gaz da yok 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 jet fadil in isi gibi olmasin bu is hadi oldu yapildi on yil sonra satmani gerektiren bi durum oldu nasil satis yapilir bana biraz karisik geldi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Mustafa Cerci yazdı: jet fadil in isi gibi olmasin bu is hadi oldu yapildi on yil sonra satmani gerektiren bi durum oldu nasil satis yapilir bana biraz karisik geldi Borcu kapatarak Jet fadılın imza prototipi nerde acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Jet fadılın imza prototipi nerde acaba ? ait olduğu tasarım studyosunda italya da çöptedir, fuarda kuyruğa girip fabrikaya ortak olduk diye mark yığıyorlardı kaşeli boş makbuz alıp karşılığında Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 17 Eylül 2022 Yazar Paylaş 17 Eylül 2022 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Yine yapılmaz da hükümet de değişirse suçlusu kim olur ki ? Ben biliyorum da söylemem. Değişirse Silahtaroğlu, değişmezse dış minnaklar Benim kafa basmadı. Zeki abiler bu hesap doğru mu? Ödeme yaptıkça borcumuz mu artıyor ben anlamadım. 17 Eylül 2022 tarihinde Ahmet Çalışkan tarafından düzenlendi Düzelt Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Kira zammı gibi düşünün. Her sene artıyor. Bir süre sonra ev sahibi evi size veriyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Doğrudur. Daha fazlası da olabilir. Kalan ana paraya değil kalan taksit sayısına odaklanacaksın. Memursan, maaşın ne kadar artarsa bu da muhtemelen o oranda artmış olacak. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Eylül 2022 Paylaş 17 Eylül 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Değişirse Silahtaroğlu, değişmezse dış minnaklar Benim kafa basmadı. Zeki abiler bu hesap doğru mu? Ödeme yaptıkça borcumuz mu artıyor ben anlamadım. 5500 TL maaş, 582 bin borç, yani 106 maaş borç. Zamlar sonrası; 9100 TL maaş, 916 bin borç, yani 101 maaş borç. 1/20 taksit ödeyerek (yani%5 ini) borcun %5 ini ödemiş oluyorsunuz. Velhasıl kelam hesap doğru, TL olarak borç artıyor gibi duruyor ama aslında gelirinize göre azalıyor. Mantıklı mı? Kredi ile almak daha uyguna gelir yüksek enflasyon olan zaman diliminde ama şuan bahsettiğimiz asgari ücretli birisinin kredi ile ev alıp taksit ödemesi imkansız malesef... 600 bin TL kredi çekse, taksitleri 10 bin TL oluyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Eylül 2022 Paylaş 18 Eylül 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Değişirse Silahtaroğlu, değişmezse dış minnaklar Benim kafa basmadı. Zeki abiler bu hesap doğru mu? Ödeme yaptıkça borcumuz mu artıyor ben anlamadım. sosyal medyada konu olmuş bu hesap. Yapan da kendine 32 yıllık bankacıyım diyor. Toki sizi nasıl kazıklıyor anlatayım diyor. böyle bir şey doğru olabilir mi, ödedikçe borç artıyor ama 20 yıl sonunda bitiyor? biz bunu 10 sene önce görüp durumu excel’e dökmüştük. Bir noktadan sonra anapara azalma eğilimine giriyor elbette. Hesapta algı yönetimi ile kötüleme var önemli olan maaşın belli bir oranını 20 sene eve ayıracağınızı hazmetmek. 240 ay badeli kredi açan bi banka yok. Olsa da daha makul olmazdı sanırım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2022 Paylaş 18 Eylül 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Ödeme yaptıkça borcumuz mu artıyor ben anlamadım. proje açıklanırken söylenen birşey bu, değişken geri ödemeli , ödeme değişirken borç sabit kalmaz tabiiki normal Yorum bağlantısı
Recommended Posts