İçeriğe Yönlendir

Sosyal Konut Projesi

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Evet, ilk açıklamalar geldi. Anladığım kadarıyla  başvurular yarın (14/09/2022). Detayları açık açık belirtilmemiş ama. Peşinat var mı? 240 ay vade standart mı?

Bi ömür kira ödemek gibi bir yandan da. Sonunda evin olacak ama.

İlk izlenimleriniz neler? Şartlarım tutuyor gibi, sizce başvurmalı mıyım? Gazi, şehit yakını, genç vs diye belirtilen kategoriler kurasız mı? Her şehirde fiyatlar aynı mı?

Kısacası fikirlerinizi merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Uzun vadeli yatırım. 50 yıl sonra bu konutların yapıldığı bölgeler çok değerlenir. Hatta yıkılıp yerine yüksek katlı yeni binalar yapılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Nihat Palolu yazdı:

Uzun vadeli yatırım. 50 yıl sonra bu konutların yapıldığı bölgeler çok değerlenir. Hatta yıkılıp yerine yüksek katlı yeni binalar yapılır.

Taksit tutarı ile vade sayısını çarpınca, konut fiyatının altında bir rakam çıkıyor. Muhtemelen aradaki fark peşinat olacak. Benim gibi sıfır peşinatlılar için biraz zor olacak.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Ahmet Çalışkan yazdı:

Taksit tutarı ile vade sayısını çarpınca, konut fiyatının altında bir rakam çıkıyor. Muhtemelen aradaki fark peşinat olacak. Benim gibi sıfır peşinatlılar için biraz zor olacak.

Bazen açıklamalarda hata olabiliyor. Veya bilerek mi yapıyorlar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Nihat Palolu yazdı:

aynen Bursa'da böyle olmuş.

Ahmet Çalışkan yazdı:

Kısacası fikirlerinizi merak ediyorum.

sizin için biraz zorluk olur ama çocuklarınıza iyi bir yatırım olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Taksitler sabit olacaksa 2 sene sonra ödenen taksitlerin pek bir maddi değeri kalmayacak. Şartlarınız tutuyorsa değerlendirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Ersen Tapan yazdı:

Taksitler sabit olacaksa 2 sene sonra ödenen taksitlerin pek bir maddi değeri kalmayacak. Şartlarınız tutuyorsa değerlendirin.

:) olur mu öyle şey. her 6 ayda bir tüfe veya memur maaş artış oranında taksitlerde artış olacaktır.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ersen Tapan yazdı:

sabit taksik? 20 sene sonra sakız alınmaz o parayla :) 

tüfe asgari ücret memur maaşı gibi şeylerle oranlı artış oluyor

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bende baya bir kriter koyarlar , sadece küçük bir azınlık alabilir bu krediyi. Vatandaş bankaya gittiğinde kredi almanın epey zorlaştığını duyuyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

alt yapısı hazırlanacak olan arsalarda, 2023 te başlayacak olan inşaatlar 2028 de bitecek dendi, başvuru sanırım o zaman olur.

Nihat Palolu yazdı:

Bazen açıklamalarda hata olabiliyor. Veya bilerek mi yapıyorlar :D

silivri olan ismi marmara olarak güncellendi, marmara da kışlar sovuk geçer

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Mevcut ekonomik durumda biraz da şüphelerim yok değil. Paralar ödenir ödenir de evler gelir mi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet Çalışkan yazdı:

Sanırım taksitler sabitmiş. Bu iyi.

Sanmam. Bildirimi var mı sitede?

Erhan Doruk yazdı:

Bende baya bir kriter koyarlar , sadece küçük bir azınlık alabilir bu krediyi. Vatandaş bankaya gittiğinde kredi almanın epey zorlaştığını duyuyoruz.

toki yapıyor taksitlendirmeyi hocam. Banka vermez zaten 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Arsa işini düzgün yaparlar ve mimariyi kontrol altında tutarlarsa çok daha güzel olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sanmam. Bildirimi var mı sitede?

Toki sitesinde açık açık yazmıyor. "Taksitler sabit mi" diye arattığımda birçok haber sitesinde sabit yazdığını gördüm. Onlara dayanaraktan...

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Şuan benim ikametim babamın adresinde ve eşiminde ikameti aynı adreste hane halkı diyor eş çocuk diye ayrım yapmış. Hane halkından kastı anne baba dahilmi ? Yoksa sadece eş çoçuk mu ? Bu konu hakkında fikri olan varmıdır acaba ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet Çalışkan yazdı:

memur maaşı artışı ile orantılı her toki projesi aynıdır eğer ki aynı projeden bahsediyorsak?

Onur Bulut yazdı:

Şuan benim ikametim babamın adresinde ve eşiminde ikameti aynı adreste hane halkı diyor eş çocuk diye ayrım yapmış. Hane halkından kastı anne baba dahilmi ? Yoksa sadece eş çoçuk mu ? Bu konu hakkında fikri olan varmıdır acaba ?

adına önceden hiç tapu alınmış olmayacak, bu başvuru için, her haneden de 1 başvuru olabiliecek. hane demek evlenemiş çocuk dahil 18-30 yaş arası

Ahmet Çalışkan yazdı:

birçok haber sitesinde

vesile ile zaten ne geldi ise onların yüzünden geldi

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Ahmet Çalışkan yazdı:

Taksitlerin sabit olması imkansız. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Çağlar Bayur yazdı:

memur maaşı artışı ile orantılı her toki projesi aynıdır eğer ki aynı projeden bahsediyorsak?

adına önceden hiç tapu alınmış olmayacak, bu başvuru için, her haneden de 1 başvuru olabiliecek. hane demek evlenemiş çocuk dahil 18-30 yaş arası

vesile ile zaten ne geldi ise onların yüzünden geldi

Abi ikamet babanın orda eşimin ve benim fakat biz farklı adreste kiracıyız. Eşim başvuru yapınca sadece ben ve çocuklarmı dahil olucak ? Annem babam dahilmi ? Öyleyse sınırı aşıyoruz. İkametimi kiracı olduğum adrese aldırıp öyle başvurmak en mantıklısı sanırım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile 2019 da duyurulan 100bin konut toki projesi henüz başlamadı sanrım?

Onur Bulut yazdı:

Eşim başvuru yapınca sadece ben ve çocuklarmı dahil olucak

siz 1 hanesiniz eş ve çocuklar ile, eşinizin tapusu yok ise başvurabilir, sizin de yok ise o başvurduğu için siz başvuramassınız. ikamet değil, tapu olup olmaması önemli.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile 2019 da duyurulan 100bin konut toki projesi henüz başlamadı sanrım?

siz 1 hanesiniz eş ve çocuklar ile, eşinizin tapusu yok ise başvurabilir, sizin de yok ise o başvurduğu için siz başvuramassınız. ikamet değil, tapu olup olmaması önemli.

O zaman sorun yok abi. Eşimin üstüne tapu falan yok. Benimde aklıma takılan kısım tam olarak söylediğin kısımdı. Teşekkür ediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

KDV ÖDEMESİ;
Anahtar teslim tarihinde, 3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden tahakkuk edecek Katma Değer Vergisi tutarı peşin olarak tahsil edilecektir.

Bu şu anlama mı geliyor: konutu teslim alırken 50-60 bin lira daha mı ödeyeceğiz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o anlama gelir ve tapu harcı da ayrıca çıkar, sözleşmeden tapuya dönüşte ama o 20 yıl sonra veya borç kapatılınca, özel bir uygulama yapılmayacak ise

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...