İçeriğe Yönlendir

İski Su Başvurusu

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Arkadaşlar Selamlar; 

Oturduğumuz bina benimle aynı yaşıt yani 35  yaşında :D

Bazı sebeplerden ötürü su aboneliği alamamıştık ama geçtiğimiz günlerde abonelik başvurusu yaptım ve onaylandı.  Sözleşmesi oluştu. 

Ben şimdi bu saatten sonra ne yapacağım?  Sorularım şu; 

1-Sayacı ben mi alacağım?

2-Sayacı aldım diyelim montajını iski mi yapacak ben mi yapacağım? ,

3-259 TL gibi bir teminat bedeli alındı. Bu tutar faturaya yansıtılacak. Bu tutar sayaç bedeli mi oluyor? 

Yani kısacası benim şimdi ne yapmam gerekiyor. Yakın zamanda İSKİ den abonelik alan ve yapanlar var ise bilgilerinizi rica ediyorum. 

teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Sucu çağır sayacını taktır. açmadan giderler.

Ümit Türk yazdı:

3-259 TL gibi bir teminat bedeli alındı. Bu tutar faturaya yansıtılacak. Bu tutar sayaç bedeli mi oluyor? 

Aboneliği iptal ettirdiğinde borçların kesilip sana iade edilecek para.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sayaç değişimi için başvurduğum ASKİ, eski sayacı gelip aldı, parasını kendilerine başvuruda ödediğim yenisini kendisi taktı. yeri hazırsa montajı onlar yapıyor olmalı.

ama bunu sayaç işini takip eden ayrı bir birim yaptı dikkat. orada da aynısı geçerlidir. ayrıca gidip başvurdum ve gün aldım.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Ümit Türk yazdı:

259 TL depozitodur yani sayaç bedeli değildir. Bizim burada sayaç bedeli kurum sayacı ise en  son 400 TL idi. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ümit Türk

Su aboneliğimi aldım.

ilk su aboneliği farklı bir işlem doğrudan iski ile başvuru yaptım. 

tasdikli emlak vergi beyannamesi evrakı alıp olayı çözdüm. Senelerdir can çekiştik bu affın olması iyi oldu. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ümit Türk yazdı:

Su aboneliğimi aldım.

ilk su aboneliği farklı bir işlem doğrudan iski ile başvuru yaptım. 

tasdikli emlak vergi beyannamesi evrakı alıp olayı çözdüm. Senelerdir can çekiştik bu affın olması iyi oldu. 

sorun neydi? 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

Bazı sebeplerden ötürü su aboneliği alamamıştık ama

Temmuz’da güncellenen imar kanunundan mı faydalandınız?

Mehmet Göktürk yazdı:

sorun neydi? 

tahmin ediyorum ama söylemem :)

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

İlk mesajımdaki işlemin sonucu olarak E devletten mevcut su aboneliği devir alınabiliyor. Ben de yanlış işlem yapmışım. İsim değiştirmişim 🤣🤣 birde 250 girdi tamam dedim. 

Sorun şuydu. 3. Katta ki daireye su aboneliği alamıyorduk eski yapı olduğu için. Ama elektrik ve doğalgaz var. 
belediyeye daha önce kayıt ettirmiştim 3. Daireyi. Ama iski burada kayıtlarada yapı yok diyerek abonelik almıyordu. Şimdi af olduğu için abonelik alınabiliyor( imar affına başvuru yapmadım alakası yoktur)

yapı kayıt belgesi yada emlak beyanname dökümü ile alınabiliyor artık.  Bende yapı kayıt almadım sadece emlak beyannamesi alıp başvurumu yaptım. Aboneliği aldım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

İlk mesajımdaki işlemin sonucu olarak E devletten mevcut su aboneliği devir alınabiliyor. Ben de yanlış işlem yapmışım. İsim değiştirmişim 🤣🤣 birde 250 girdi tamam dedim. 

Sorun şuydu. 3. Katta ki daireye su aboneliği alamıyorduk eski yapı olduğu için. Ama elektrik ve doğalgaz var. 
belediyeye daha önce kayıt ettirmiştim 3. Daireyi. Ama iski burada kayıtlarada yapı yok diyerek abonelik almıyordu. Şimdi af olduğu için abonelik alınabiliyor( imar affına başvuru yapmadım alakası yoktur)

yapı kayıt belgesi yada emlak beyanname dökümü ile alınabiliyor artık.  Bende yapı kayıt almadım sadece emlak beyannamesi alıp başvurumu yaptım. Aboneliği aldım. 

imar barışı yapı kayıtla alınıyordu zaten. 2018’den beri. 

şimdi geçici 11.madde ile de alınıyor. 

tam o işleri yapıyorum 😁

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...