İçeriğe Yönlendir

İki lastik Arasında Kaldım. Deneyimi Olanlardan Destek İstiyorum (Hankook vs Dunlop)

Saim Ulaş Yılmaz

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz

Hankook Ventus Prime 3 K125

Dunlop Sp Sport Lm705

Bu iki lastik arasında kararsız kaldım. Ventus Prime'ı 4 senedir az km yapan bir fiestada kullanıyoruz. 

Hamur yumuşak, sürüşü ve yol tutuşu güzel. 

Bu iki lastiği kıyaslarsak özellikle deneyim paylaşımı olursa bilgilenmek güzel olurdu.

Yorum bağlantısı
Halit Demir

Dunlop fm800 u tavsiye ederim yol tutuş çok iyi,  yol sesi orta iyi, yumuşaklık orta iyi, falkene daha sessiz ve daha yumuşak diyorlar yalnız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Ventus3ü babamın aracında ve şirket aracında kullanıyorum. 205 55 16 ebatında. Ben pek memnun kalmadım. Frenlemede ve sokak köşe dönüşlerinde biraz ani harekette çok çabuk bırakıyor zemini. Hankooo kullanmadım ona yorum yapamam

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Vp3 test sonuçları iyi ama kullanıcı yorumları pek iyi değil. Islak tutunmadan şikayet ediyorlar. Oysa testte ıslak frende birinciydi. Demek ki ömrü boyunca aynı şeyi veremiyor. Dunlop hakkında fikrim yok. Bu iki lastik arasında kalsaydım hankook alırdım, bende marka güvenilirliği daha yüksek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Hankook Ventus değil ama Kinergy Eco kullandım 4 adet sıfır almıştım Fren performansından ıslak ve kuruda beklediğimi vermedi pek memnun kalmamıştım.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hankook artık müthiş iyi bir lastik. zaten premium arabalarda takılı geliyor. dunlop daha alt kalitede bir lastiktir. ancak model bazında yorum yapamayacağım.

Aytac Sakal yazdı:

Hankook Ventus değil ama Kinergy Eco kullandım 4 adet sıfır almıştım Fren performansından ıslak ve kuruda beklediğimi vermedi pek memnun kalmamıştım.

kinergy all weather ama. herşeyden biraz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hankookta tabanda bozulma şikayetlerini çok okudum. Balans tutmuyor deniyor. İkisi ise seçenek ucuz olana bakarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Hankook ventus prime 3'ü 5 sene kullandım. İlk üç sene gayet iyiydi, son iki senesinde sertleşti ve kaçırmaya başladı. Genel olarak ben memnun kaldım.
Dunlop ile tecrübem olmadı. Hankook alınacak ise VP3 yerine daha yeni versiyonu olan VP4'ü tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Dunlop Sp Sport astra aracımda kullanmıştım. İlk yıl çok memnundum, ikinci yıl eh işte, idare eder oldu, üçüncü yıl sertleşmişti. İkisi arasında hankook tercih ederdim. Ama lastiğe önem veriyorum, bütçeyi azıcık zorlar daha kaliteli bir lastik tercih ederdim :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

2016 model 1,25 fiestada (195/50 r15) 46k km dir kışlık lastik ile dönüşümlü kullanıyorum. 6.yılı bitmek üzere olan lastiklerden memnunum. Daha önce kullanmadım ve yorum duymadığım için almazdım şu anda nokian ile f/p olarak değerlendirilir uygun olanı alırdım. 

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

2015 de dunlop lastik aldım sıfır 2 sene sonra arabadan bilya sesi gibi ses gelmeye başladı poryalar değişti geçmedi sonra lastikçi arkadaş lastiklerden de yapabilir dedi eski lastikleri taktı bir tur attım ses soluk yok bunlar merdiven yapıyor dedi lassa aldım o yüzden dunlop lastikten çekiniyorum artık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Değerli bilgiler ve görüşler için teşekkür ederim. 

Sıralamaya bir de Kumho HS51 eklesek.

Testlerde baya iyi görünüyor.

Hankook Ventus Prime 3 K125 vs Kumho HS51.

Bu durumda görüşler nasıl gelir ?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

kumho < hankook.   kumho sava barum vs gibi bir lastik. kısa ömürlü. yeniyken çok iyi. eskiyince taş gibi. kısa sürede çok yol yapıyorsanız ideal bunların tamamı.  araba yatıyorsa michelinden başkasını almazdım.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
Doğan Arşiray yazdı:

kumho < hankook.   kumho sava barum vs gibi bir lastik. kısa ömürlü. yeniyken çok iyi. eskiyince taş gibi. kısa sürede çok yol yapıyorsanız ideal bunların tamamı.  araba yatıyorsa michelinden başkasını almazdım.

https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Auto-Bild-16-Inch-Summer-Tyre-Test.htm

Şu test aklımı karıştırıyor.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bu testlere ben pek güvenmiyorum. hankook 6. sırada yer almış ama kuru frenleme de filan hep birinci. hangi puanın ağırlığı en fazla acaba.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Doğan Arşiray yazdı:

Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

Test sonucu, Doğan Beyi doğruluyor. Yeniyken iyi ama sonra epey sıkıntılı. Maksimum iki sene kullanacaksınız sorun olmaz bence. 

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık
(düzenlendi)

Falken dusunmez misiniz? Tam bir f/p lastigi.

tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

Hocam yeniyken hemen her lastik idare ediyor zaten. Testler de yeni lastiğe yapılıyor. Mesele 2. ve 3. sezonda nasıl tepki vereceği.

Taksici arkadaşım var, neden milestone kullanıyorsun diye sordum, bizde lastik ömrü bir yıl. E ilk yıl her lastik iş gördüğü için çok üstüne düşmüyoruz, ama hususi kullandığım araçlara petlas ve türevlerini takmıyorum çünkü sonraki sezonlarda sertleşiyor demişti. Yani testlere çok aldanmayın. Sonuçta ortalama kullanımda 5 sene kullanılıyor bizde lastik. 3. senesinde sertleşti diye değişim ihtiyacı hissedilirse en kaliteli lastikle eşdeğer rakama denk gelmiş oluyor.

Tevfik Işık yazdı:

3. sezonda sertleştiğini okudum çok yerde. Kaç sezon kullandınız? Aslında ilk yıl için verileri güzel, muhafaza ediyorsa tercih edilebilir ama sertleşme sorunu varsa çok cazip gelmiyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
Tevfik Işık yazdı:

Eski araçlarımdan birine almıştım. Bana hitap etmemişti lastik sıfırken bile. O yüzden onu direk eledim.

Murat Sahın yazdı:

Hocam yeniyken hemen her lastik idare ediyor zaten. Testler de yeni lastiğe yapılıyor. Mesele 2. ve 3. sezonda nasıl tepki vereceği.

Taksici arkadaşım var, neden milestone kullanıyorsun diye sordum, bizde lastik ömrü bir yıl. E ilk yıl her lastik iş gördüğü için çok üstüne düşmüyoruz, ama hususi kullandığım araçlara petlas ve türevlerini takmıyorum çünkü sonraki sezonlarda sertleşiyor demişti. Yani testlere çok aldanmayın. Sonuçta ortalama kullanımda 5 sene kullanılıyor bizde lastik. 3. senesinde sertleşti diye değişim ihtiyacı hissedilirse en kaliteli lastikle eşdeğer rakama denk gelmiş oluyor.

Puma'da Kumho nun üst seri lastikleri var. 2 farklı ebatta, 215-40-R17 ve 195-45-R16. 2016 üretimli olan bu sene sertleşti. 2018 üretimli olanlar hala yumuşak. İzmir Ülkü Park ve Körfez Pistinde test ederek gözlemliyorum bu sonuçları.

6 senelik lastikle çıkan zaman klasmanda 2. en iyi zamanı getirdi. 1. olan araç 180HP, benim araç 125HP gücündeydi. 

Benim kullanım senaryosunda Kumho testi geçti. 

Annemin Fiesta'da Hankook lar testi geçti. 4. sene hala güzel.

Şu an baktığım lastikler Kumho nun daha çok giriş seviyesi. Sanırım tercihi Hankook Ventus Prime 3 K125 olarak kullanacağım.

Gönül ister Michelin iyi bişey takmak ama fiyat 2.5-3 kat artıyor. 2.5-3 katlık fayda gelmiyor gibi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kel lastik pistte daha iyi tutabilir :) Tozlu , yağmurlu yolda şansı yok ama. 

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Ülkü ve Körfez, İstanbul Park olsa dediğinize katılırdım ama o iki pistin belediye asfaltından farkı yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...