İçeriğe Yönlendir

225-45-17 Ölçüsündeki Araca 205-55-16 Lastik Takmak

Enes Talha Tüfekçi

Recommended Posts

Enes Talha Tüfekçi

Merhaba,

Eski aracımdan kalma 205 55 16 lastik var. Yeni aracım 225 45 17 ölçüsünde. Lastik ölçüsü hesaplama sitelerinde ikisi arasında %0,3 lük fark çıkıyor. Ama dar lastiği büyük janta takmak mantıklı değil bence. Siz neler düşünürsünüz?

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

17 jantı zaten 16 lastige takamazsınız. Lastikleri kullanmak istiyorsanız ona uygun 16 inç jant almanız gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Enes Talha Tüfekçi yazdı:

Merhaba,

Eski aracımdan kalma 205 55 16 lastik var. Yeni aracım 225 45 17 ölçüsünde. Lastik ölçüsü hesaplama sitelerinde ikisi arasında %0,3 lük fark çıkıyor. Ama dar lastiği büyük janta takmak mantıklı değil bence. Siz neler düşünürsünüz?

Jant ölçüsü aynı olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Merhaba,

lastikleri satın forumdan :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Enes Talha Tüfekçi
Mehmet Cihat yazdı:

lastikleri satın forumdan :)

evet olabilir :)

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Merhaba,

225 45 17 yerine 215 55 16 taktim ben. Yuk sayisini ise bir sertinden aldim. Neredeyse hic esneme farki olmadi.

Yorum bağlantısı
Enes Talha Tüfekçi
Doğan Arşiray yazdı:

225 45 17 yerine 215 55 16 taktim ben. Yuk sayisini ise bir sertinden aldim. Neredeyse hic esneme farki olmadi.

Ama jant 17 inç kalırken 16 inç lastiği takmaya zorlamak doğru mu? teknik açıdan. lastik yıpranıp zarar görmez mi?

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Ama jant 17 inç kalırken 16 inç lastiği takmaya zorlamak doğru mu? teknik açıdan. lastik yıpranıp zarar görmez mi?

Aynı janta takmamış. Araçta 17 jant varken 16 janta geçmiş. Jant kaç inç ise lastik aynı olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Baska jant seti ile tabi ki. Diger turlu mumkun degil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

lastikler zarar görür tabiki, hatta takılmaz.

ayak numaranız 42 iken siz 40 numara ayakkabı giyebilir misiniz?

Merhaba,

Lastik ölçüsü hesaplama sitelerinde ikisi arasında %0,3 lük fark çıkıyor.

bu siteler muhtemelen 17 janta 17 lastik 16 janta 16 lastik olarak hesap yapıyordur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...