İçeriğe Yönlendir

Tadilattan Geçen Banyo Zemininin Sızdırmaması İçin Öneriler.

Emrah Altun

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Benim üst komşumun ebeveyn banyosu bize akıyor. Tavan yeşerdi, siyahlaştı, birkaç kez söyledim kulak asmadı. O senin tesisatındandır diye akıl verdi, noterden ihtar çekmeyi düşünüyordum ki evi satıp kaçtı. Yeni sahibine söyleyeceğim bakalım. 

Yönetimin ortak giderden yapması gerekebilir cem e bir sormak gerek

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Mehmet Göktürk yazdı:

Yönetimin ortak giderden yapması gerekebilir cem e bir sormak gerek

Daire içi sayarlar yönetim ilgilenmez hocam.. Yalnız tavandan gelen suyu dairenin tesisatıyla ilişkilendiren komşuyu tanımak isterim. Hangi dairenin kendi tesisatı tavanda geziyormuş ? :D

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Tesiste 200 tonluk karışım suyu havuzumuz var. Perde duvarlı. Hiçbir yalıtım katkısı kullanmadık. Kendi yerleşen kıvamında c25 brüt beton kullandık. 8 senedir kullanıyoruz ve hep gırtlağına kadar dolu. Daha terleme bile yapmadı. Sesi çok geçiren beton suyu geçirmez ;)

20220912_111739.jpg

20220912_111725.jpg

20220912_111711.jpg

Kyb olduğu için suzdırmamış yoksa sızardı kesinlikle. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Uzunoğlu yazdı:

Kyb olduğu için suzdırmamış yoksa sızardı kesinlikle. 

Düzgün işçilikle sızmaz hocam fakat o işçiliği yapacak adam az. Bu kyb değildi kyb gibi akışkandı. Kimyasal katkıyı biraz fazla kullandık su/çimentoyu düşürdük o kadar.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
Emrah Altun yazdı:

Herkese selamlar. 

Eklediğim fotoğraftan da görüleceği üzere bir sebepten ötürü banyo zeminini 10cm genişlik 20cm derinlik ve yarım metre uzunluk şeklinde oymak zorunda kaldık. Şimdi burayı kapatmam gerekecek. Niyetim olduğu gibi derz doldurmak. Bu kadar geniş bir yere derz koysam çatlama yapıp alt kata su sızdırma sorunu yaşatır mı? 

Önerileriniz neler? 

Teşekkürler. 

FB_IMG_1662900116229.jpg

merhaba

sadece dolgu ile yapılacak bir degil bu. öncelikle alt zemin kum çimento karşımı ile yağlı bir şekilde tesfiye yapılacak. kuruması saglandıkdan sonra tekrar seramik döşenecek ve derz işlemi yapılıp işlem tamamlanacak.  derz dolgu max. 1 cm ye kadar mukavemet saglar, ondan sonra çatlama yapıp su kaçırır.  dolgu harcı ile kapatılır ama yine su kaçırır. yukarıda söylenen bütün malzemeler pahalıya mal olur ve saglıklı olmaz. hiçbir malzeme tek başına bu kadar yeri doldurup verim vermez. dış mekan olsaydı harç ile doldur üzerine su izolasyonu sür geç derdim ama ev için güzel durmaz.   söyledigim yöntem en ucuz ve en saglıklısı olacaktır sizin için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Düzgün işçilikle sızmaz hocam fakat o işçiliği yapacak adam az. Bu kyb değildi kyb gibi akışkandı. Kimyasal katkıyı biraz fazla kullandık su/çimentoyu düşürdük o kadar.

soğuk derz yoksa normal beton da sızdırmaz ama anlamadığım zemin birleşim yerleri. Oralara bir şey sürmeden sızdırmazlık olmazki

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

soğuk derz yoksa normal beton da sızdırmaz ama anlamadığım zemin birleşim yerleri. Oralara bir şey sürmeden sızdırmazlık olmazki

Lastik contalar var sarıdır görmedin mi hiç şantiyelerde? Temel ile perdenin birleşimine temel dökülürken konur. Üzerine perde dökülür.

maxresdefault.jpg

_thumb_teknomer_su_tutucu_bantpng2018012

Yarısı temelde yarısı perde içinde kalacak şekilde.

havuz_borulama_sututucu_bant.jpg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Lastik contalar var sarıdır görmedin mi hiç şantiyelerde? Temel ile perdenin birleşimine temel dökülürken konur. Üzerine perde dökülür.

maxresdefault.jpg

_thumb_teknomer_su_tutucu_bantpng2018012

Yarısı temelde yarısı perde içinde kalacak şekilde.

havuz_borulama_sututucu_bant.jpg

Betonda bir şey kullanmadık deyince sıfır malzeme sandım. Tamam zaman. Biz bunları perde dökerken kullanıyorduk soğuk derz birleşim yerine

tamam o zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Betonda bir şey kullanmadık deyince sıfır malzeme sandım. Tamam zaman. Biz bunları perde dökerken kullanıyorduk soğuk derz birleşim yerine

tamam o zaman

Perde birleşiminde kullandık bunu fakat işçilik kötü olsa perdenin heryerinden sızardı. 8 slumpla döktüğünü düşünse mesela perdeyi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Perde birleşiminde kullandık bunu fakat işçilik kötü olsa perdenin heryerinden sızardı. 8 slumpla döktüğünü düşünse mesela perdeyi.

biz de iş olsun diye koyardık zaten :)  en son geri dolgudan önce perde dışarıdan yalıtılırdı. İzolasyoncular ekmek yemesin mi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...