İçeriğe Yönlendir

Tadilattan Geçen Banyo Zemininin Sızdırmaması İçin Öneriler.

Emrah Altun

Recommended Posts

Emrah Altun

Herkese selamlar. 

Eklediğim fotoğraftan da görüleceği üzere bir sebepten ötürü banyo zeminini 10cm genişlik 20cm derinlik ve yarım metre uzunluk şeklinde oymak zorunda kaldık. Şimdi burayı kapatmam gerekecek. Niyetim olduğu gibi derz doldurmak. Bu kadar geniş bir yere derz koysam çatlama yapıp alt kata su sızdırma sorunu yaşatır mı? 

Önerileriniz neler? 

Teşekkürler. 

FB_IMG_1662900116229.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sanırım derz olmaz. Alt kısma şap beton, üst kısma başka bir uygulama gerekecek benim bildiğim. Derz o boyutta çatlamasa bile aşınacak

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)

Ben eski evde antrede benzer bir kazı çalışması yapmıştım. Alttan yumuşak bir katman çıktı onun altından beton çıktı. Ben daha kumlu olan yere Kalekim harcı doldurup üstüne taşları döşemiştim. Komple derz olmaz orası, derz en son fayansların arasına çekilecek. Hatta şimdi silikonlu derzler var su sızıntısına daha güzel engel oluyor.. 

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ben olsam tabanını ziftli membran ile kaplar üzerini betonla doldururum. En son katı da yine aynı yapıp diğer seviye ile eşitlerdim. 

Suyu emmesini engellerseniz su geçmez doğal olarak. 

Daha basit çözüm derseniz, silikonlu derz kullanılabilir ama tabanı kesinlikle yalıtın. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Emre alan küçük ve dar olduğu için membran tam yapıştırılamayabilir. Onun yerine sürülebilir çift kompenentli yalıtım öneririm. Prizini aldıktan sonra bir kat daha uygularsanız iyi olur. Sika,  yks veya kale gibi markalar tercih edebilirsiniz. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Metin Uzunoğlu yazdı:

Emre alan küçük ve dar olduğu için membran tam yapıştırılamayabilir. Onun yerine sürülebilir çift kompenentli yalıtım öneririm. Prizini aldıktan sonra bir kat daha uygularsanız iyi olur. Sika,  yks veya kale gibi markalar tercih edebilirsiniz. 

Hocam ürün linki verme şansınız var mı?

Serkan Toker yazdı:

Ben eski evde antrede benzer bir kazı çalışması yapmıştım. Alttan yumuşak bir katman çıktı onun altından beton çıktı.

Bende de aynısı çıktı. Yumuşak kısmı geçtik betonu da 5cm felan deldik.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Membranın sıvı formda olanı var. Fırça ile uygulanıyor. 6 saat sonra kauçuğa dönüyor. Onu uygulayıp üstüne kalekim güzel olur gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Emrah Altun yazdı:

Hocam ürün linki verme şansınız var mı?

https://www.kostermagaza.com/polyflex-2k-kaucuk-bitum-esasli-iki-komponentli-su-yalitimi-urunu

https://www.kostermagaza.com/nb-elastik-2k-elastik-su-yalitimi-harci-2k-

Bu ürünler miktar olarak sizin için fazla olur. Bu türdeki sika, yks gibi daha az ambalajlı ürünlerden alabilirsiniz. Yada çevrenizde inşaat varsa oradaki ustaya yada tanıdık bir yemek ısmsrlayıp yaptırabilirsiniz. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Boşluğu harçla veya kalekimle doldurun. Seramik ve yapıştırıcısı için 1,5-2cm üstten pay bırakın. Sonra metin hocanın dediği gibi çift kompenantlı yalıtım malzemesi kullanın. Ama bunu güzel uygulayın. Yandaki seramiklerin üstüne kadar her yerine sürün. Kuruyunca seramiği yapıştırıp silikonlu derz ile tamamlayın. 

çift kompenanlı yalıtım biraz pahalı tabi. Hiç uygulamayıp, silikonlu derze güvenirseniz o da olur. Denemek lazım

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

küçük poşet sikalar var. iki poşet alın. bir de hazır harçlar var nalburlarda kilo ile ondan alın yahut bi inşaattan dilenin. sikaları harca karıştırıp oraya doldurun. hepsi bu. en üste de uygun renkle derz.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Boşluğu harçla veya kalekimle doldurun. Seramik ve yapıştırıcısı için 1,5-2cm üstten pay bırakın. Sonra metin hocanın dediği gibi çift kompenantlı yalıtım malzemesi kullanın. Ama bunu güzel uygulayın. Yandaki seramiklerin üstüne kadar her yerine sürün. Kuruyunca seramiği yapıştırıp silikonlu derz ile tamamlayın. 

çift kompenanlı yalıtım biraz pahalı tabi. Hiç uygulamayıp, silikonlu derze güvenirseniz o da olur. Denemek lazım

kalekim olmaz. kalekim çalışır kururken. suyu da geçirir.

Genel bir sıkıntı varsa yahut şüphe varsa şunlar veya benzerleri faydalı olur ama ben o durumda bi kat daha seramik döşemeli diye düşünürüm.

https://www.hepsiburada.com/seracardi-seracardi-seramik-uzeri-seffaf-izolasyon-1-kg-pm-HB00000UCJ01

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Oradan çıkardığınız yumuşak malzemeyi tekrar doldıurup (kum vs.) Üzeririne fayans koyup arasına derz dolgu çekin 

Fayan yapamam derseniz taş yada mermer parçalarıyla tesviye edip üzerine derz dolgu çekin hiçbir sıkıntı olmaz(tecrübeyle sabittir)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

küçük poşet sikalar var. iki poşet alın. bir de hazır harçlar var nalburlarda kilo ile ondan alın yahut bi inşaattan dilenin. sikaları harca karıştırıp oraya doldurun. hepsi bu. en üste de uygun renkle derz.

kalekim olmaz. kalekim çalışır kururken. suyu da geçirir.

Genel bir sıkıntı varsa yahut şüphe varsa şunlar veya benzerleri faydalı olur ama ben o durumda bi kat daha seramik döşemeli diye düşünürüm.

https://www.hepsiburada.com/seracardi-seracardi-seramik-uzeri-seffaf-izolasyon-1-kg-pm-HB00000UCJ01

böyle şeyler bir süre sonra zarar görür delinir yırtılır. Ayak basılan bir alan burası. 

kalekim dolgu olarak kullanılır. Su ile işi yok. Su görmeyecek. Yalıtım onun üstüne yapılır. 

bu arada basf 307 veya 306 kodlu çimento esaslı malzeme de uygulanabilir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

böyle şeyler bir süre sonra zarar görür delinir yırtılır. Ayak basılan bir alan burası. 

kalekim dolgu olarak kullanılır. Su ile işi yok. Su görmeyecek. Yalıtım onun üstüne yapılır. 

bu arada basf 307 veya 306 kodlu çimento esaslı malzeme de uygulanabilir. 

Kullanmadığın için yorum yapamadın sanırım bunlar saydam ve gözeneklere yapışıyor seramiğin üstünde görünmüyor. Görüneni de var onlar dediğin  gibi olur. Süt gibi döküyorsun bunları yokoluyor kuruyor radyatör tıkayıcı gibi

Kalekim küçülür kuruyunca. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İlkay söylesene kardeş, sikalı beton dök geç, üstüne fayans devam...  fayans üstüne ille yalıtım dersen, derzleri doldurmadan önce süt gibi yalıtım sıvısı var, bunu fırçalya araya sür, kuruyunca derzi çek banyonu yap :tongue:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Kullanmadığın için yorum yapamadın sanırım bunlar saydam ve gözeneklere yapışıyor seramiğin üstünde görünmüyor. Görüneni de var onlar dediğin  gibi olur. Süt gibi döküyorsun bunları yokoluyor kuruyor radyatör tıkayıcı gibi

Kalekim küçülür kuruyunca. 

İnşaatlarda kullanılmaz. Ev kullanıcısı pratik olsun diye kullanabilir. İnşaat mantığında yapılan yalıtımı korumak vardır. Yalıtım üstüne muhakkak koruyucu tabaka yapılır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İnşaatlarda kullanılmaz. Ev kullanıcısı pratik olsun diye kullanabilir. İnşaat mantığında yapılan yalıtımı korumak vardır. Yalıtım üstüne muhakkak koruyucu tabaka yapılır

evet tabi. bu tür ürünler inşaatın ustanın hatasını kapamak için sonradan türetilen ürünler. Ben kullanmıştım üst teras balkondan salona gelen rutubeti kesmiştim. görselde de birşey anlaşılmıyordu. felan..

Ali Cihangiroğlu yazdı:

İlkay söylesene kardeş, sikalı beton dök geç, üstüne fayans devam...  fayans üstüne ille yalıtım dersen, derzleri doldurmadan önce süt gibi yalıtım sıvısı var, bunu fırçalya araya sür, kuruyunca derzi çek banyonu yap :tongue:

hah işte bu.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İlkay Başaran yazdı:

Membranın sıvı formda olanı var. Fırça ile uygulanıyor. 6 saat sonra kauçuğa dönüyor. Onu uygulayıp üstüne kalekim güzel olur gibi.

20220912_110358.jpg

Kurumuş. Gayet esnek kauçuk katmanımız oldu.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

İyi yerleştirilmiş beton su geçirmez ali abi ama artık orada o işlem zor çünkü derz olacak yeni dökülen beton ile eskinin arasında. Ben olsam attığım fotodaki sıvı kauçuğu (membran) uygular üzerine kalekimle dolgu sonra güzel bir derzle işi bitirirdim. Zaten işi yapan seramik arası derz olacak. O iyi yapılırsa alt taraftaki dolgu kalekim olmuş c35 olmuş şap olmuş önemi yok.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Benim üst komşumun ebeveyn banyosu bize akıyor. Tavan yeşerdi, siyahlaştı, birkaç kez söyledim kulak asmadı. O senin tesisatındandır diye akıl verdi, noterden ihtar çekmeyi düşünüyordum ki evi satıp kaçtı. Yeni sahibine söyleyeceğim bakalım. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Tesiste 200 tonluk karışım suyu havuzumuz var. Perde duvarlı. Hiçbir yalıtım katkısı kullanmadık. Kendi yerleşen kıvamında c25 brüt beton kullandık. 8 senedir kullanıyoruz ve hep gırtlağına kadar dolu. Daha terleme bile yapmadı. Sesi çok geçiren beton suyu geçirmez ;)

20220912_111739.jpg

20220912_111725.jpg

20220912_111711.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

İyi yerleştirilmiş beton su geçirmez ali abi ama artık orada o işlem zor çünkü derz olacak yeni dökülen beton ile eskinin arasında. Ben olsam attığım fotodaki sıvı kauçuğu (membran) uygular üzerine kalekimle dolgu sonra güzel bir derzle işi bitirirdim. Zaten işi yapan seramik arası derz olacak. O iyi yapılırsa alt taraftaki dolgu kalekim olmuş c35 olmuş şap olmuş önemi yok.

evet doğru, alttaki betonun pekte anlamı yok ama dedikleri için takviye sika kullan dedim, normalde beton onun üstüne az çimetolu nemli kum serip fayansı dayıyorlar, o yüzden arkadaş kazarken önce yumuşak sonra sert tabakaya rastlamış mesela, sebeb bu,  neyse bütün olay aslında derzde dediğin gibi, geçenlerde babamin evde balkona fayans döşedilerdi, yağmurda alt taraf nemlenmiş, derzleri hemen şu aletle temizleyip süt gibi olan maddeden sürdüm üstüne derz dolgusu, onun üstünede fırçaya derzlere üstten o maddeyi sürdüm, balkonu suyla doldurup yüzecek kıvama geldi valla :)

51l2M8vq-bL._AC_SY350_.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Su geçirmez katkıya para alıyor musunuz :) 

parasız anca çay içersin oda santrale gidersen :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

parasız anca çay içersin oda santrale gidersen :D

beton su geçirmez zaten. Ama kabul edelim güzel tezgah :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Su geçirmez katkıya para alıyor musunuz :) 

Biz o topa girmiyoruz. Betonla oynama adam gibi yerleştir zaten su geçirmez. Bizimki yarı mamul sonuçta uygulayan onlar.

İlla ben yalıtım katkısı koyacam diyen çıkarsa şantiyede miksere döküp karıştırıyorlar.

Üreticinin dediği oranda kullanan da yok zaten o da ayrı olay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...